Publicaties gemeente Gennep week 03

Hieronder vindt u de Publicaties gemeente Gennep week 03 – 2020

Duurzaam deelvervoer: Reserveer een elektrische auto!

Heeft u interesse om mee te doen met het gebruik van een elektrische auto? Meld u dan aan bij de stand van de gemeente Gennep tijdens de Duurzaamheidsmarkt, zaterdag 1 februari in zaal Pica Mare.

In de deeleconomie bent u geen eigenaar maar gebruiker. Dit biedt alle voordelen van gebruik zonder de kosten en zorgen van eigendom. De elektrische deelauto sluit hier naadloos bij aan. Samen met zeven andere Noord-Limburgse gemeenten is de gemeente Gennep het afgelopen jaar gestart met elektrische deelauto’s. Nu zijn wij zover om deze auto ook te delen met onze inwoners.

Heeft u in het weekend of ‘s avonds een keer vervoer nodig en beschikt u niet zelf over een auto? Reserveer dan de elektrische BMW-i3 deelauto van de gemeente. Kom naar de Duurzaamheidsmarkt op zaterdag 1 februari en laat u informeren over dit initiatief en andere voordeelacties over duurzaamheid.

Duurzaamheidsmarkt | zaterdag 1 februari | 10.00 – 14.00 uur | Zaal Pica Mare Gennep | gratis toegang | Meer info op: www.gennep.nl/duurzaamheidsmarkt

INTERREG projecten

Het programma INTERREG Deutschland-Nederland 2019 kijkt terug op een succesvol jaar. In 2019 lag de focus van het programma met name op de intensivering en de verdieping van de samenwerking. Het afgelopen jaar zijn al verschillende projecten afgesloten met positieve resultaten. Normaal gesproken worden binnen het INTERREG-programma projecten gesubsidieerd met een subsidiebijdrage tussen 25.000 euro en 5.000.000 euro. Door het programma worden ook mogelijkheden gecreëerd om kleinere initiatieven, zoals scholierenuitwisselingen, sportevenementen of conferenties te ondersteunen. Elk project moet bijdragen aan het verminderen van de barrièrewerking van de grens. Kijk op voor meer informatie over subsidiebijdragen van kleine projecten op https://www.deutschland-nederland.eu/nl/eigenes-projektstarten/kleine-projecten/

Project FUTURE

Wil jij investeren in je toekomst en daarnaast iets goeds doen voor de samenleving? Project FUTURE geeft jou de kans om 26 weken aan de slag te gaan bij een maatschappelijke organisatie naar keuze. Tijdens het project ga je 20 tot 28 uur per week aan het werk en ben je onderdeel van het team binnen de organisatie. Tijdens deze periode leer je jezelf goed kennen, ontdek je jouw talenten, verbeter je je skills en maak je nieuwe vrienden!

Wat is project FUTURE?
FUTURE is een project van zes samenwerkende gemeenten in Noord Limburg en de provincie Limburg. Met FUTURE willen we jongeren verbinden aan organisaties. De jongeren zetten hun talenten in om organisaties te ondersteunen of te helpen met dagelijkse werkzaamheden en taken. Bij FUTURE richten we ons daarom niet alleen op het belang voor de jongeren, maar zeker ook op het belang voor de organisaties. Een win-win situatie dus.

Wat levert het op?

  • Skills verbeteren
  • Nieuwe skills ontdekken
  • Jouw dromen ontdekken
  • Kennismaken met jouw beroep
  • Een mooier CV
  • Je leert veel mensen kennen
  • Certificaat
  • Coaching

Wie kunnen mee doen?
Jongeren tussen de 16 en 27 jaar met verschillende culturen, opleidingen en interesses kunnen meedoen aan het project. Iedereen binnen deze leeftijdscategorie is welkom om zich aan te melden!

Coach
Je krijgt je eigen coach toegewezen die je persoonlijk begeleidt bij het hele traject. Deze coach werkt bij dezelfde organisatie als waar jij komt te werken, dus is ook jouw collega. Zo kun je met elke vraag gemakkelijk terecht bij jouw coach.

Aanmelden
Heb je interesse of vragen? Neem dan contact op met Danny Hommen van Wel.Kom (06-35119903, d.hommen@welkom.nu).

Sportakkoord Gennep: we gaan verder

Op 6 november 2019 is het Sportakkoord Gennep getekend. Het is belangrijk om mensen in beweging te brengen én te houden. In het Sportakkoord zijn verschillende doelstellingen en thema’s benoemd. Met deze thema’s gaan we maandag 27 januari vanaf 19.30 uur verder bij ESP Gezondheid en Sportcentrum (Langeweg 204, Gennep). Thema’s die we oppakken zijn het opzetten van een sportraad, een multi-sportplatform om jeugd een breed en plezierig sportaanbod aan te kunnen bieden, het realiseren van een sport- en beweeguurtje voor vrouwen en het beter werken met het verenigingssysteem Sportlink. Meer informatie over het Sportakkoord vind je op www.gennepdoetmee.nl. Daar kunt u zich ook aanmelden voor de bijeenkomst van maandag 27 januari.

Verplaatsing pannaveld en skatepipes

Het mobiele pannaveld van de gemeente is onlangs verplaatst naar de Sport- en Speelstraat in Ottersum. Panna is een vorm van straatvoetbal waarbij het scoren van een doelpunt niet voorop staat. Tijdens dit spel gaat het vooral om het maken van mooie acties en het uitspelen van de tegenstander. Elk half jaar worden twee quarter pipes verplaatst naar een nieuwe locatie, zodat alle
kinderen in de gemeente hier gebruik van kunnen maken. Een quarter pipe is een soort schans die gebruikt wordt om trucjes te doen bij het skateboarden en skaten. De skatepipes zijn verplaatst naar het kermisterrein in Heijen.

 

 

 

Ook interessant

Publicaties gemeente Mook en Middelaar week 04

Publicaties gemeente Mook en Middelaar week 04

Hieronder vindt u de Publicaties gemeente Mook en Middelaar week 04 - 2020 Al meer dan 1171 personen (ruim 15 %) in onze gemeente hebben de Burgernetapp gedownload. In heel Nederland hebben 1,7 miljoen personen de Burgernetapp geïnstalleerd. Hoe werkt...

Publicaties gemeente Bergen week 04

Publicaties gemeente Bergen week 04

Hieronder vindt u de Publicaties gemeente Bergen week 04 - 2020 Bedrijfsbezoek aan Tuincentrum Verheijen Dynamic Borders op Touristikmesse Niederrhein Infopagina+website programma 75 jaar Vrijheid Openingstijden energiehuis Ophalen huisvuil Spreekuur grensgangers...

Publicaties gemeente Gennep week 04

Publicaties gemeente Gennep week 04

Hieronder vindt u de Publicaties gemeente Gennep week 04 - 2020 Zondag 26 januari vindt om 19.00 uur de lokale Holocaust herdenking plaats op het Ellen Hoffmannplein in Gennep. Dit jaar is het 75 jaar geleden dat Auschwitz bevrijd werd. Het Nationaal...

door | jan 14, 2020 | Gemeente Gennep, Publicaties

Auteur: Clark Kent

Deel dit bericht