Ondanks hete zomer mooie opbrengst Taxus Taxi

De jaarlijkse inzameling van taxussnoeisel door Stichting Taxus Taxi heeft bijgedragen aan de productie van ruim 2.800 chemotherapieën, dat zijn er 600 meer dan 2017. In gemeente Gennep was de opbrengst goed voor 109 chemotherapieën en Mook-Middelaar leverde voldoende taxus voor 37 behandelingen. Ten opzichte van vorig jaar een verbetering want in 2017 had Gennep er 89 en Mook-Middelaar 29.

Al sinds 2009 roept Taxus Taxi elk jaar eigenaren van de taxushaag op om deze groene heester in de zomermaanden te snoeien en het snoeisel te laten ophalen. Juist in deze periode bevatten de jonge twijgjes van de taxusplant de werkzame stof Taxol, dat wordt gebruikt voor chemotherapieën. Zoals de naam al aangeeft, wordt het verse snoeisel (gratis) opgehaald door Taxus Taxi.

Hete zomer
“We hebben dit jaar kunnen inzamelen van 6 juni tot en met 7 september. Onze aanvankelijke doelstelling was 3.500 chemotherapieën, maar de hete zomer is funest geweest. Toch zijn we nog steeds tevreden met de opbrengst en zeer dankbaar voor de bijdrage van alle donateurs,” aldus Werner Toonen van Stichting Taxus Taxi.

Alternatief voor (dode) buxus
Voor mensen die op zoek gaan naar een alternatief voor hun (dode) buxus, is de taxus een mooi alternatief. Het is een sterke plant die ervoor zorgt dat de haag het hele jaar door mooi groen is. En door hem te snoeien, kun je mensen helpen met een behandeling tegen kanker.

door | okt 30, 2018 | Gemeente Gennep, Gemeente Mook

Weys - speciaal
Download onze App Get it on Google Play

Auteur: Clark Kent

Deel dit bericht
468 ad

Pin It on Pinterest