Offerse prins sloat spiekers mit koppe!

De kop is eraf! Dat kan Prins Bart d’n Urste van de Offerse Peijas nog net voor de sleuteluitreiking in Bergen rustig stellen. Nog voordat de sleutels officieel aan de carnavalsprinsen zijn overgedragen heeft ‘bouwprins’ Bart met een hoge bouwkraan al drie koppen plus een satelliet op twee carnavalswagens geplaatst.

Een kop werd geplaatst op de wagen van zijn vriendengroep ‘Laot maor gaon/Net Aecht’ waar Prins Bart als metselaar staat afgebeeld. De twee andere koppen plus satelliet kregen een plekje op de ruimtewagen van ‘Niks Geleije’. Daarmee zijn deze twee wagens zo goed als klaar voor de carnavalsoptocht die zondag door de Offerse straten zal trekken. 
De koppenactie was een kolfje naar de hand van de Offerse prins. Bart Roersch beschikt namelijk over een forse bouwkraan op zijn bouwplaats aan de Melingstraat. Daar bouwt hij in zijn vrije uurtjes aan zijn droomwoning voor zichzelf en zijn prinses Ilse. Hij hoopt dat daar voor kerst de vlag in top kan. Maar eerst wordt er carnaval gevierd en mag iedereen de kolder in de kop hebben. In het Offerse carnaval gebeurt dat met Prins Bart en zijn Prinses Ilse op kop. Of je na vier dagen carnaval een houten kop hebt of een spijker in je kop, is dan eigenlijk klein bier. Want niets voor niets luidt Barts slogan: ‘Spiekers mit koppe slaon… Laot ow mar lekker gaon!’

Download onze App Get it on Google Play

Auteur: Frans Thonen

Deel dit bericht

Pin It on Pinterest