Publicaties gemeente Gennep week 08

Hieronder vindt u de Publicaties gemeente Gennep week 08 – 2019

Verkiezingen Provinciale Staten en Waterschap

Op woensdag 20 maart 2019 zijn de verkiezingen voor Provinciale Staten en Waterschap. U ontvangt hiervoor informatie en een stempas per post. U kunt iemand anders machtigen om voor u te stemmen.

Volmacht
Wilt u een kiezer uit dezelfde gemeente machtigen? Dan geeft u dit aan op de achterkant van uw stempas. De persoon die voor u stemt (de gemachtigde) moet een kopie van uw ID-bewijs meenemen naar het stembureau. Wilt u een kiezer uit een andere gemeente machtigen? Dan moet u dat schriftelijk aanvragen. Meer informatie vindt u op www.gennep.nl/volmacht.

Let op: Een gemachtigde mag niet meer dan 2 volmachten aannemen. Ook moet hij de volmachtstem(men) tegelijk met zijn eigen stem uitbrengen.

  • Bij provinciale statenverkiezingen: U kunt alleen iemand machtigen uit een gemeente in dezelfde provincie.
  • Bij waterschapsverkiezingen: U kunt alleen iemand machtigen uit hetzelfde waterschap.

Ronselen
Het initiatief om een volmacht te verlenen ligt bij de kiezer en niet bij de gemachtigde. Het is verboden om volmachtstemmen te ronselen. Hier is sprake van als personen stelselmatig aan kiezers vragen om hun stempas te ondertekenen en af te geven. Het is ook niet toegestaan om een kiezer om te kopen door middel van een gift of een belofte of de kiezer op een andere manier te dwingen een volmacht af te geven. Het ronselen van stemmen is een strafbaar feit. Hierop zal door de stembureauleden scherp worden gecontroleerd.

Stemmen in een andere gemeente
Wilt u in een andere gemeente stemmen dan waar u woont, vraag dan een kiezerspas aan. Met deze kiezerspas kunt u bij de waterschapsverkiezing binnen het gehele waterschap stemmen en bij de provinciale statenverkiezing binnen de gehele provincie. Meer informatie vindt u op www.gennep.nl/kiezerspas.

Beleef de Lente

De lente is in aantocht! Dat betekent dat Beleef de Lente weer live is. Tot eind juli 2019 kunt u meekijken in het ooievaarsnest op het stadhuis via www.beleefdelente.nl/ooievaar. De rest van het jaar zendt gemeente Gennep de beelden uit.

Populair
Al een aantal jaren bivakkeren er ooievaars bovenop het historisch stadhuis aan de Markt van Gennep. Het nest ligt mooi hoog en vlakbij een waterrijk natuurgebied met voldoende voedsel. Vaak overwinteren ze ook in Gennep. In het voorjaar broeden ze, waarna gemiddeld drie jongen uitvliegen. Deze jongen worden ieder jaar, wanneer ze ongeveer zes weken oud zijn, geringd, zodat
ze te traceren blijven. De Gennepse ooievaars zijn al jaren op rij de populairste vogels met de hoogste kijkcijfers van de website van de Vogelbescherming.

Nieuwe fietsroutes

Met het prachtige lenteweer is het heerlijk om erop uit te gaan. Wist u al dat er vijf nieuwe grensoverschrijdende fietsroutes zijn? Deze sluiten, ook in Duitsland, aan op het knooppuntensysteem. De routes hebben elk een eigen thema, zoals fietsen langs het
oorlogsverleden, fietsen langs heerlijkheden in het grensgebied en op ontdekkingstocht in het spoor van het Duits Lijntje.

VVV-kantoor een week dicht
De medewerkers van het VVV-kantoor informeren u graag over de mogelijkheden. Tref uw voorbereidingen deze maand op tijd, want wegens verbouwing van het stadhuis is het VVV-kantoor in het stadhuis aan de Markt gesloten van woensdag 27 februari tot en met woensdag 6 maart.

Sloop Picardie 62 gestart

Op 18 februari is aannemer Laarakkers BV uit Sambeek gestart met de sloop van Picardie 62, ook wel bekend als het ‘Second Hand’-gebouw in Gennep. De sloop neemt ongeveer een maand in beslag.

De aannemer is begonnen met het opruimen van de asbestverontreiniging. Deze is vooral ín het gebouw aangetroffen. De asbesthoudende materialen worden langs de achterkant van het gebouw naar buiten gebracht en afgevoerd. In deze fase zult u misschien ‘mannen in witte pakken’ rond het gebouw waarnemen. Er is geen gevaar voor uw gezondheid, op voorwaarde dat u buiten het afgebakende gebied blijft en u houdt aan de aanwijzingen van de aannemer.

Verkeer en parkeren
Op het terrein worden bouwhekken en containers geplaatst voor af te voeren materialen. De gemeente heeft met de aannemer afgesproken dat er geen transporten plaatsvinden rond de start- en eindtijden van de omliggende scholen. Mogelijk zijn enkele parkeerplaatsen bij het gebouw nodig voor de aan- en afvoer van materialen. De rest van het parkeerterrein voor Pica Mare blijft volledig bruikbaar. Na de sloop wordt het terrein geëgaliseerd en ingezaaid met speelgras. Meer informatie over de vorderingen vindt u op www.gennep.nl/kec.

door | feb 19, 2019 | Gemeente Gennep, Publicaties

Download onze App Get it on Google Play

Auteur: Clark Kent

Deel dit bericht
468 ad

Pin It on Pinterest