Publicaties gemeente Gennep week 09

Hieronder vindt u de Publicaties gemeente Gennep week 09 – 2019

Aanmelden burgerhulpverlening

Heeft u zich nog niet aangemeld als burgerhulpverlener, maar wilt u dat alsnog doen? Dat kan als u in gemeente Gennep woont of werkt. Met een geldig reanimatiediploma of -certificaat kunt u zich direct aanmelden voor het netwerk via www.hartslagnu.nl. Inwoners die nog geen diploma hebben maar bereid zijn een cursus te volgen, kunnen dit doorgeven via hartveilig@gennep.nl. Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met Francien van der Heijden via (0485) 494141 of hartveilig@gennep.nl.

Keurmerk veilige bedrijventerreinen

Marijn Hopman, voorzitter van Bedrijventerreinvereniging Ovenberg/Driekronen in Milsbeek, nam op 15 februari het keurmerk Veilig Ondernemen Bedrijventerreinen in ontvangst. Wethouder Janine van Hulsteijn reikte het keurmerk, dat staat voor een veilige bedrijfsomgeving, uit tijdens de algemene ledenvergadering van de bedrijventerreinvereniging.

Een werkgroep bestaande uit leden van de Bedrijventerreinvereniging Ovenberg/Driekronen, brandweer, politie en gemeente heeft gewerkt aan maatregelen om overlast, criminaliteit en onderhoud en beheer op het bedrijventerrein aan te pakken. Na een strenge audit bleken deze maatregelen op orde en werd het keurmerk toegekend. Ook Bedrijventerreinvereniging De Grens
(Heijen) en Bedrijventerreinvereniging 3H (Heijen/Gennep) zijn in het bezit van dit keurmerk.

Maatregelen
Genomen maatregelen om de veiligheid te verbeteren, zijn bijvoorbeeld het organiseren van bijeenkomsten voor en door ondernemers over ‘schoon, heel en veilig’, beter georganiseerd toezicht door politie en beveiliging en het beter verlichten van panden.

Veiligheidsgevoel
Wethouder Van Hulsteijn: “Ik ben er trots op dat dankzij goede samenwerking tussen alle partijen en forse inspanningen inmiddels alle drie de bedrijventerreinverenigingen in onze gemeente het keurmerk hebben behaald. Het heeft een positief effect op het veiligheidsgevoel van ondernemers, werknemers en inwoners.”

Verwennerij voor vrouwen op 10 maart

Op zondag 10 maart is de benedenverdieping van de Gennepse bibliotheek het domein van vrouwen. In het kader van ‘2019 Het jaar van de Ontmoeting’ zijn alle vrouwen uit onze gemeente deze zondag van harte welkom voor een verwendag. Omdat 8 maart internationale vrouwendag is, nam Malica el Ghazi het initiatief een ontmoetingsdag voor en door vrouwen te organiseren.

Vrouwen kunnen zich op verschillende manieren in de watten laten leggen. Zo is er een schoonheidsspecialiste aanwezig, kunnen de nagels worden gelakt, worden handmassages gegeven en er is gratis koffie, thee en ranja met lekkere hapjes. Ook is er aandacht voor gezonde voeding en ‘vrouwen power’. Met een Zumba-workshop om 14.40 uur mogen de dames in beweging komen!

Knutselactiviteiten
Voor de kinderen – meisjes én jongens – zijn er knutselactiviteiten zoals bloempotjes versieren, kleurplaten en armbandjes maken. Alle vrouwen en kinderen uit onze gemeente zijn van harte welkom van 13.30 tot 16.00 uur. Komt u ook?

Jaar van de Ontmoeting
In onze gemeente wonen ruim 1000 mensen die in een ander land geboren zijn, afkomstig uit veertig verschillende landen. 2019 Jaar van de Ontmoeting heeft als doel dat inwoners van onze gemeente – gevestigde inwoners en migranten – meer met elkaar in contact komen, elkaar beter leren kennen en begrijpen. Om zoveel mogelijk inwoners te bereiken, bracht Malica el Ghazi (op de foto zittend, tweede van rechts) in de voorbereidingen voor zondag 10 maart twintig vrouwen bij elkaar, afkomstig uit alle windstreken.

Vleermuiskasten gemeentekantoor

Vorige week zijn aan de buitenmuren van het gemeentekantoor vleermuiskasten geplaatst. Hier kunnen vleermuizen zich schuilhouden als het oude stadhuis aan de Markt aan de buitenzijde wordt gerenoveerd. Daar huizen de vliegende zoogdieren in kieren en onder het dak.

De renovatie aan de buitenzijde van het stadhuis start niet voor niets pas in augustus. Dan zijn de ooievaars met hun jongen vertrokken en hebben de vleermuizen hun jongen gezoogd. Het plaatsen van vleermuiskasten aan de wand van het naastgelegen gemeentekantoor is een zogenoemde mitigerende (verzachtende) maatregel. Hierdoor kunnen de vleermuizen die zich in het stadhuis bevinden, tijdens en na de renovatie ook bij het gemeentekantoor terecht. Met hun radar sporen ze spleten en kieren op om tussen te kruipen.

door | feb 26, 2019 | Gemeente Gennep, Publicaties

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 69)
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 70)
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 71)
Download onze App Get it on Google Play

door | feb 26, 2019 | Gemeente Gennep, Publicaties

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 69)
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 70)
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 71)
Download onze App Get it on Google Play

Auteur: Clark Kent

Deel dit bericht
468 ad