Publicaties gemeente Gennep week 10

Publicaties gemeente Gennep week 10

door | mrt 6, 2018 | Gemeente Gennep, Publicaties | 1 reactie

Hieronder vindt u de Publicaties gemeente Gennep week 10 – 2018

Gemeenteraadsverkiezing en raadgevend referendum

Op woensdag 21 maart mogen we weer naar de stembus, voor de gemeenteraadsverkiezing en het raadgevend referendum over de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten (Wiv). Weet u nog niet op wie, of wat (referendum), u wilt stemmen? Of wilt u meer informatie over het stemmen en het werk van de gemeenteraad? Dan kan het verkiezingsmagazine u misschien helpen.

Verkiezingsmagazine

In de volgende VIA Gennep (14 maart) vindt u een verkiezingsmagazine. Daarin stellen de vijf partijen die deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezing zich voor. Ook staat er een programmavergelijker in, en informatie en uitleg over de verkiezing en het referendum.

Magazine niet ontvangen?

Neem dan contact op met Axender (de verspreider) en stuur een mail naar gemeente@gennep.nl. Op het gemeentekantoor, en op verschillende andere plekken in onze gemeente, liggen volgende week extra exemplaren om mee te nemen. Ook kunt u het magazine nu al online inzien via www.gennep .nl/verkiezingen.

Kieswijzer

Zowel de Gelderlander als Gennep News hebben een kieswijzer voor onze gemeente gemaakt. Daarmee kunt u zien met welke partijen u de meeste overeenkomsten hebt:
www.gemeentekieswijzer.nl/gennep
https://kieswijzer.gennep.news
Al deze informatie, en meer, vindt u ook op: www.gennep.nl/verkiezingen.

Agenda

– Woensdagavond 7 maart: Lijsstrekkersdebat door de Gelderlander
Locatie: Trefpunt Milsbeek (Kerkstraat 31)
Aanvang: 19.30 uur. Gratis toegang.
– Dinsdagavond 13 maart: Dialoogavond in de Kenniskeuken van de Bibliotheek Gennep
Locatie: Bibliotheek Gennep (Ellen Hoffmannplein 2)
Aanvang: 19.00 uur Gratis toegang.
I.v.m. beperkt aantal plaatsen, aanmelden via www.biblioplus.nl/feestvandedemocratie.
– Woensdagavond 21 maart: Uitslagenavond verkiezingen
Live te volgen via Gennep News (Ziggo kanaal 44 en KPN kanalen 1374).

Nieuwe OMO-krant verschijnt 13 maart

De nieuwe OMO-krant (Ontmoeten Meedoen Ondersteunen) valt op dinsdag 13 maart a.s. bij alle inwoners van de gemeente Gennep op de mat. Met deze krant informeren we u over actuele zaken op het gebied van (jeugd)zorg, werk en welzijn. Ook besteden we aandacht aan initiatieven, die inwoners met en voor elkaar organiseren.

Meedoen

Kent u bijvoorbeeld ‘Accent op ieders Talent’? In de nieuwe OMO-krant leest u hoe wijkplatform Gennep-West met dit programma het meedoen in de wijk stimuleert. En wist u dat de bibliotheek van nu veel meer te bieden heeft dan het uitlenen van boeken? Ook daarover meer in de nieuwe krant.

Krant niet gekregen?

Heeft u de OMO-krant niet ontvangen? Laat het ons weten door een mail te sturen naar omo@gennep.nl. In het gemeentekantoor kunt u terecht voor een extra exemplaar.

Bloeiende akkerranden

Stichting IKL, de Plattelandscoöperatie en gemeente Gennep hebben de handen weer ineen geslagen om het buitengebied van de gemeente Gennep op te fleuren. Gezien het grote succes van vorig jaar, delen we ook dit jaar weer gratis bloemzaad uit om
bloemrijke (akker)randen en bermen in onze gemeente te realiseren. Heeft u een braakliggend stukje grond in het buitengebied en wilt u bijdragen aan een vrolijk bloemenlint door onze gemeente? Meld u dan (uiterlijk 15 april) aan via het formulier op de website www.gennepbuiten.nl.

Landschapsdromen

Op de website www.gennepbuiten.nl kunt u ook nog steeds uw landschapsdroom achterlaten. Heeft u een perceel in het buitengebied van de gemeente Gennep en een droom om dit nog mooier te maken? Bijvoorbeeld door een boomgaard aan te planten, een heg te plaatsen of een poel aan te leggen? Wij helpen u, samen met Stichting IKL, om uw droom uit te laten komen! Bekijk de voorbeelden en werkwijze op de website.

De week van Autisme 2018

In het kader van de week van Autisme organiseert de Werkgroep Autisme Land van Cuijk en Maasduinen een dag en avond rondom het thema autisme op woensdag 4 april bij Kleppenburg, Europlein 4, Oeffelt.

Programma:
– 14:00 – 17:00 uur: een prikkel-ervaringstent, doorlopend diverse workshops (autisme en Brain Blocks) en een informatiemarkt waar je kennis kunt maken met verschillende organisaties rondom autisme en handige hulpmiddelen.
– 19:00 – 20:30 uur: de theatervoorstelling ‘Een indiaan in huis’. Een herkenbare en ontroerende voorstelling over autisme en de impact ervan op de nabije omgeving. Voor iedereen die te maken heeft met kinderen en jongeren met autisme.
Vrije inloop voor het middagprogramma. Inschrijven kan ter plekke voor de workshops en deelname aan de ervaringstent. De informatiemarkt is gratis te bezoeken. Voor de avondvoorstelling is aanmelden via e-mail nodig: samenwerkenautisme@gmail.com o.v.v. naam en aantal personen. Kosten avondvoorstelling: € 2.50 (te betalen bij de zaal).

Auteur: Clark Kent

Deel dit bericht

Pin It on Pinterest