Montagnards doet goede zaken, nipte zege Achates en DEV-Arcen

Montagnards uit Nieuw Bergen heeft goede zaken gedaan bij zijn naaste concurrent in de onderste regionen van de vierde klasse. Bij AVV America ging de ploeg van trainer Jan Trienekens met de volle buit naar huis en maakte een mooie sprong op de ranglijst. De verdiende 0-3 zege kwam reeds in de eerste helft tot stand door twee doelpunten van Milan Gelden en een benutte strafschop van Jens Jennissen.

DEV-Arcen boekte een moeizame thuiszege tegen het lager geklasseerde SVEB uit Broekhuizenvorst. Op sportpark De Hondskamp konden de gasten na 45 minuten nog hopen op een resultaat maar kort na rust was het Ricky Hermkes die de verdiende 1-0 aantekende voor de thuisploeg. Daarmee handhaaft DEV-Arcen zich in de sub-top van de vierde klasse. De eerstvolgende wedstrijd van DEV-Arcen is op 24 november. Dan staat er een zware uitwedstrijd op het programma tegen de nummer twee van de ranglijst VV Heijen.

Achates wint verdiend van BVV ‘27

Geen bekende tegenstander voor Achates. Wanneer de Ottersummers voor het laatst tegen BVV uit Blitterswijk hebben gespeeld is beslist ver terug in de geschiedenis. Toch dateert hun ontstaan al in 1927. (Door Jan Broekman)

Net als Achates kan BVV dit seizoen nog geen potten breken in de vierde klasse. Binnen een paar minuten had Achates al enkele riante kansen laten liggen. Een terugkerend beeld vandaag tegen een tegenstander, die slechts sporadisch bij een counter echt over de middenlijn kwam. Hun doel was duidelijk om minimaal een punt mee te nemen. Een sproeier van de regeninstallatie op het veld moest na een paar speelminuten beter worden afgedekt.

De eerste helft

Na 10 minuten speeltijd redde keeper Boy Wolters formidabel op een hard schot van Siem Loeffen. BVV kan daar aanvallend alleen wat speldenprikken tegenover stellen. De kansen bij Achates rijgen zich aaneen en in hun ijver lopen ze elkaar zelfs voor de voeten. Vooral via de vleugels komen er regelmatig voorzetten, die of precisie missen of slecht worden afgewerkt. In de 20. minuut kopt Bob Bindels een voorzet van Siem Loeffen snoeihard in, maar de 18 jarige BVV keeper redt weergaloos. Keeper Gies Gisbers moet eenmaal aan de bak bij een kopbal van Nic van Ool. Een tweetal vrije trappen van Bob Bindels en Siem Loeffen zijn een prooi voor keeper Wolters. Het meeste gevaar bij BVV komt van de snelle Nic van Ool, die echter ook richting mist in de afronding. Bij Achates zou wat meer diepte in het spel mogen brengen. De lange ballen zijn te makkelijk te verdedigen en met breedtepasses kom je niet voor het doel van de tegenstander. De rust breekt aan met de 0-0 stand.

De tweede helft

De tweede helft start direct met een kans voor Teun Lemmen, maar de BVV keeper is attent. In de 49. minuut geeft Siem Loeffen een pass over rechts op Teun Lemmen. Hij loopt iedereen eruit en geeft een puntgave voorzet, die bij de tweede paal zuiver wordt binnen gekopt door Jeroey Lekatompessy. Hier heeft de goalie geen antwoord op en de verdiende 1-0 voorsprong komt op het scorebord. Door de drukte in de zestien smoren veel aanvallen van de Roodwitten op een lichaam van een BVV speler. En prima combinatie van Siem Loeffen en Jerral Taihuttu met een schot in de korte hoek is wederom voor keeper en uitblinker Wolters. Na een afgeslagen Achates aanval kan Joep Stamer redding brengen bij een onverwachte counter. Achates blijft veel sterker, maar is weinig effectief in de afronding. Het combinatievoetbal met de nodige creativiteit is als kijkspel zeker de moeite waard. Zo ook een bal, die Jeroey Lekatompessy achter de verdediging legt en door de snelle Taihuttu vanuit de lucht wordt naast geschoten. Gaat die erin, dan is het een wereldgoal. Maar ‘als’ telt niet en de magere voorsprong kan onverwacht nog teniet worden gedaan. Achates weet in het vervolg ook uit een viertal corners en goed voorbereide aanvallen niet meer doeltreffend te zijn. Een minpuntje is een aantal gele kaarten, vaak op plaatsen waar dit onnodig is. Een spaarzame maar goede mogelijkheid voor BVV wordt door Nic van Ool in de 85. minuut net voorlangs de staander geschoten. Het blijft bij de verdiende 1-0 en als met het goede veldspel van vandaag ook het zelfvertrouwen toeneemt, zullen de doelpunten ook wel weer komen.
Volgende week is Achates vrij en op zondag 24 november gaan we op bezoek bij koploper SV United in Wanssum.

door | 11,nov,2019 | Achates, Arcen, Bergen, DEV, Montagnards, Ottersum

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 69)
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 70)
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 71)
Willem Janssen uitgeschakeld voor de rest van het seizoen

Willem Janssen uitgeschakeld voor de rest van het seizoen

De uit Well afkomstige profvoetballer Willem Janssen is voor de rest van dit seizoen uitgeschakeld. De 33-jarige aanvoerder en centrale verdediger van FC Utrecht liep tijdens de bekerwedstrijd van afgelopen woensdag tegen FC Eindhoven een zware knieblessure op die,...

Vitesse ’08 kansloos in Haps

Vitesse ’08 kansloos in Haps

Het is dit seizoen tot nu toe een lijdensweg voor Vitesse '08, de Gennepse formatie kan maar niet winnen en heeft er met twee gelijke spelen uit elf wedstrijden nog nooit zo slecht voorgestaan. Afgelopen zondag moest de inhaalwedstrijd gespeeld worden tegen...

Spes buigt voor koploper, ook Swift verliest

Spes buigt voor koploper, ook Swift verliest

Met volgende week de Maasduinen derby op het programma tussen Swift uit Velden en het Milsbeekse Spes, wisten beide korfbalteams dit weekend niet te winnen. Zij blijven daardoor onderaan bungelen in de hoogste nationale vrouwenklasse, waarbij Spes nog vier...

Auteur: Clark Kent

Deel dit bericht