Kwaliteitsimpuls voor “De Grote Siep” in Plasmolen

Kwaliteitsimpuls voor “De Grote Siep” in Plasmolen

door | jun 25, 2018 | Ondernemersnieuws, Plasmolen, Recreatie & toerisme | 0 Reacties

Recreatiegebied Mookerplas in Plasmolen krijgt een kwaliteitsimpuls. Voor de korte termijn staat het gedeelte ‘de Grote Siep’ op de planning. Er zijn verregaande plannen voor de vervanging van de sanitaire voorzieningen, een nieuw gebouw met een restaurant met dakterras en diverse recreatieve ontwikkelingen. Zoals het ernaar uitziet kan er in het najaar van 2018 worden gestart met de bouw en zal de Grote Siep vanaf het voorjaar van 2019 een nieuwe ‘look’ hebben. Hiermee komt terreineigenaar Leisurelands tegemoet aan de wensen van bezoekers en wordt de kwaliteit van deze locatie beter benut.

De Grote Siep is niet veel veranderd de laatste jaren. Terwijl het surfstrand met de komst van Strandpaviljoen Dushi een nieuw publiek heeft weten te trekken neemt het strandbezoek op de Grote Siep af. Verouderde voorzieningen worden aangepakt en de eerste stap hiervoor is de realisatie van een nieuw gebouw op de plek waar nu het kioskgebouw staat met een hoogwaardig restaurant en dakterras. Ook zal de kioskfunctie voor strandbezoekers worden gemoderniseerd. De volgende stap is het toevoegen van meer nieuwe recreatieve activiteiten. Dit vergt nog nader onderzoek voor een passende invulling, waarbij Leisurelands samen met Ton Thissen optrekt.

De Grote Siep: prachtig stukje Mookerplas

Ton Thissen: “Ik vind de Grote Siep een prachtig stukje van Mookerplas. Je hebt hier een fijn zandstrand, leuke speeltoestellen voor de kinderen en er is genoeg ruimte voor activiteiten. Toch weet het publiek dit stuk de laatste jaren niet zo goed meer te vinden. De voorzieningen zijn gedateerd en voldoen niet meer geheel aan de huidige vraag van recreanten waardoor het hier minder goed wordt bezocht. Samen met Leisurelands heb ik daarom gekeken wat hier mogelijk is en zijn we de plannen aan het uitwerken.”

Huis Wilma

De nieuwe horecagelegenheid op de Grote Siep zal niet alleen voorzien in een behoefte van recreanten, maar kent ook een ander doel. Ton Thissen gaat in Mook een hospice opzetten. De bouw is in volle gang. Ton Thissen: “Met de nieuwe restaurantvoorziening op Mookerplas kan huis Wilma worden ondersteund. De meeste hospice exploiteren geen eigen keuken waardoor het moeilijker is om op de specifieke wensen van patiënten in te spelen. Door het nieuwe restaurant kan de keuken aldaar de keuken van de hospice ondersteunen en kan er een nog betere service worden verleend aan patiënten. Ook kunnen patiënten lekker ontspannen aan de Grote Siep als daar behoefte aan is.”

Download onze App Get it on Google Play

Auteur: Clark Kent

Deel dit bericht
468 ad

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest