Kinderopvang voor meeste ouders goedkoper

Nieuw Bergen | Op de Ontwikkelingsgerichte Kinderopvang (OKI) in de gemeente Bergen worden kinderen door spelenderwijs ontwikkelingsgericht werken, voorbereid op de basisschool. De opvang is mogelijk voor peuters vanaf 2 jaar tot en met de start op de basisschool. Vanaf 1 augustus 2020 zijn er enkele wijzigingen.

1. Het aantal uren per dagdeel OKI wordt van 2,5 uur verhoogd naar 4 uur. Peuters gaan na 1 augustus dan 8 uur (twee dagdelen van 4 uur) per week naar de OKI.

2. Ouders met een belastbaar inkomen (peiljaar 2018) van 30.582 tot en met 82.276 euro gaan minder ouderbijdrage betalen en ouders met een belastbaar inkomen van meer dan 82.276 euro zijn iets meer kwijt dan voorheen.

Met deze aanpassing loopt de gemeente meer in de pas met de landelijke adviezen over de hoogte van de ouderbijdrage. Ouders met een inkomen minder dan 30.582 euro betalen geen eigen bijdrage voor de OKI.

De gemeente heeft met ’t Kienderbènkske een informatiebrief opgesteld waarin meer te lezen is over de ontwikkelingsgerichte kinderopvang en de hoogte van de ouderbijdrage. Deze brief is te lezen op www.bergen.nl en www.kienderbenkske.nl.
OKI wordt in de gemeente Bergen sinds 2011 uitgevoerd door ’t Kienderbènkske. De OKI’s zijn gevestigd in Afferden, Nieuw Bergen, Siebengewald, Well en Wellerlooi.

Ook interessant

Helderheid over tracékeuze dijken Arcen en Well

Helderheid over tracékeuze dijken Arcen en Well

Het dagelijks bestuur van Waterschap Limburg heeft het voorkeursalternatief van de dijktrajecten Arcen en Well vastgesteld. Ook Minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat steunt de tracékeuze voor dijkverlegging (systeemmaatregel) in Arcen en Well uit...

Bergense jeugd op weg naar kamp

Bergense jeugd op weg naar kamp

Nieuw Bergen | Nadat op zaterdag 11 juli de leiding van Jong Nederland Bergen bezig was geweest met de voorbereidingen zijn op zondagochtend de kinderen op de fiets vertrokken richting het kampterrein. Eenmaal daar aangekomen zijn ze hard aan de slag gegaan met het...

Bergen gaat verkeersborden-chaos aanpakken

Bergen gaat verkeersborden-chaos aanpakken

Nieuw Bergen | Om een einde te maken aan de verkeersborden-chaos gaat de gemeente na de zomervakantie circa 250 verkeersborden verwijderen, herstellen of vervangen. Zodoende zijn er straks minder obstakels langs de weg, heeft de automobilist meer zicht en zijn de...

Auteur: Clark Kent

Deel dit bericht
468 ad