Peter de Koning is Sinterklaas en Houdini in een

Peter de Koning is Sinterklaas en Houdini in een

door | mei 31, 2018 | Gennep, Politiek | 1 reactie

De gemeente had Gennep News gewoon een eenmalige injectie moeten geven om een goede start mogelijk te maken en niet dit gegoochel.

Chris Smits

Nadat Gennep News (GN) bijna een half jaar geleden de zendmachtiging voor de gemeente Gennep heeft weten te bemachtigen was het lange tijd stil op radio en tv. Ook op de vraag; “Wat gaat Gennep News precies brengen en wie gaat dat betalen?”, kwam maar geen antwoord.

Op 22 mei was er dan toch een beetje duidelijkheid, er komt een lening van € 35.000,00 die via een slimme constructie aan de gemeente wordt terugbetaald. Slimme zet van de gemeente om het zo te doen, eigenlijk hebben ze nu voor NUL euro tien raadsvergaderingen op de buis.

Gegoochel met cijfers
Door op de lening meteen 2x € 4.500,00 = € 9000,00 te verrekenen lijkt de lening maar € 35.000,00 in plaats van € 44.000,00

Wat is de truc?
Naast de wettelijke bijdrage van ongeveer € 8.000,00 krijgt de omroep jaarlijks € 4.500,00 waarvoor ze minimaal tien raadvergaderingen op tv moeten uitzenden. Diezelfde € 4.500,00 gebruikt GN om de lening af te lossen plus nog een extra bedrag vanuit de lopende exploitatie. De gemeente investeert in een volautomatisch camerasysteem waar GN het signaal van krijgt. De gemeente heeft op deze manier dus gratis uitzendingen.

Opvallend cadeautje 
Opvallend is dat GN ook een bedrag van € 4.500,00 krijgt onder de noemer “Inzet overgeheveld budget 2017”. Dit is opmerkelijk aangezien GN in 2017 géén programma’s heeft uitgezonden! Volgens burgemeester De Koning is dit geen cadeautje maar was het geld vorig jaar vastgehouden en niet uitbetaald omdat er zoveel onduidelijkheid was rondom de zendmachtiging.

Gentleman’s agreement
Op de vraag “wat als GN niet aan de verplichtingen kan voldoen?” antwoord De Koning; “dan komt de apparatuur terug naar de gemeente” maar dit staat haaks op de overeenkomst. Daarin staat “De stichting stelt geen zekerheid en de gemeente vraagt geen garanties.” Hierop zegt De Koning; “dat zijn we samen zo mondeling overeengekomen, dus een gentleman’s agreement“.

Geld krijgen zonder tegenprestatie is gewoon een CADEAUTJE

Chris Smits

Download onze App Get it on Google Play

Auteur: Chris Smits

Deel dit bericht
468 ad

Pin It on Pinterest