Publicaties gemeente Gennep week 07

Hieronder vindt u de Publicaties gemeente Gennep week 07 – 2020

Bijstandsuitkering aanvragen?

Heeft u te weinig inkomen of vermogen om van te leven? Kunt u bijvoorbeeld uw huur, zorgkosten of eten niet betalen? Dan heeft u misschien recht op een bijstandsuitkering. U kunt zich hiervoor bij de gemeente melden via www.gennep.nl/uitkering. Let op: dit gaat dus niet meer via www.werk.nl.

Euregio subsidie voor mini-projecten

Organiseert u binnenkort een project dat gericht is op grensoverschrijdende samenwerking? Dan kunt u een subsidie ontvangen vanuit Euregio Rijn-Waal. Bijvoorbeeld een scholierenuitwisseling, sporttoernooi of muziekevenement in samenwerking met Duitsland.

Een project dat onlangs gesubsidieerd is in gemeente Gennep is een ontmoeting tussen scholieren uit Gennep en Goch. Kijk op www.euregio.org/peopletopeople voor meer informatie over de subsidie en het aanmeldformulier.

Fietsen en wandelen in de regio

Tijdens de Touristikmesse in Kalkar op 1 en 2 februari zijn de tien grensoverschrijdende fiets- en wandelroutes gezamenlijk gepresenteerd door de gemeenten Bergen, Boxmeer, Cuijk, Gennep, Goch en Weeze. De wandel- en fietsroutes hebben elk een eigen thema. De lengte van de routes varieert van 30 tot 80 kilometer, waarbij het mogelijk is om routes te combineren. Ook werd een overzichtskaart voor de tien grensoverschrijdende routes gepresenteerd.

Wilt u wandelen of fietsen in de regio? De folders zijn verkrijgbaar bij de VVV in het stadhuis van Gennep en bij enkele horecagelegenheden. Op www.dynamicborders.eu vindt u een handige overzichtskaart en kunt u de routes downloaden.

Winst uit je woning

Samen met inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties werken we aan een duurzaam Gennep. Het verduurzamen van woningen levert hieraan een belangrijke bijdrage. Daarom starten we een financieel interessante advies- en inkoopactie voor isolatiemaatregelen en zonnepanelen. We organiseren die actie samen met de onafhankelijke inkooporganisatie Winst uit je woning. Deze organisatie koopt samen met een grote groep huiseigenaren centraal in. Hierdoor zijn de voorwaarden voor de inkoop van de isolatiemaatregelen en zonnepanelen gunstig en de prijzen scherp. De actie geldt voor zonnepanelen, vloerisolatie, spouwmuurisolatie en isolatieglas.

Informatiebijeenkomst
Op donderdag 13 februari zijn belangstellenden van harte welkom op de informatiebijeenkomst in Gemeenschapshuis D’n Toomp in Heijen (Lijsterbesstraat 10). De bijeenkomst start om 19.30 uur, met inloop vanaf 19.00 uur. Eerst krijgt u informatie over de gezamenlijke inkoop van woningisolatie en de subsidieregeling. De presentatie over de zonnepanelen start om 20.30 uur. Alle inwoners uit de gemeente zijn van harte welkom. Kijk voor meer info over de inkoopactie op: winstuitjewoning.nl

 

 

 

Ook interessant

Publicaties gemeente Bergen week 08

Publicaties gemeente Bergen week 08

Hieronder vindt u de Publicaties gemeente Bergen week 08 - 2020 Word e-sporter van de gemeente Bergen Bedrijfsbezoek 't Kienderbènkske Berichten Over uw buurt Bob ook met carnaval Gewijzigde openingstijden carnaval Gezocht schoolgidsenivn Honden aan de lijn Hulp bij...

Publicaties gemeente Gennep week 08

Publicaties gemeente Gennep week 08

Hieronder vindt u de Publicaties gemeente Gennep week 08 - 2020 In 2019 is een start gemaakt met het Netwerk Positieve Gezondheid Gennep. Op donderdag 5 maart wordt hier een vervolg aan gegeven met een netwerkbijeenkomst in Pica Mare in Gennep. Bent u zorgprofessional...

Publicaties gemeente Mook en Middelaar week 07

Publicaties gemeente Mook en Middelaar week 07

Hieronder vindt u de Publicaties gemeente Mook en Middelaar week 07 - 2020 Herkent u dit als mantelzorger van uw naaste met dementie: Buren, vrienden, familieleden; allemaal willen ze graag helpen en zeggen: ‘Ik doe graag iets voor je hoor, laat maar weten als je wat...

door | feb 11, 2020 | Gemeente Gennep, Publicaties

Auteur: Clark Kent

Deel dit bericht