Mosaïque moet kleurrijk winkelhart van de Maasduinen worden

Mosaïque moet kleurrijk winkelhart van de Maasduinen worden

door | mrt 22, 2018 | Bergen, Mosaique, Video | 1 reactie

Ondernemersvereniging Bergen verwacht dit jaar over een ondernemersfonds van ruim 14.000 euro te kunnen beschikken om Mosaïque als kleurrijk winkelhart van de Maasduinen op de kaart te zetten.

Dit bedrag bestaat deels uit een door de gemeente bij de Mosaïque-ondernemers geïnde reclamebelasting van in totaal circa 7000 euro. Vervolgens verdubbelt de gemeente op basis van het activiteitenprogramma het bedrag. Nu doen 26 ondernemers mee maar de hoogte van het bedrag is uiteindelijk afhankelijk van het aantal winkeliers dat meedoet. Vandaag tekenden wethouder Antoon Splinter en Peter Plaisier namens Ondernemersvereniging Bergen het onderliggende convenant waarin de afspraken zijn vastgelegd. 

 

Iedereen is er wel over eens dat er iets met winkelhart Mosaïque in Bergen moet gebeuren. De winkels en het plein zien er mooi uit, maar er is nog te veel leegstand en te weinig publiek. Met het ondernemersfonds willen de gezamenlijke ondernemers meer activiteiten opzetten en stimuleren. Daarnaast moet winkelcentrum Mosaïque regionaal met publiciteitscampagnes worden gepromoot zodat meer bezoekers naar Bergen komen. Ook de leegstand moet worden aangepakt. Daarvoor heeft de gemeente een tijd terug een bedrijfscontactfunctionaris aangesteld.
Organisaties, particuliere initiatiefnemers en het toeristisch-recreatieve bedrijfsleven kunnen ter ondersteuning van hun activiteiten op het plein bij dit ondernemersfonds van Ondernemersvereniging Bergen aankloppen. ”De eerste activiteit die we ondersteunen is het VIER’M festival op eerste pinksterdag”, zegt Peter Plaisier. ”Er staan al meer evenementen ingeboekt maar nieuwe initiatieven juichen we van harte toe.”

Het is de bedoeling dat men voor commerciële activiteiten niet meer bij de gemeente hoeft aan te kloppen. Het is aan de ondernemers welke ideeën en initiatieven zij ondersteunen. Zij weten tenslotte het beste wat goed is voor winkelcentrum Mosaïque, vindt wethouder Antoon Splinter. Dat betekent niet automatisch dat de gemeente voor niet commerciële activiteiten op het plein meteen de hand op de knip houdt. Maar de route is wel duidelijk en loopt eerst via Ondernemersvereniging Bergen.

Foto: Peter Plaisier en wethouder Antoon Splinter hebben vandaag op het gemeentehuis het convenant ondertekend.

Auteur: Frans Thonen

Deel dit bericht

Pin It on Pinterest