Peter de Koning is Sinterklaas en Houdini in een

Peter de Koning is Sinterklaas en Houdini in een

door | mei 31, 2018 | Gennep, Politiek | 6 reacties

De gemeente had Gennep News gewoon een eenmalige injectie moeten geven om een goede start mogelijk te maken en niet dit gegoochel.

Chris Smits

Nadat Gennep News (GN) bijna een half jaar geleden de zendmachtiging voor de gemeente Gennep heeft weten te bemachtigen was het lange tijd stil op radio en tv. Ook op de vraag; “Wat gaat Gennep News precies brengen en wie gaat dat betalen?”, kwam maar geen antwoord.

Op 22 mei was er dan toch een beetje duidelijkheid, er komt een lening van € 35.000,00 die via een slimme constructie aan de gemeente wordt terugbetaald. Slimme zet van de gemeente om het zo te doen, eigenlijk hebben ze nu voor NUL euro tien raadsvergaderingen op de buis.

Gegoochel met cijfers
Door op de lening meteen 2x € 4.500,00 = € 9000,00 te verrekenen lijkt de lening maar € 35.000,00 in plaats van € 44.000,00

Wat is de truc?
Naast de wettelijke bijdrage van ongeveer € 8.000,00 krijgt de omroep jaarlijks € 4.500,00 waarvoor ze minimaal tien raadvergaderingen op tv moeten uitzenden. Diezelfde € 4.500,00 gebruikt GN om de lening af te lossen plus nog een extra bedrag vanuit de lopende exploitatie. De gemeente investeert in een volautomatisch camerasysteem waar GN het signaal van krijgt. De gemeente heeft op deze manier dus gratis uitzendingen.

Opvallend cadeautje 
Opvallend is dat GN ook een bedrag van € 4.500,00 krijgt onder de noemer “Inzet overgeheveld budget 2017”. Dit is opmerkelijk aangezien GN in 2017 géén programma’s heeft uitgezonden! Volgens burgemeester De Koning is dit geen cadeautje maar was het geld vorig jaar vastgehouden en niet uitbetaald omdat er zoveel onduidelijkheid was rondom de zendmachtiging.

Gentleman’s agreement
Op de vraag “wat als GN niet aan de verplichtingen kan voldoen?” antwoord De Koning; “dan komt de apparatuur terug naar de gemeente” maar dit staat haaks op de overeenkomst. Daarin staat “De stichting stelt geen zekerheid en de gemeente vraagt geen garanties.” Hierop zegt De Koning; “dat zijn we samen zo mondeling overeengekomen, dus een gentleman’s agreement“.

Geld krijgen zonder tegenprestatie is gewoon een CADEAUTJE

Chris Smits

Download onze App Get it on Google Play

Auteur: Chris Smits

Deel dit bericht
468 ad

6 Comments

 1. Als je als burgemeester (zonder Gennep tekort te doen) eindigt in je hele carrière als burgemeester van Gennep dan kan je je afvragen of deze man wel capabel is voor de functie als burgemeester Hij krijgt ook niet voor niets in de media de hartelijke groeten uit Ridderkerk.

  Ondertussen dunt het verenigingsleven in Gennep onder zijn beleid uit en is het centrum uitgehold.

  Conclusie, GN krijgt dus helemaal niets en zal moeten kruipen voor de Koning, omroep Maasduinen deed dat bewust niet en dat heeft haar de zendmachtiging gekost waardoor vervolgens de vrijwilligers zelf de stekker uit de omroep hebben getrokken. Het is immers het is vrijwilligerswerk voor Gennep en geen betaalde job.

  Hoe objectief en zakelijk is deze gemeente. Omroep Maasduinen had haar begroting rond en was kwalitatief goed. De koning zorgde er voor dat GN zonder onderbouwing de zendvergunning kreeg en betekende dus de beëindiging van een goede bestaande omroep.

  Nu trekt nu zogenaamd op slinkse wijze zn knip waardoor GN zal moeten kruipen voor hem.

  Een goede zaak van Maasduinen Centraal, objectief en bijzonder actief en niet afhankelijk van gemeente. Chris ik hoop dat je zo meteen mooie radio hebt en wellicht in de toekomst tv, jouw organisatie is waar Bergen en Gennep en omgeving op zit te wachten!

  Post a Reply
 2. Mee eens Wim,

  Kleine aanvullende noot van mij: GN heeft dit wel over zichzelf afgeroepen. Ze hebben heel lang volop gepromoot dat ze het voor een fractie van de prijs konden doen dan de bekostiging van Omroep Maasduinen.
  Mede daarom heeft de gemeenteraad voor hun gekozen.
  Wij hebben onze burgervader gezegd dat hij de boom in kon met zijn eisenpakket en zijn houding tegen de vele vrijwilligers van zijn gemeente. GN heeft de handoek opgepakt met een nog slechtere deal..
  De kritiek over ons en naar ons was niet van de lucht ondanks dat wij met de zelfde ellende en de zelfde burgemeester te maken hadden als zij nu..

  Ik heb nu 40 to 70 uur meer vrije tijd en geen stress meer over een oneerlijke B&W 😉

  Ik wens GN oprecht veel succes……. maar doe de inwoners van de provincies Limburg, Brabant en Gelderland een lol. Haal die onzin TV af aub.. hele slechte reclame voor Gennep….

  Post a Reply
 3. Nou, nou, wat zijn de druiven weer zuur zeg.

  1) De oude omroep is de zendvergunning kwijt geraakt.
  2) De omroep is zelfs failliet gegaan.
  3) Een concurrent koopt vervolgens voor een appel en een ei de hele boedel op.

  Dan kun je wel een beetje huilie huilie gaan doen, maar het feit is wel dat je ergens iets gruwelijk verkeerd hebt gedaan. Dat is toch echt de schuld van de voormalige bestuursleden!

  Post a Reply
  • Dat klopt Hans, we hebben fouten gemaakt, het verschil is dat ik geen huili huili doe. Dat hebben jullie al 10 jaar gedaan. Voorlopig hadden wij met alle wind tegen nog iets oo de radio en op tv. Nu is het al 8 maanden stil. Zo moeilijk kon het toch niet zijn zo’n omroepje draaien.. wel…. lijkt toch allemaal iets lastiger te zijn. Punt 2 Wij zijn nog steeds niet failliet verklaard. We hebben namelijk dat faillissement zelf aangevraagd. Dat is iets anders dan dat we failliet zijn gegaan. We hebben er met zijn allen de stekker uitgetrokken.
   Dus ja h
   Natuurlijk heeft het voormalige bestuur fouten gemaakt net zoals het bestuur van de nieuwe omroep nu, voorlopig.. mij hoor je daar niet over. Dat is hun pakkie aan. Ik gaf alleen maar aan dat ze zichzelf erg goedkoop hebben verkocht aan de gemeente en dat ze daar zichzelf mee in de vingers hebben gesneden. Het vorige bestuur weigerde om in de greep van de burgemeester vallen met zijn eisenpakket en we hebben bedankt. Nu is het jullie beurt.. succes Hans !

   Ps Er zijn mensen die zich gewoon durven te uiten onder hun eigen volledige naam. Dat ik dat doe geeft aan dat ik weet dat ik mijn best heb gedaan. Mensen die dat niet doen…. wel vul zelf maar in Hans.
   Dat je mijn reactie als “na trappen” ziet zegt al voldoende. Dat is het namelijk niet…

   Post a Reply
 4. Beste Hans zonder naam………

  Kennelijk weinig kennis van zaken, Omroep Maasduinen heeft het faillissement zelf aangevraagd, Omroep Maasduinen heeft ook 10.000,- minder gehad als het vorige bestuur (=huidige bestuur GN) en dan nu nog 4500 overhevelen vanuit de oude omroep naar GN.
  Voorlopig 8 maanden geen tv en radio, nergens publicaties PBO denk dat er in 8 maanden ook geen bijeenkomsten zijn geweest.
  Maasduinen had 45-60 vrijwilligers, GN een stuk of 10….., via het voorstel van de Koning op voorhand failliet. Welke ezel stapt in zo’n constructie. Kortom de organisatie van Maasduinen heeft 2 jaar de tijd gehad en er stond iets, GN is 2 jaar bezig en er staat niets en moet met geld van de gemeenschap de boel op de rit krijgen. Hoezo zure druiven?

  Post a Reply
 5. Dit leest meer als een persoonlijke vete dan als een onafhankelijk nieuws bericht

  Post a Reply

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest