Krijgt transformatie-manager Bergen weer op orde?

Krijgt transformatie-manager Bergen weer op orde?

door | feb 22, 2018 | Bergen, Sociaal maatschappelijk | 1 reactie

Bergen heeft een transformatiemanager aangesteld om de processen in het sociaal domein op orde te krijgen. De heer Averskamp uit Doetinchem heeft vaker met dit bijltje gehakt, hij is al 24 jaar werkzaam bij diverse gemeentelijke organisaties.

Tijdens de commissievergadering Samenleving heeft burgemeester Pelzer aangegeven dat de gemeente Bergen geen “uitkeringsfabriek” is en dat alle zorgaanvragen kritisch moeten worden getoetst. Ook werd duidelijk dat de gemeente in 2017 haar doelstelling om 40 mensen vanuit een bijstandssituatie aan het werk te krijgen bij lange na niet heeft gehaald, slechts bij twee mensen is dit gelukt.

De gemeente Bergen zal de komende tijd een aantal (impopulaire) maatregelen moeten nemen om weer grip op het sociaal domein te krijgen. Met de verkiezingen in aantocht zal dit voorlopig nog wel een actueel onderwerp blijven.

Auteur: Chris Smits

Deel dit bericht
468 ad

1 Comment

  1. De meeste grote bedrijven (supermarktketen) gaan personeel halen bij een uitzend Buro . Er werken dan ook veel Polen en Duitsers, en werkloze uit onze gemeente krijgen zodoende geen kans op een baan. Ook deze grote bedrijven hebben een sociale verantwoordelijkheid in onze maatschappij. Het beste is om met de ondernemingsraad(en)in conclaaf te gaan. Heb ik ook eens gedaan en de CWI uitgenodigd, het heeft banen voor Nederlanders opgeleverd.

    Post a Reply

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest