Op ontdekkingsreis met Nina

Regelmatig vinden in de Kenniskeuken in de kelder van de bieb in Gennep leuke exposities plaats. Deze keer wordt de bezoeker verrast op bijzondere schilderijen van de 52-jarige Nina Holthausen uit Gennep. Ga mee ‘Op ontdekkingsreis met Nina’ en laat je meeslepen door de abstracte kunstwerken van deze kunstschilder uit Gennep.

Nina schildert voornamelijk met olieverf en acryl maar maakt ook gebruik van andere technieken en verven. Haar basis bestaat veelal uit boeken, kranten of zelfs behangpapier waar zij zich door laat inspireren. ”Met behulp van fragmenten uit boeken en kranten en gebruik te maken van collage, verf en geometrische figuren ontstaat er een gelaagdheid wat spanning en dynamiek aan mijn werk geeft”, zegt de Gennepse kunstenaar. 
Het resultaat levert in ieder geval bijzondere schilderijen op waarin chaos en rust elkaar afwisselen en lijn, tekst en kleur een belangrijke rol spelen.

Nina is van kinds af aan geboeid door het maken van kunst. Dat uit zich in kleien, keramiek en het bewerken van steen. Als kind wilde zij ook al naar de kunstacademie maar die ambitie wordt pas ingevuld als zij zo’n tien jaar geleden zich gaat toeleggen op het schilderen en een opleiding aan de Academie voor de Schone Kunsten in het Belgische Arendonk volgt. Daar heeft zij deze opvallende stijl van gelaagd schilderen ontwikkeld, een stijl die nog steeds in beweging is. Haar schilderijen hebben geen naam. Nina: ”Het is aan de kijker om aan te geven wat hij of zij in mijn schilderijen ziet.”

Was het bezig zijn met kunst voor Nina eerst vooral een hobby, tegenwoordig is het schilderen steeds meer een leefwijze geworden. ”Je moet wat maken. Die drive komt van binnenuit. Iets maken voor jezelf of in opdracht. En ook exposeren zodat mensen kunnen zien wat je maakt.”

Al eerder heeft zij geëxposeerd bij de Huisartsenpraktijk in Gennep, bij Fitland en bij de manege in Malden. Meer over haar en haar werk is te vinden op instagram, internet en facebook. En nu tot zondag 1 september in de Kenniskeuken van de bibliotheek aan het Ellen Hoffmannplein in Gennep.

150 jaar Duits Lijntje in aquarellen

Der Heimatverein e.V. Goch eröffnete, am Tag des offenen Denkmals im Haus zu den Fünf Ringen, die Ausstellung "150 Jahre Boxteler Bahn in Aquarellen" von Heinz-Rudolf Kremer aus Essen. Die Ausstellung dauert bis zum 29. September 2019. Die Öffnungszeiten...

Speldje voor Gennepse torenwachters

Afgelopen zaterdag hebben de vrijwilligers van bezoekerscentrum de Martinustoren tijdens een bescheiden feestelijke opening van Open Monumentendag een torenspeldje ontvangen. Tevens kregen zij als eerste een exemplaar van het Martinustorenboekje in handen....

Download onze App Get it on Google Play

Auteur: Frans Thonen

Deel dit bericht

Pin It on Pinterest