Meevaller van 4 ton voor gemeente Bergen

BERGEN KRIJGT MEEVALLER VAN 4 TON

De gemeente Bergen krijgt € 400.000,– uit de stroppenpot voor gemeenten die financiële tekorten hebben opgelopen bij de uitvoering van zorgtaken. Die stroppenpot wordt gevuld door het Rijk en de VNG, de vereniging van Nederlandse Gemeenten. De VNG heeft dit vanmiddag bekend gemaakt.

Vorig jaar raakte de gemeente in de problemen door onbeheersbare kosten in het zogeheten ‘sociale domein’, met name de jeugdzorg. Het nieuwe college van B&W heeft maatregelen genomen om te voorkomen dat het in de toekomst voor financiële verrassingen komt te staan. ‘Het lek is gedicht’ aldus wethouder Antoon Splinter (CDA) in een toelichting op de begroting 2019.

Voor het jaar 2018 verwacht het college van B&W nog een tekort in het sociaal domein van 2 a 3 ton. ‘Met de bijdrage van 4 ton uit de stroppenpot die vandaag bekend is geworden, moet het mogelijk zijn het jaar 2018 met een positief financieel resultaat af te ronden’ hoopt CDA fractievoorzitter Jacob Knoops.

door | nov 1, 2018 | Gemeente Bergen, Politiek

peace
Download onze App Get it on Google Play

Auteur: Chris Smits

Deel dit bericht
468 ad

1 Comment

  1. Het lijkt mij niets meer dan normaal dat de noodzakelijk problemen opgelost worden. Er is veel mis met de opvang en mogelijkheden voor de ouderen en dus kunnen de diverse organisatie het geld goed gebruiken.

    Post a Reply

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest