Publicaties gemeente Gennep week 03

Hieronder vindt u de Publicaties gemeente Gennep week 03 – 2019

Open dagen basisscholen 2019

Als uw kind vóór 1 augustus 2019 vier jaar wordt, dan kunt u hem of haar aanmelden voor een basisschool. De diverse scholen in gemeente Gennep organiseren binnenkort open dagen. Deze dagen zijn ook bedoeld voor jongere kinderen, die vóór augustus drie jaar worden.

Gennep: Openbare Jenaplanschool Elckerlyc

 • Informatieavond : donderdag 31 januari om 20.00 uur
 • Inloopdag en inschrijven: vrijdag 1 februari van 9.00 tot 12.00 uur
 • Nadere kennismaking: dinsdag 18 juni en woensdag 26 juni
 • www.ojbs-elckerlyc.nl

Gennep: R.K. basisschool Maria Goretti

 • Kennismakingsavond: dinsdag 29 januari van 19.00 tot 20.00 uur
 • Open Huis/inloopochtend: woensdag 30 januari van 9.00 tot 12.00 uur
 • www.bs-mariagoretti.nl

Gennep-Zuid: R.K. basisschool De Ratel

 • Informatieavond: maandag 28 januari van 19.00 tot 20.00 uur
 • Open Huis/inschrijfdag: woensdag 30 januari van 8.30 tot 12.00 uur en van 12.30 uur tot 14.00 uur.
 • www.deratel.nl

Heijen: R.K. basisschool De Heggerank

 • Inschrijf-/inloopdag: woensdag 30 januari van 8.30 tot 15.00 uur
 • Nadere kennismaking: donderdag 27 juni van 8.30 tot 12.00 uur
 • www.deheggerank.nl

Milsbeek: R.K. basisschool De Drie Vijvers

 • Inschrijven: donderdag 31 januari van 13.00 tot 14.00 uur
 • www.dedrievijvers.nl

Ottersum: R.K. basisschool De Brink

 • Inschrijf-/inloopdag: dinsdag 12 februari van 10.00 tot 12.00 uur
 • www.bs-debrink.nl

Ven-Zelderheide: R.K. basisschool De Vonder

 • Inloopochtend: woensdag 30 januari van 11.00 uur tot 12.00 uur
 • www.bs-devonder.nl

Meer informatie
Ouders en verzorgers van kinderen die geboren zijn tussen 1 augustus 2015 en 1 augustus 2016 hebben een brief ontvangen met meer informatie. Graag verwijzen we ook naar de websites van de scholen. Op www.gennep.nl vindt u meer informatie over leerplicht.

Gemeente Gennep krijgt glasvezel

Vorige week werd bekend dat het glasvezelnetwerk er komt. Voldoende huishoudens en bedrijven in de kernen en buitengebieden stappen over naar glasvezel om het netwerk aan te leggen. Het streven is dat de aanleg nog voor de zomer start, waarna het netwerk naar verwachting eind 2019 in gebruik genomen kan worden. Gemeente Gennep is dan de eerste Limburgse gemeente met een 100% dekkend glasvezelnetwerk.

Het was aan het einde van het jaar nog best spannend of er voldoende inschrijvingen zouden zijn. Een forse inhaalslag in de laatste week van december gaf de doorslag. In Ven-Zelderheide stapt 52% over naar glasvezel. In Gennep 21%, in Milsbeek 36%, in Heijen 42% en in Ottersum 45%. De dorpen scoorden beter dan de stad. ”Dat was ook de verwachting”, aldus wethouder economie Janine van Hulsteijn. “In het buitengebied ervaren mensen meer problemen met hun internetverbinding dan in de kern Gennep.” Het streefgetal van 35% van alle huishoudens en bedrijven werd net niet gehaald, maar het aantal inschrijvingen was voldoende voor minimaal één netwerkbedrijf om zich te melden om het netwerk aan te leggen.

Ambassadeurs
Van september tot eind december 2018 werd met inzet van een groot aantal ambassadeurs – inwoners van de gemeente – campagne gevoerd voor glasvezel. De informatiebijeenkomsten en inschrijfavonden werden druk bezocht. Van Hulsteijn: “Het animo in met name de dorpskernen was hoog. Dit mooie resultaat hebben we mede te danken aan de inzet van de ambassadeurs.”

Aansluiting
Elk adres in de gemeente krijgt een aansluiting voor het glasvezelnetwerk. Dit is kosteloos. Voor huishoudens en bedrijven die zich voor 1 januari 2019 hebben ingeschreven bij een provider voor internet, telefoon en/of televisie, is de activatie op het netwerk ook gratis. Wie na deze datum kiest voor een glasvezelabonnement, betaalt eenmalig 450 euro activatiekosten. Voor wie geen gebruik wil maken van het glasvezelnetwerk middels een abonnement zijn er dus ook geen kosten.

Organiseert u een grensoverschrijdende activiteit? Vraag subsidie aan!

Heeft uw vereniging of organisatie het idee een activiteit te organiseren, zoals een scholierenuitwisseling, sporttoernooi, muziekevenement, tentoonstelling of gezamenlijke activiteiten van bijvoorbeeld politie, brandweer en verenigingen? Dan kunt u in aanmerking komen voor subsidie. De Euregio Rijn-Waal ondersteunt deze activiteiten in het kader van ‘People to People’. In 2018 werd in onze gemeente subsidie verstrekt aan de Kiwanis Maasduinenloop voor Nederlandse en Duitse hardlopers.

Wat is People to People?
De Europese Unie ondersteunt samenwerkingsprojecten tussen buurlanden. Speciaal voor activiteiten waarbij de contacten tussen inwoners in het Nederlands-Duitse grensgebied centraal staan, is het programma ‘People to People’ ontwikkeld. Met dit programma stimuleert de Euregio Rijn-Waal de grensoverschrijdende samenwerking tussen burgers en instellingen. Zowel activiteiten met een educatief als met een sociaal-cultureel karakter worden door People to People ondersteund met een subsidie tot maximaal 1.000 euro. Deze activiteiten vinden vooral plaats op het gebied van educatie en cultuur en bestuur. Ze stimuleren grensoverschrijdende samenwerking en staan dicht bij de burger.

Contact
Heeft u plannen voor dergelijke activiteiten, of wilt u aanvullende informatie over People to People en mini-projecten? Neem dan contact op met Svenja Arntz (tel. 0049-2821-793012) of Astrid Hubbers (tel. 0049-2821-793019) van Euregio Rijn-Waal.

door | jan 15, 2019 | Gemeente Gennep, Publicaties

Download onze App Get it on Google Play

Auteur: Clark Kent

Deel dit bericht

Pin It on Pinterest