Nog niet alle fietsen op ‘t Diekske winterklaar

Met de donkere regenachtige dagen voor de deur is goed werkende fietsverlichting een must om veilig aan het verkeer deel te kunnen nemen. Tijdens de fietscontrole van Veilig Verkeer Nederland afdeling Bergen Gennep Mook op basisschool ‘t Diekske in Afferden bleken nog lang niet alle fietsen zogezegd winterklaar te zijn. Van de 100 fietsen die zijn gecontroleerd, kregen 35 geen OK-sticker. Verlichting, reflectie in de wielen en een slecht of niet werkende bel waren de meest voorkomende gebreken.

De verlichting bleek bij 11 fietsen niet te branden, de reflectors in de wielen waren 7 keer onder de maat of niet aanwezig en bij 13 fietsen werkte de bel niet. Met name een goede verlichting is belangrijk om als fietser bij regenweer en als het donker is veilig over straat te kunnen. ”Ook goede reflectoren in de wielen en reflectoren aan voor en achterzijde van de fiets helpen mee een fiets tijdens donker weer op te laten vallen”, zegt Luuk Otten van VVN afdeling Bergen Gennep Mook. ”Kleding en een tas voorzien van reflectiemateriaal helpen ook duidelijk mee om beter zichtbaar te zijn op de weg.”

‘Jong geleerd is oud gedaan’, is een bekend gezegde dat zeker bij deze fietscontrole van toepassing is. Want werden tijdens deze controle de fietsen van de groepen 3 t/m 8 bij ‘t Diekske gecontroleerd, op het moment dat de middelbare schooltijd zich aandient en leerlingen dagelijks veel grotere afstanden gaan afleggen, is een goede fiets en goed werkende verlichting belangrijk om ongelukken te voorkomen.
Als de kinderen op de basisschool al gewend zijn om alleen met goede fietsen de weg op te gaan, dan zullen zij dat later ook eerder doen, is de overtuiging van de coördinator van VVN afdeling Bergen Gennep Mook die jaarlijks met een team vrijwilligers op het Elzendaalcollege fietscontroles uitvoert.

Om de belangrijkheid van goede verlichting nog eens te benadrukken werd na de fietscontrole bij de entree van ‘t Diekske met reflecterende verf een oplichtende koplamp met de tekst ‘Zet je licht aan!’ op de straatstenen gespoten.

door | nov 13, 2019 | Afferden, Gemeente Bergen

75 jaar vrijheid voor Afferden

75 jaar vrijheid voor Afferden

Zaterdag 15 februari viert Afferden 75 jaar vrijheid.De hele dag zijn er diverse activiteiten voor jong en oud:10.30 uur - Kranslegging en vlag hijsen bij het oorlogsmonument bij het kerkhof.11.00 uur - Dorpsbrunch in de kerk, kosten € 7,50 (aanmelden...

Het Eendje viert jubileum met make-over

Het Eendje viert jubileum met make-over

Cafetaria ‘T Eendje in Afferden bestaat 5 jaar! Dit jubileum is gevierd in een compleet vernieuwde zaak, met een nieuwe naam: Eetwinkel Het Eendje.De familie Pouwels begon 5 jaar geleden met de cafetaria in het Limburgse dorp. Angelica is het vaste gezicht...

Dirigentenwissel bij Studieorkest Helpt Elkander Afferden

Dirigentenwissel bij Studieorkest Helpt Elkander Afferden

Na zes jaar als dirigent Studieorkest Helpt Elkander in goede banen te hebben geleid, heeft de 26-jarige Bart Wolters afgelopen vrijdagavond de baton(dirigeerstokje) overgedragen aan zijn opvolger Jochem Jacobs uit Oirlo. in Iedershuus in Afferden nam Bart...

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 71)
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 71)
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 71)
Download onze App Get it on Google Play

Auteur: Frans Thonen

Deel dit bericht