Martinovic nieuwe coach Fast

De actieve sport staat op een waakvlammetje maar achter de schermen zijn het bestuur en de technische commissie van eredivisionist FAST druk in de weer om het topvolleybal in Sint Anthonis en Gennep te waarborgen. In de periode waarin de wereld met ingehouden adem de ontwikkelingen omtrent het Coronavirus volgt, heeft FAST de zoektocht naar een nieuwe trainer snel afgerond. Op zaterdag 21 maart werd overeenstemming bereikt met Ivo Martinovic uit het Gelderse Rheden. Hij volgt Harmen Bijsterbosch op, die eerder aangaf zijn functie bij FAST niet meer te kunnen combineren met zijn werk, en zijn vertrek aankondigde. (Door Jos Gröniger)

Ivo Martinovic, geboren 1955 in voormalig Joegoslavië woont al 30 jaar in Nederland, en heeft in het nationale en internationale volleybal zijn sporen verdiend. Hij is getrouwd met een Nederlandse en is vader van twee zoons. Martinovic werkt als sportdocent op de Wageningen Universiteit. Voor het NOC*NSF is hij docent-expert. Sinds 2018 is Martinovic bondstrainer (J. U16) in het district Apeldoorn.

De in 2000 tot Volleybalcoach van het Jaar uitverkoren Ivo Martinovic was als speler actief bij Optima Modrica waarmee hij in 1979 de Joegoslavische titel veroverde. Buiten de Joegoslavische grenzen speelde hij onder meer in Spanje (Palma de Mallorca, Las Palmas, Malaga, Tenerife) en Zwitserland.

“Ik maakte deel uit van de nationale mannenselectie van voormalig Joegoslavië. Als speler moest ik het hebben van mijn inzet. Ik moest keihard werken om te kunnen concurreren met teamgenoten met meer talent.”, zegt de Rhedenaar, die als trainer succesvol was in de Nederlandse Eredivisie en het bekertoernooi. “Ik werkte met de mannen van Brevok uit Breda, Vrevok Nieuwegein, SSS Barneveld, Dynamo Apeldoorn. Met de vrouwenteams van Dynamo, Longa’59 Lichtenvoorde, Vrevok en Alterno Apeldoorn kwamen we in de Eredivisie uit. Met Longa werden we bekerwinnaar en speelden we Europees.” De trainer die 45 jaar actief is in het volleybal noemt zijn grootste kracht. “Afhankelijk van het niveau en situatie haal ik het beste uit de individuele speler en wordt de teamkracht optimaal.”

Momenteel is Ivo Martinovic actief bij de damesploeg van Dingden, dat in de Duitse tweede Bundesliga uitkomt. “Ik ken FAST van een oefenwedstrijd en van het befaamde Pinkstertoernooi in Sint Anthonis kende ik voorzitter Jan Peters. Ik solliciteerde nadat ik las dat er door het aanstaande vertrek van Harmen Bijsterbosch een vacature was.” Tijdens de positieve gesprekken raakte Martinovic ‘begeistert’ van FAST. “De ambities, de topsportfilosofie en de bestuurlijke organisatie spreken me zeer aan. Ik kan niet wachten om hier aan de slag te gaan.”

Het contracteren van Ivo Martinovic volgt op de overeenstemming die werd bereikt met assistent trainer coach Josha Kailola. De Gennepenaar blijft ook komend seizoen aan FAST Volleybal.

door | 22,mrt,2020 | Gennep, Volleybal

Luc Peters wel de beste maar geen kampioen

Luc Peters wel de beste maar geen kampioen

Dat het coronavirus ook op sportgebied heel slecht kan uitpakken, is Luc Peters pijnlijk duidelijk geworden. De 27-jarige darter uit Nieuw-Bergen was al rankingkampioen, maar moet die titel door het coronavirus inleveren. Peters stond in vier van de vijf...

Seizoen amateurvoetbal wordt niet uitgespeeld

Seizoen amateurvoetbal wordt niet uitgespeeld

Het seizoen voor de voetbalamateurs is afgelopen en wordt niet meer uitgespeeld. De KNVB besloot dit gisteravond na de aanvullende kabinetsmaatregelen ter bestrijding van het Coronavirus. Dus geen kampioenen, geen promotie en geen degradatie met als gevolg dat het...

Judoka’s kunnen thuis aan de slag

Judoka’s kunnen thuis aan de slag

De judobond biedt elke dinsdag- en vrijdagavond om 19.00 uur de mogelijkheid om via YouTube een judotraining te volgen die je thuis kan uitvoeren. Deze training wordt verzorgd door Mark van der Ham. De trainingen zijn te volgen via de link:...

Auteur: Clark Kent

Deel dit bericht