Publicaties gemeente Gennep week 04

Hieronder vindt u de Publicaties gemeente Gennep week 04 – 2019

Schoonmaakwerkzaamheden Nierspromenade

Na de winter krijgt de Nierspromenade een schoonmaakbeurt. De groene aanslag op de planken wordt verwijderd, de muur wordt van graffiti ontdaan en onder de brug krijgt de muur een speciale anti-graffiti coating. Deze locatie is niet voor niets een vast onderdeel op de surveillanceroute van de buitengewoon opsporingsambtenaren (BOA’s). Door regelmatig deze plek onder de brug te inspecteren, hopen we zwerfafval en vernieling tegen te gaan.

Inzameling plastic, metaal en drankkartons (PMD)

In gemeente Gennep wordt het verpakkingsafval (plastic, metaal en drankenkartons) gescheiden ingezameld. Om het goed te kunnen recyclen, gelden voorschriften voor het aanbieden van dit afval. Wat hoort wel en wat niet in de PMD-zak? Hier is nogal eens verwarring over. 

In de PMD-zak (gratis verkrijgbaar bij het gemeentekantoor, supermarkten en het milieustation), kunt u alleen verpakkingsafval aanbieden. Dat zijn lege plastic verpakkingen, lege metalen verpakkingen en lege drinkpakken. Daarbij is het belangrijk dat u het verpakkingsafval los, plat en leeg in de zak doet. Dus liever geen plastic in het soepblik stoppen of een frisdrankblikje in een drankenkarton doen.

Wat hoort niet in de PMD-zak?

  •  Chipszakken (i.v.m. laminaat welke niet apart gescheiden kan worden)
  • Aluminiumfolie (enkel vormvaste metalen verpakkingen, zoals soep- en fruitblikjes, frisdrankblikjes en honden- en kattenvoerblikjes)
  • Plastic dat geen verpakking is, zoals speelgoed en tuinstoelen

Inzameling
Dit zogenaamde PMD-afval wordt een keer per twee weken op woensdag huis aan huis ingezameld. Op de (digitale) afvalkalender kunt u zien welke woensdagen dit zijn in 2019. Ook staan er op de parkeerterreinen Wilhelminaplein en ’t Straatje in Gennep ondergrondse containers waar u PMD-verpakkingsafval kunt weggooien.

Vragen?
Heeft u vragen over de inzameling van verpakkingen of over afval in het algemeen? Neem dan contact op met de Afval-infolijn via het gratis nummer 0800 – 221 0014.

door | jan 22, 2019 | Gemeente Gennep, Publicaties

Download onze App Get it on Google Play

Auteur: Clark Kent

Deel dit bericht

Pin It on Pinterest