Publicaties gemeente Gennep week 02

Hieronder vindt u de Publicaties gemeente Gennep week 02 – 2019

VVV-kantoor gesloten

Wegens verbouwing van het stadhuis is het VVV-kantoor in het stadhuis aan de Markt gesloten van woensdag 9 tot en met zaterdag 12 januari.

13 Januari: Werelddag van de Migranten en Vluchtelingen

Op zondag 13 januari organiseert BiblioPlus Gennep, in samenwerking met Vluchtelingenzorg, een samenzijn van vluchtelingen en mensen die al lang in (de omgeving van) Gennep wonen. Iedereen is tussen 13.00 en 16.00 uur van harte welkom in de bibliotheek om elkaar te ontmoeten en lekkere hapjes te nuttigen, maar uiteraard ook om materialen te lenen of rustig een tijdschrift te lezen.

2019 is het Jaar van de Ontmoeting waarin we het gesprek met elkaar aan gaan. Iedereen heeft wel een mening over vluchtelingen. Soms is deze mening gebaseerd op feiten, maar vaker op misverstanden en vooroordelen. Een ontmoeting is dé manier om vooroordelen weg te nemen en wederzijds begrip te creëren.

Burgerhulpverlening, iets voor u?

Bij een hartstilstand zijn de eerste zes minuten cruciaal. Als iemand dan start met reanimeren en een AED aansluit, is de kans op overleven het grootst. Een ambulance redt het vaak niet om binnen zes minuten bij het slachtoffer te zijn. U misschien wel. Daarom zijn er burgerhulpverleners, vrijwillige hulpverleners die zijn aangemeld bij het alarmeringssysteem HartslagNu. Met dit systeem worden burgerhulpverleners vanuit de Meldkamer Ambulancezorg gealarmeerd als er in hun woon- of werkomgeving een melding is van een hartstilstand. Kijk voor meer informatie op www.hartslagnu.nl.

Reanimatiediploma
Gemeente Gennep streeft naar een dekkend Reanimatie Oproep Netwerk (RON) voor passende hulpverlening bij een hartstilstand. In samenwerking met AmbulanceZorg Limburg-Noord werken wij hier aan. We zijn op zoek naar meer vrijwilligers voor het netwerk ‘Hartveilig Gennep’, met name woonachtig in het buitengebied. Woont of werkt u in gemeente Gennep en bent u in het bezit van een geldig reanimatiediploma of -certificaat? Meld u dan aan voor het netwerk via ww.hartslagnu.nl. Heeft u nog geen diploma, maar bent u bereid een cursus te volgen, verzorgd door Ambulancezorg Noord-Limburg? Geef dit dan door via hartveilig@gennep.nl.

Informatieavond
Heeft u interesse en wilt u graag meer weten? Kom dan naar de informatieavond, verzorgd door AmbulanceZorg Limburg-Noord. In verband met de organisatie van de avond stellen we het op prijs als u zich vooraf aanmeldt via hartveilig@gennep.nl. Voor vragen over deze informatieavond kunt u contact opnemen met Francien van der Heijden, afdeling Inwoners, via (0485) 494141 of gemeente@gennep.nl.

Locatie: Pica Mare, Picardie 36 in Gennep
Datum: dinsdag 22 januari 2019
Tijd: 20.00 – 21.30 uur
Aanmelden: hartveilig@gennep.nl

Herinrichting Pottenhoek

De gemeente is in gesprek met bewoners en ondernemers van de Pottenhoek, de buurt gelegen tussen Zandstraat en Niersweg. De herinrichting heeft als doel een openbare ruimte te creëren waar het goed wonen, ondernemen, parkeren en vertoeven is. Ook duurzaamheid en technische aspecten spelen hierbij een rol. Op woensdag 23 januari is er om 19.30 uur een bijeenkomst in zaal Pica Mare, Picardie 36, waarbij een idee voor herinrichting wordt toegelicht.

Aanmelden
Omwonenden en ondernemers zijn van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn en met elkaar en de gemeente in gesprek te gaan over het ontwerp. In verband met de organisatie stellen we het op prijs als geïnteresseerden zich vooraf aanmelden bij Anna Magusin, via a.magusin@gennep.nl of 0485-494141.

Het Petershuis speciaal geopend voor bezoekers Taalcafé

Op woensdagavond 9 januari opent Museum Het Petershuis speciaal haar deuren voor bezoekers van het Taalcafé. Elke tweede woensdag van de maand komen vooral statushouders en Nederlanders die de taal nog niet goed spreken samen in het Taalcafé (bibliotheek Gennep). Elke bijeenkomst staat een ander onderwerp centraal. Deze woensdagavond bezoekt de groep de expositie Ontmoeting, over culturele verscheidenheid in Gennep. Zoals altijd worden de bezoekers van het Taalcafé om 19.00 uur verwacht bij het Taalcafé, waarna de groep gezamenlijk naar Museum Het Petershuis gaat.

TriatFun Norbertushof

Op zondag 13 januari organiseert Gennep Doet Mee in samenwerking met Norbertushof de allereerste TriatFun voor 75+ in Gennep. De bewoners worden aangemoedigd een rondje te lopen door Norbertushof, te fietsen op spinning- of armfietsen en zwembewegingen met de armen te maken. Iedereen mag op eigen niveau en tempo meedoen. Het evenement, waarbij gezellig samenzijn en bewegen centraal staan, duurt van 10.30 tot 12.00 uur. Ter afsluiting drinken de deelnemers gezamenlijk een kop koffie. Komt u ze aanmoedigen? Zorgcentrum Norbertushof is gelegen aan de Kleermakersgroes 20 in Gennep. Wegens te weinig aanmeldingen gaat de TriatFun voor teams bij Pica Mare die dag niet door.

Vrijwillige brandweerlieden koninklijk onderscheiden

Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de vrijwillige brandweer in Gennep hebben Tonny Roosenboom en Bart Bardoel een koninklijke onderscheiding ontvangen uit handen van burgemeester Peter de Koning. Beiden zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Reden daarvoor is met name hun onmisbare inzet voor de vrijwillige brandweer in Gennep, waar zij sinds 1997 deel van uitmaken.

Beiden hebben in de eerste drie jaren de verplichte opleidingen Brandwacht, Brandwacht 1e klasse en Hoofdbrandwacht met goed gevolg doorlopen. Tonny volgde daarna succesvol de opleidingen Brandweerchauffeur en Voertuigbediener pompbediener. Daarnaast heeft hij ook de Rijkscertificaten voor Hulpverlening bij grootschalig optreden (2004) en Preventie-controlefunctionaris (2010) behaald. Al deze opleidingen heeft hij naast zijn werk in de avonduren gevolgd, naast natuurlijk ook de repressieve inzetten en de wekelijkse oefenavonden. Postcommandant Gerrie Gossens: “Tonny wordt geroemd om zijn inzet als chauffeur/pompbediende en zaagwerkzaamheden. Bij inzetten als gevolg van stormoverlast is hij een niet te missen collega.”

Bevelvoerder
Bart Bardoel heeft van 2008 tot 2012 de opleiding Onderbrandmeester met goed gevolg doorlopen en in 2012 werd hij aangesteld als Bevelvoerder bij de post Gennep. Bart heeft ook de Certificaten voor Oefenleider en Oppervlakteredder bij de Brandweer behaald. Al deze opleidingen heeft hij naast zijn werk in de avonduren gevolgd, naast de repressieve inzetten en de reguliere wekelijkse oefenavonden. Bart heeft een eigen bedrijf: Ambachtelijk Hout in Gennep. In deze timmerwerkplaats
maken mensen met een beperking als dagbesteding allerlei producten van hout. In zijn vrije tijd heeft Bart ook veel tijd besteed aan voetbal als elftalleider en nu bij het gebouwenbeheer van Vitesse ’08, Stichting Kika, en is hij al vele jaren actief voor jeugdcarnavalsvereniging De Coloradokevers in Gennep. Gerrie Gossens: “Bart is een druk baasje, maar hij staat áltijd klaar voor de brandweer!”

door | jan 8, 2019 | Gemeente Gennep, Publicaties

Download onze App Get it on Google Play

Auteur: Clark Kent

Deel dit bericht
468 ad

Pin It on Pinterest