Nieuwbouw sociale huurwoningen Afferden en Siebengewald

In 2019 bouwt woningbouwvereniging Destion 24 nieuwe sociale huurwoningen in Afferden en Siebengewald. Dat is één van de belangrijkste afspraken die de gemeente Bergen, Destion en hun bewoners/huurdersorganisatie hebben vastgelegd in de zogenaamde prestatieafspraken voor het komend jaar. Deze afspraken zijn gebaseerd op de woonvisie die de gemeenteraad eind 2017 heeft vastgesteld.

CDA-fractievoorzitter Jacob Knoops ziet in de bouw van deze woningen een belangrijk begin van invulling van een verkiezingsbelofte die zijn partij deed bij de gemeenteraadsverkiezingen van dit jaar: ‘Het CDA heeft gepleit voor passende woningbouw in alle dorpen en in het bijzonder in Siebengewald. Het is van belang te blijven voorzien in de bouw van woningen voor jeugd en senioren zodat zij in hun eigen dorp kunnen blijven wonen. Dat kan door levensloopbestendig te bouwen en dat is wat Destion gelukkig doet’.

De acht woningen in Afferden aan de Afferdse Heide zullen ‘gasloos’ blijven en worden voorzien van zonnepanelen en warmtepompen. Aan de Bessembiender in Siebengewald bouwt Destion vijf appartementen. In 2019 start Destion met de bouw van elf woningen op de locatie van voormalig zalencentrum Wahlen.

Download onze App Get it on Google Play

Auteur: Clark Kent

Deel dit bericht

Pin It on Pinterest