Kruisfinales binnen bereik Swift, SPES hoopt op stunt

Nadat de korfbalsters van Swift uit Velden met 16-13 wonnen van ODC zijn ze een flinke stap dichterbij gekomen om de kruisfinales te mogen spelen voor het landelijk kampioenschap zaalkorfbal. Hoe anders is het voor de provinciegenoten uit Milsbeek. SPES heeft een stunt nodig om dit nog te kunnen realiseren want er moet dan gewonnen worden van de koploper en dat zou op zijn zachtst gezegd een mirakel zijn.

SPES-coach Marijke de Veer: “Het wordt heel lastig. De kans dat het niet gaat lukken is groter dan dat het wel gaat lukken.”

Spes verliest nipt van Rosolo

In de spannende strijd om plaatsing in de kruisfinale trof SPES vandaag Rosolo, die afgetekend op de tweede plaats staat. Na het verlies van vorige week, was winst nodig om aan te haken bij de top vier. SPES had in het eerste gedeelte van de wedstrijd niet het antwoord op de snelle dames van Rosolo. Na een time out, werd er verdedigend beter gesloten, waardoor Rosolo steeds meer moeite kreeg met scoren. Er werd in zeer hoog tempo gespeeld door beide teams. Desondanks kregen de aanvalsters over en weer niet veel ruimte. Toch wist SPES langzaam weer aan te sluiten maar kon het niet voorkomen om met een achterstand de rust in te gaan: 5-7.

Ook in de tweede helft bleef tempo hoog, met teams die uitstekend stonden te verdedigen. SPES wist aan te pikken na een kwartier op 10-10. In korte tijd wist Rosolo het tij te keren, want even later stond het 11-13. Er ontspon zich een heftige strijd om de winst. Het hoge tempo zorgde met fases voor rommelig spel. SPES kreeg nog even hoop toen Jessie Janssen drie minuten voor tijd de aansluitingstreffer scoorde, maar Rosolo ging in balbezit ernstig vertragen en wist de punten mee naar huis te nemen. SPES is hierdoor op de zesde plaats beland met één punt achterstand op de nummers 4 en 5 Swift en DDW en nog twee wedstrijden te gaan.

De doelpunten van SPES werden gescoord door: Dyan Peters 4x, Michelle Smulders, Jessie Janssen en Isa van Bergen ieder 2x en Nina Peters 1x.
De doelpunten van Rosolo kwamen van: Danielle Roijmans, Anke Jansen en Maud Wenting ieder 3x, Britt Lavrijsen 2x, Maud Jansen en Neele Roijakkers ieder 1x.

door | 18,feb,2019 | Korfbal, Milsbeek, Velden

Download onze App Get it on Google Play

Auteur: Clark Kent

Deel dit bericht
468 ad

Pin It on Pinterest