Pronkstuk te zien in museum Petershuis (video)

Het is Nationale Museumweek! Het 'echte goud' van Gennep vind je natuurlijk in Museum Het Petershuis. Daar ben je altijd welkom! We brengen deze dagen één van onze pronkstukken extra onder de aandacht. Op bijgevoegd filmpje vertelt archeoloog Jan Wessels over de opgravingen in 1988, waarbij o.a. de scherven van een prachtige pronkschotel werden gevonden in de afvalput van een 17e eeuwse pottenbakkerij. De schotel is gerestaureerd en te bewonderen in Museum Het Petershuis.Nationale Museumweek, Gemeente Gennep

Posted by Museum Het Petershuis on Wednesday, 10 April 2019
Video-ad

Het is Nationale Museumweek en het ‘echte goud’ van Gennep vind je natuurlijk in Museum Het Petershuis. Het museum brengt deze dagen één van haar pronkstukken extra onder de aandacht.

Op bijgevoegd filmpje vertelt archeoloog Jan Wessels over de opgravingen in 1988, waarbij ook scherven van een prachtige pronkschotel werden gevonden in de afvalput van een 17e eeuwse pottenbakkerij.

De schotel is gerestaureerd en te bewonderen in Museum Het Petershuis.

door | apr 17, 2019 | Gennep, Kunst & cultuur, Video

Zonnige start Summmertime 2019

Vandaag was de eerst zaterdag van Summmertime Gennep 2019. Komende 10 weken is er elke zaterdag feest op de markt in hartje Gennep.

Expositie en boekpresentatie De Maasduinen

Zaterdag 29 juni vindt om 14.30 uur de opening plaats van de tentoonstelling ‘Soms rijmt het beeld’ in kunsthuis De Bakkerij in Bergen met beeldend werk, schilderijen en tekeningen van Madeleine Jansen. Bij die gelegenheid zal het gelijknamige boek ‘Soms...

Weys - speciaal
Download onze App Get it on Google Play

Auteur: Clark Kent

Deel dit bericht
468 ad

Pin It on Pinterest