Milsbeekse vaas voor Remi van Bergen

MILSBEEKSE VAAS voor REMI VAN BERGEN!

Tijdens de jaarbijeenkomst van SL!M wordt de Milsbeekse Vaas toegekend aan een dorpsgenoot (of groep dorpsgenoten) die zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt voor de Milsbeekse gemeenschap. Dit jaar was Remi van Bergen de gelukkige.

Ronald Starrenburg, de voorzitter van SL!M begon de bekendmaking met de mededeling dat het dit jaar toch wel een beetje een bedelaar betrof. Geen groep dus maar een hij. Iemand die met regelmaat langs de deur gaat of langs de deur laat gaan om geld op te halen of iets te verkopen. Echter altijd voor een goed doel. Onlangs nog bij de statiegeldactie, de collectieweek en voor Stichting Kinderhulp, maar ook bij pepernoten- en oliebollenacties voor Stichting Kinderwerk Milsbeek. Bij de inzamelingsactie van de basisschool voor Serieus Request was hij samen met meester Koen de dj. Hij is daarnaast actief betrokken en/of organisator van een groot aantal evenementen, zoals de aspergefeesten, het jeugdcarnaval, de jeugdboerenbruiloft, het kikkerdrilbal, de playbackshow, Koningsnacht bij SV Milsbeek, de koningsdagfeesten, het kinderwerk, de cola-disco en de sinterklaas intocht. Binnen Stichting Kinderwerk Milsbeek is hij voorzitter en is hij lid van de raad van elf van CV de Diepenkikkers, waar hij ook secretaris is. Bij de Diepenkikkers gaat hij door het leven als minister van alcoholvrije zaken en beschermheer van ‘Telder tot Schotteslet’. Als ‘prins Remi d’n Urste’ (d’n Nuchtere) in 2013 liet hij zien dat een prins carnaval ook zonder alcohol feest kan maken. Menigeen kent hem als “Freek” de buutreedner die onbedaarlijk liet lachen. Bij SV Milsbeek zet hij zich in voor sponsoring en public-relations, onderhoudt hij de SV en SPES website, Facebook en maakt hij het clubblad ‘Sportvizier’.

De lijst is lang, maar uiteraard mag het dorpsblad niet ontbreken. Remi is er in geslaagd van het parochieblaadje een waar eigen Dorpsblad “Op de Milsbèk” te maken, een prachtig magazine! Weliswaar met steun van een geweldige redactie, maar toch. Zonder Remi hadden we niet zo’n prachtig dorpsblad gehad.

Na deze bloemlezing mocht Remi de felicitaties en de verdiende vaas in ontvangst nemen. Zijn echtgenote Loes kreeg een bloemetje.

Bron: Facebookpagina Milsbeek

door | apr 25, 2019 | Milsbeek, Onderscheidingen

Bierdrinkers kiezen d’Ooijevaer als beste brouwerij

Volgens de bierdrinkers die gebruik maken van de app Untappd is de Milsbeekse bierbrouwerij d'Ooijevaer de beste van Limburg. Landelijk staat deze brouwerij op de negende stek met een score van 3.75 (van maximaal vijf sterren). Van de grote brouwerijen...

112 – Autobrand in Milsbeek

De brandweer kreeg op zondagmiddag 7 juli omstreeks 14.00 uur een melding van een autobrand op de N271 ter hoogte van Milsbeek. De bestuurster van de auto bemerkte een rookontwikkeling,  zette de wagen aan de kant en zocht een veilig heenkomen....

Weys - speciaal
Download onze App Get it on Google Play

Auteur: Chris Smits

Deel dit bericht
468 ad

Pin It on Pinterest