Publicaties gemeente Gennep week 10

Hieronder vindt u de Publicaties gemeente Gennep week 10 – 2019

Crossroads Limburg

Voor een sterke regionale economie

Tijdens de Masterclass Brexit op 28 februari 2019 is de nieuwe naam voor het Economic Development Board Noord Limburg onthuld: Crossroads Limburg. Dit instituut brengt ondernemers, onderwijs en overheid in de regio Noord-Limburg bij elkaar.

Samenwerking op het gebied van economische thema’s zoals innovatie en circulariteit is nodig voor versterking van de economie in Noord-Limburg. Onze regio kent vooral economische kansen voor de sterk aanwezige maakindustrie, logistiek en de agrofood-sector. Samenwerking tussen overheid, ondernemers en onderwijs is van belang om die kansen voor innovatie beter te benutten. Crossroads Limburg zorgt voor de verbinding tussen de partijen.

Economische agenda
Crossroads Limburg gaat ondernemersambities vertalen naar een overkoepelende economische agenda en deze agendapunten overbrengen naar de provinciale-, landelijke en Europese overheid. Daarnaast organiseert Crossroads Limburg evenementen in de vorm van masterclasses, waarbij diverse economische thema’s aan bod komen.

Foodtruck over de grens

Studenten van ROC de Leijgraaf in Cuijk gaan de komende twee jaar met de ROC de Leijgraaf foodtruck op pad. Ze sluiten aan bij evenementen in de gemeenten Bergen, Boxmeer, Cuijk, Gennep, Goch en Weeze. Uniek is dat de studenten zelf hapjes samenstellen van Duitse en Nederlandse lokale producten uit de zes gemeenten. Op die manier willen de zes grensgemeenten gezamenlijk de trots en kwaliteit van de grensoverschrijdende regio uitdragen.

In 2019 is de ROC de Leijgraaf foodtruck met Duits-Nederlandse hapjes te vinden bij vier evenementen:

  • Het Gocher Street Food Frühling op zaterdag 9 maart
  • Het NK Maasheggenvlechten in Oeffelt op zondag 10 maart
  • Mud Masters Obstacle Run in Weeze op zaterdag 11 mei en
  • Cuijk KeiGoed op zondag 16 juni.

Ook in 2020 zal de foodtruck aansluiten bij vier evenementen.

Over Dynamic Borders
Agribusiness, het organiseren van stageplaatsen over de grens en toerisme – dit zijn de drie speerpunten van het INTERREG-project Dynamic Borders. Grensoverschrijdend werken daarbij zes gemeenten samen: Bergen, Boxmeer, Cuijk, Gennep, Goch en Weeze. Het project met een looptijd tot 2020 wordt mede mogelijk gemaakt door de Europese Unie, de Nederlandse provincies Limburg en Noord-Brabant, evenals het Ministerie van economie, energie, industrie, MKB en ambachten in Noordrijn-Westfalen.

Wethouders feliciteren Europees kampioen kickboksen

Vorige week zijn wethouders Rob Peperzak en Peter Lucassen op bezoek geweest bij Muay Thai Team Gennep om Ahmed Habbati te feliciteren. De 12-jarige jongen uit gemeente Gennep werd op 16 februari Europees kampioen kickboksen in zijn klasse. Het kampioenschap vond plaats in Mülheim (Duitsland), waar Muay Thai Team Gennep aanwezig was met drie talenten.

Net zoals alle jeugdige leden, die op dat moment aan het trainen waren, was Ahmed erg verrast met het bezoek. Volgens zijn trainers is Ahmed 24 uur per dag bezig met kickboksen. Op de vraag of hij dan nog wel naar school gaat, antwoordde hij gelukkig positief. Hij is leerling van het Elzendaalcollege in Gennep.

Vechten voor je doelen
Dat is de slogan van Muay Thai Team Gennep. Tijdens hun bezoek werden de wethouders positief verrast door de sociale betrokkenheid van de sportschool. Met hun aanbod voldoen ze aan een behoefte die leeft onder de lokale jeugd. Muay Thai Team Gennep is in korte tijd hard gegroeid in het aantal leden. Deze komen niet alleen vanuit de gemeente Gennep, maar vanuit de hele regio, waaronder Uden en ook Duitsland. Er wordt getraind in groepen kinderen van 6 t/m 10 jaar, jeugdigen van 11 t/m 15 jaar en mannen en vrouwen vanaf 16 jaar. Naast kickboksen wordt er les gegeven in thaiboksen en getraind met de bokszak, waarbij de focus ligt op kracht, snelheid, conditie en vetverbranding.

Banenmarkt voor werkzoekenden

Op zoek naar een baan in de regio Gennep-Bergen? Je laten informeren over werkmogelijkheden in horeca, land- en tuinbouw of recreatie? Kom naar de banenmarkt op donderdag 4 april! Werkgevers en werkzoekenden ontmoeten elkaar hier.

Ook voor vakantiewerk
Jongeren die interesse hebben in vakantiewerk zijn ook van harte welkom. Via middelbare scholen en praktijkonderwijs uit de regio wordt de banenmarkt bij hen onder de aandacht gebracht. Zo kan de jeugd zich laten informeren over mogelijkheden voor vakantiewerk in de horeca, land- en tuinbouw of recreatie.

Actuele vacatures
Tijdens de banenmarkt staat het bij elkaar brengen van vraag en aanbod centraal. Diverse bedrijven uit de regio presenteren zich hier met hun actuele werkaanbod. Iemand die een baan zoekt kan zich direct voorstellen aan een werkgever die op zoek is naar personeel. Op de banenmarkt, georganiseerd door gemeente Gennep, gemeente Bergen, INTOS en Werkgeversservicepunt Noord-Limburg, zijn werkgevers uit de hele regio aanwezig. Alle geïnteresseerden zijn van harte welkom!

Datum: donderdag 4 april
Tijd: 13.00 – 17.00 uur
Locatie: Zaal Pica Mare, Picardie 36 in Gennep

door | mrt 5, 2019 | Gemeente Gennep, Publicaties

de_smid_fc-logo-samengesteld-01
Download onze App Get it on Google Play

Auteur: Clark Kent

Deel dit bericht
468 ad

Pin It on Pinterest