Publicaties gemeente Gennep week 07

Publicaties gemeente Gennep week 07

door | feb 13, 2018 | Gemeente Gennep, Publicaties | 0 Reacties

Hieronder vindt u de Publicaties gemeente Gennep week 07 – 2018

Rondkomdag Gennep

Op woensdag 21 februari wordt de allereerste Rondkomdag Gennep georganiseerd! Dit is een initiatief van alle instanties en stichtingen, die in de gemeente Gennep mensen met een laag inkomen helpen. De Rondkomdag zit boordevol workshops, tips en trucs, die u kunnen helpen om méér uit het leven te halen. Oók als u een kleine portemonnee heeft.
U bent van harte welkom!
Datum en tijd: woensdag 21 februari, van 16.00 tot 20.00 uur
Locatie: zaal Pica Mare, Gennep
Entree: gratis
Kijk voor meer informatie op www.gennep.nl/laaginkomen.

Mantelzorgwoningen in de Gemeente Gennep

De gemeente ondersteunt inwoners met een beperking om zelfredzaam te zijn en mee te blijven doen in de samenleving. Dat geldt ook voor inwoners met chronische, psychische of psychosociale problemen. Met deze ondersteuning willen we het mogelijk maken dat iedereen zo lang mogelijk kan blijven wonen in de eigen leefomgeving. In sommige gevallen kan een mantelzorgwoning uitkomst bieden.

Wat zijn mantelzorgwoningen?
We spreken van een mantelzorgwoning als een zorgvrager bij een mantelzorger gaat wonen en er daarvoor een aan- of bijgebouw bij een bestaande woning geschikt moet worden gemaakt. Op het moment dat de mantelzorg stopt, wordt de mantelzorgwoning weer afgebroken. Er is sprake van mantelzorg als er intensieve zorg of ondersteuning wordt geleverd door iemand uit de familie-, vrienden- of kennissenkring. Deze hulp of ondersteuning overstijgt de hulp die normaal
verwacht kan worden binnen een huishouden.

Hoe gaat gemeente Gennep om met mantelzorgwoningen?
Voor het realiseren van een mantelzorgwoning is in veel gevallen geen vergunning nodig. Als de zorgbehoevende 65 jaar is of ouder, is er geen verklaring nodig van de huisarts, wijkverpleegkundige of een andere sociaal-medisch adviseur om de noodzaak voor mantelzorg aan te tonen. Ingeval van een chronische- en/of progressieve ziekte, waarbij een zorgbehoevende nog geen 65 jaar is en er geen verklaring bestaat voor de noodzaak van mantelzorg, neemt de gemeente een proactieve houding aan. We denken graag mee over een maatwerkoplossing. Heeft u vragen over mantelzorgwoningen, neem dan gerust contact op met de gemeente via telefoonnummer 0485 – 49 41 41.

Ooievaars op Beleef de Lente

Vanaf zaterdagavond 17 februari zijn de ooievaars op het stadhuis weer te volgen via de website van Beleef de lente. Tot eind juli 2018 zendt Beleef de Lente de beelden uit via: www.vogelbescherming.nl/beleefdelente/ooievaar.
Voor meer informatie: www.gennep.nl/ooievaars.

X-Toppers en buddy’s gezocht!

Mensen met een beperking krijgen dankzij Iedereen Kan Sporten de kans onder begeleiding van een buddy mee te doen aan de Nijmeegse 4Daagse. Met begeleiding, trainingen, accommodatie, catering en medische verzorging. In 2017 deden 90 personen – X-Toppers, buddy’s, vrijwilligers en projectteam – mee aan de 100 e Nijmeegse 4Daagse.

Nijmeegse 4Daagse
Wil je graag de Nijmeegse 4Daagse in 2018 lopen, maar kun je dit door je beperking niet alleen? Dan ben jij de X-Topper die we zoeken! Onder begeleiding van een buddy kun je meedoen. Daarnaast worden buddy’s, vrijwilligers en sponsoren gezocht om dit mooie project te steunen.

Aanmelden
Aanmelden voor de editie X-Toppers 2018 kan als X-Topper (vanaf 12 jaar), buddy (vanaf 18 jaar), vrijwilliger of sponsor via www.iedereenkansporten.nl.

Start nieuwe buitenbeweeglessen Beweegtuin

Bent u 50 plus en wilt u (meer) in beweging komen? Vanaf dinsdag 20 februari start er weer een nieuwe cyclus beweeglessen in de beweegtuin achter Norbertushof. Ook als u iets minder mobiel bent of een minder goede conditie heeft, bent u van harte welkom.
De lessen zijn op:
Dinsdag van 19.15 tot 20.15 uur; met Jakko van Piepenbrock
Tel.nr: 06-55508310
mail: j.piepenbrock@hotmail.com

Donderdag van 10.30 tot 11.30 uur; met Sanne Wennekers
Tel.nr: 0485-517944
mail: gennep@fitland.nl

Vrijdag van 9.30 tot 10.30 uur; met Ger Top,
Tel.nr: 06-30442360 mail: g.top10@kpnmail.nl
en Casper Heijmans, tel.nr. 06-37402282
mail: casperheijmans@gmail.com

Aanmelden voor de lessen kan bij de docenten of bij Marian Schijf. Er zijn geen kosten verbonden aan deze lessen aangezien ze gesubsidieerd worden. Na afloop bent u altijd welkom voor een kopje koffie of thee bij Fitland, op eigen kosten.
Meer informatie en aanmelden: Marian Schijf 06-13260571, marian@inbewegingsport.nl.
Zie ook: www.gennepvitaal.nl.

Landelijk Referendum 2018

Verkrijgbaarstelling tekst Wet op de Inlichtingen en Veiligheidsdiensten 2017
De burgemeester van Gennep brengt ter openbare kennis dat in verband met het op woensdag 21 maart 2018 te houden referendum over de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten 2017 (Wiv 2017) de tekst van de aan het referendum onderworpen wet vanaf 21 februari 2018 kosteloos op het gemeentehuis verkrijgbaar is.
U kunt de tekst van de wet ook vinden op www.elkestemtelt.nl.
Gennep, februari 2018
De burgemeester voornoemd,
Dhr. P.J.H.M. de Koning

Auteur: Clark Kent

Deel dit bericht
468 ad

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest