Nieuwe steigers in het Leukermeer

Sinds kort liggen er vijf nieuwe steigers in het Leukermeer. Deze zijn eigendom van de gemeente Bergen maar worden geëxploiteerd door plaatselijke ondernemers. Bij vier steigers is het toegestaan om maximaal 2 x 24 uur aan te meren, je kunt er overnachten voor 15 euro per nacht. Plaatselijke ondernemers innen het liggeld via een digitaal betaalsysteem.

Bij de panoramatrap, onderdeel van de Waterboulevard Maaspark Well, ligt ook een steiger. Hier is overnachten niet toegestaan en boten mogen hier alleen maar tussen zonsopgang en zonsondergang aanmeren.

Net voor de sluis, bij het bezoekerscentrum De Maasduinen ligt al enkele jaren een steiger. Deze is eigendom van Het Limburgs Landschap en ook hier is aanmeren alleen toegestaan tussen zonsopgang en zonsondergang.

Aanmeren in het Leukermeer is sinds kort alleen maar toegestaan bij de aanwezige steigers. Aanmeren aan de oever is verboden. De BOA’s controleren hierop en kunnen een boete geven.

Bij de steigers en op de oevers is met officiële scheepvaartborden (of bestickering) aangegeven wat al dan niet is toegestaan.

Uitkijktoren voor een habbekrats verkocht

Uitkijktoren voor een habbekrats verkocht

Curator Guus Heutink geeft aan dat de Uitkijktoren in Wellerlooi voor veertigduizend euro is verkocht. Hij vindt het persoonlijk iets aan de lage kant maar de rechter-commissaris heeft het bod goedgekeurd. De verwachting is dat de verkoopactie binnen vier weken bij de...

Motorrijden in Bergen en omgeving!

Motorrijden in Bergen en omgeving!

De gemeente Bergen en omgeving is een prachtige plek om een mooie motortocht te maken. Het prachtige Limburgse landschap is namelijk uitstekend te ontdekken met de motor. Als je de snelwegen vermijdt is het ook heerlijk rustig. In dit artikel bespreken we een aantal...

Muziekprogramma camping De Hei is bekend

Muziekprogramma camping De Hei is bekend

Motorcamping De Hei in Siebengewald heeft de muziekagenda voor het komende seizoen weer klaar. Programmeur May Broere is het wederom gelukt om een keur aan geweldige bands te contracteren die garant staan voor een avondje stevige muziek. Leuk detail is dat...

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 71)
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 71)
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 71)
Download onze App Get it on Google Play

Auteur: Clark Kent

Deel dit bericht