Lezen met een leesbeperking

BiblioPlus verzorgt dinsdag 19 februari om 10.30 uur een voorlichtingsbijeenkomst over lezen met een leesbeperking, over Passend lezen. Deze bijeenkomst vindt plaats in de Bergense bibliotheek in Den Asseldonk en begint om 10.30 uur. De toegang is gratis.

Slechtziendheid en blindheid maken het lezen van gedrukte en geschreven tekst moeilijk of zelfs onmogelijk. Maar ook dyslexie of een hersenletsel kunnen het lezen van een boek, krant of tijdschrift lastig maken. Het luisteren naar een gesproken boek kan ook een uitkomst zijn voor mensen met een motorische beperking en geen boek kunnen vasthouden

Speciaal voor mensen met een leesbeperking biedt de bibliotheek de service Passend lezen. Leden van een
bibliotheek en met een leesbeperking kunnen eenvoudig zonder extra kosten genieten van de mooiste luisterboeken. Tijdens de bijeenkomst op 19 februari wordt uitgelegd hoe dit werkt en welke andere vormen van dienstverlening er zijn voor mensen met een leesbeperking. Voor een geldige bibliotheekpas meeneemt, kan ter plekke een gratis account aanmaken voor de dienstverlening Passend lezen.
Ook mensen die geen lid zijn van de bibliotheek kunnen zich tijdens deze bijeenkomst laten informeren over de mogelijkheden. Belangstelling om te komen? Meld u dan vooraf aan. Dit kan via www.biblioplus.nl, in de bibliotheek of telefonisch 0485 341637.

door | feb 2, 2019 | Bergen, Gemeente Bergen

Weys - speciaal
Download onze App Get it on Google Play

Auteur: Frans Thonen

Deel dit bericht

Pin It on Pinterest