Nieuwe accommodatie zorgboerderij ‘In Draf’

Nieuwe accommodatie zorgboerderij ‘In Draf’

door | aug 12, 2017 | Gezond & zorg, Wellerlooi | 0 Reacties

In het buitengebied van Wellerlooi tussen het bos, de kassen en de nieuwe windmolens is de laatste jaren druk gebouwd om de nieuwe accommodatie van zorgboerderij “In Draf” aan de Tuinstraat te realiseren. Inmiddels zijn er ook twee nieuwe paarden gearriveerd, genaamd Daxos en Yarno. Eigenaresse Jeannet Janssen “In Draf kan nu een nog betere sfeervolle dagbesteding bieden dan eerder mogelijk was, ook voor meerdere doelgroepen. De paardenactiviteiten zijn uitgebreid en we bieden tevens huifkar-tochten aan. Niet alleen voor diegenen die dagbesteding hebben bij In Draf, maar ook voor toeristen die in de regio op vakantie zijn en de omgeving graag willen zien of willen genieten van de natuur en het bos”.

Lees hier meer >>>>

Door onze mooie nieuwe sfeervolle locatie en de nieuwe paarden is er ook meer ruimte gekomen voor de diverse doelgroepen om de paardenactiviteiten uit te breiden met snoezelen / contact maken met de paarden, mee te genieten van de huifkarritten die bij de dagbesteding inbegrepen zitten, om de paarden te verzorgen, de weides te onderhouden, enz. Voor ieder wat wils, op een actieve manier of een manier om van deze dieren te genieten.
Voor degene die niets met paarden hebben zijn er ook meer als voldoende mogelijkheden. Genieten van het buitenleven zoals de bloemen, kruiden en groenten in de tuin, de kleine dieren die aanwezig zijn, of op je eigen manier een bijdrage willen leveren aan het onderhoud van de bloemen of groente verzorgen, behoren allemaal tot de mogelijkheden.
De locatie is van binnen net zo mooi als buiten en men kan daar ook zeker net zo veel genieten, beleven of helpen in de keuken, op kantoor, of zichzelf lichamelijk sterker maken in de grote sport- en spellen ruimte. Ook is er een wellnessruimte voor de persoonlijke verzorging of dagelijkse douche- of bad beurt. Een extra relax ruimte maakt het voor iemand prettig om zich even terug te kunnen trekken of voor een middagdutje afgezonderd van de groep.
“De passie in het leven van Jeannet bracht alles tezamen. De eerste en wel de grootste was voor onze edele viervoeter het paard. Deze dieren zijn een bijzondere waarde in het leven van mensen met een beperking, ouderen die beginnend dementerend zijn of jongeren die een maatje nodig hebben voor hun problemen om daar ook alles tegen te kunnen en durven vertellen Deze dieren zijn te vertrouwen en luisteren altijd.
De liefde voor alle medemensen bracht Jeannet ertoe om een opleiding in de zorg te beginnen en op deze manier zoveel mogelijk mensen mee te kunnen laten genieten van haar paarden, dieren, de rustige en ruimtelijke omgeving waar de zorgboerderij nu gebouwd is. Of dit nu dementerenden, geestelijk en/of lichamelijk gehandicapten zijn of jongeren die nog heel veel willen leren in hun leven, maar dit in de gewone maatschappij moeilijk vinden of niet kunnen. Bij In Draf kan dit op hun eigen manier en in hun eigen tempo.
Voor al deze doelgroepen biedt In Draf activiteiten op maat en persoonlijk aangepast op ieder individu. Ook werken we vanuit onze mobiele manege op diverse locaties met de paarden zodat mensen in hun eigen vertrouwde omgeving kunnen genieten van een paardenactiviteit. Voor meer informatie kun je op de website www.indraf.info of op facebook mobiele manege in draf te vinden waar je een goede indruk kan krijgen van wat In Draf te bieden heeft. Voor persoonlijke informatie kun je contact opnemen met Jeannet@indraf.info of tel. 0478 502689. We verwelkomen je graag.

[rns_reactions]
SLAGER DE BEST
de_smid_fc-logo-samengesteld-01

Auteur: Clark Kent

Deel dit bericht

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest