Nieuwe steigers in het Leukermeer

Sinds kort liggen er vijf nieuwe steigers in het Leukermeer. Deze zijn eigendom van de gemeente Bergen maar worden geëxploiteerd door plaatselijke ondernemers. Bij vier steigers is het toegestaan om maximaal 2 x 24 uur aan te meren, je kunt er overnachten voor 15 euro per nacht. Plaatselijke ondernemers innen het liggeld via een digitaal betaalsysteem.

Bij de panoramatrap, onderdeel van de Waterboulevard Maaspark Well, ligt ook een steiger. Hier is overnachten niet toegestaan en boten mogen hier alleen maar tussen zonsopgang en zonsondergang aanmeren.

Net voor de sluis, bij het bezoekerscentrum De Maasduinen ligt al enkele jaren een steiger. Deze is eigendom van Het Limburgs Landschap en ook hier is aanmeren alleen toegestaan tussen zonsopgang en zonsondergang.

Aanmeren in het Leukermeer is sinds kort alleen maar toegestaan bij de aanwezige steigers. Aanmeren aan de oever is verboden. De BOA’s controleren hierop en kunnen een boete geven.

Bij de steigers en op de oevers is met officiële scheepvaartborden (of bestickering) aangegeven wat al dan niet is toegestaan.

Speldje voor Gennepse torenwachters

Afgelopen zaterdag hebben de vrijwilligers van bezoekerscentrum de Martinustoren tijdens een bescheiden feestelijke opening van Open Monumentendag een torenspeldje ontvangen. Tevens kregen zij als eerste een exemplaar van het Martinustorenboekje in handen....

Nieuw logo moet toeristen trekken

De gemeente Gennep heeft door Imagro een nieuw logo laten ontwikkelen dat samen met een nieuwe website meer toeristen moet trekken.LogoHet logo is flexibel en kan door alle ambachten vrij worden gebruikt met de daarbij passende pictogrammen. Met deze opzet...

Wat een mooie fietstocht!

De jaarlijkse fietstocht door de Maasduinen van Wielercomité Afferden is opnieuw goed ontvangen door de deelnemers. ''Wat een mooie tocht'', kreeg de organisatie na afloop van veel fietsers te horen.Ieder jaar op de derde zondag van september zet...

Weys - speciaal
Download onze App Get it on Google Play

Auteur: Clark Kent

Deel dit bericht

Pin It on Pinterest