Publicaties gemeente Gennep week 12

Hieronder vindt u de Publicaties gemeente Gennep week 12 – 2020

Afsluiting A77 beide richtingen

Van vrijdag 20 maart 21.00 uur tot maandag 23 maart 05.00 uur is de A77 in beide richtingen afgesloten. In dit weekend worden de doorsteken en barriers van de tijdelijke verkeersmaatregel verwijderd en wordt de A77 opnieuw geasfalteerd ter plaatse van de brug over de Oude Maas. De voegen in de brug over de Oude Maas zijn de afgelopen maanden vernieuwd. Na dit weekend rijdt het verkeer weer in de normale verkeerssituatie.

Omleidingsroutes
De A77 richting Duitsland is afgesloten van knooppunt Rijkevoort tot Gennep. De weg is wel open vanaf de toerit 2 Gennep. Richting Nederland is de A77 tussen Gennep en Boxmeer afgesloten; de weg is wel open vanaf toerit 1 Boxmeer.
Het verkeer op de A77 wordt omgeleid via de provinciale wegen. Vanuit Duitsland via afrit Gennep, de N271, N264 en toerit Haps A73. Verkeer op de A73 in de richting van Duitsland wordt omgeleid via afrit Haps, de N264, N271 en toerit Gennep A77.

Aanleiding werkzaamheden
Defecte voegovergangen in de Maasbrug zorgden voor een onveilige situatie voor weggebruikers. Rijkswaterstaat besloot daarom in september 2019 de A77 in de richting van Duitsland af te sluiten en een tijdelijke verkeersmaatregel in te stellen.
Kijk voor meer informatie op www.vanAnaarBeter.nl.

Burgerhulpverlening en AED

Bij een hartstilstand zijn de eerste 6 minuten cruciaal. Als iemand dan start met reanimeren en een AED aansluit, is de kans op overleven het grootst. Een ambulance redt het vaak niet om binnen zes minuten bij het slachtoffer te zijn. Daarom zijn er burgerhulpverleners: vrijwillige hulpverleners die zijn aangemeld bij het alarmeringssysteem HartslagNu. Met dit systeem worden burgerhulpverleners vanuit de Meldkamer Ambulancezorg gealarmeerd als er in hun woon- of werkomgeving een melding is van een hartstilstand. Gemeente Gennep streeft naar een dekkend Reanimatie Oproep Netwerk (RON) voor passende hulpverlening bij een hartstilstand. Om dit voor elkaar te krijgen, werven we meer vrijwilligers voor het netwerk Hartveilig Gennep.

Aanmelden
Heeft u al een geldig reanimatiediploma of -certificaat, maar bent u nog niet aangemeld als burgerhulpverlener? Als u in de gemeente Gennep woont of werkt, kunt u zich aanmelden via www.hartslagnu.nl.

Cursus volgen
Heeft u nog geen diploma, maar bent u wel bereid een cursus te volgen? Stuur dan een mail naar hartveilig@gennep.nl. Een cursus reanimatie inclusief bediening AED duurt één avond en er zijn maximaal 8 deelnemers. Wanneer er voldoende aanmeldingen zijn, wordt er een cursus in Gennep georganiseerd.

Eerste hondenspeelplaats geopend

Woensdag 11 maart is de eerste hondenspeelplaats in Gennep geopend! Deze speelplaats grenst aan het parkje ter hoogte van Boomheide en de Burgemeester Gilissenweg. De eerste honden hebben al gebruik gemaakt van de locatie. Kijk voor meer informatie op www.gennep.nl/hondenspeelplaats.

Informatie over coronavirus

Het nieuwe coronavirus houdt heel de wereld in zijn greep. Intussen zijn er ook in ons land veel besmettingen. De website van de GGD Limburg-Noord houdt u op de hoogte van de actuele situatie in Limburg, en adviezen hoe hier mee om te gaan. Bekijk alle updates op ww.ggdlimburgnoord.nl. Kijk voor meer informatie ook op www.rijksoverheid.nl/corona. Voor algemene vragen kunt u tussen 8.00 en 20.00 uur bellen met het landelijke informatienummer 0800 – 1351. Of bel op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur met het informatienummer van GGD Limburg-Noord 088 – 119 19 90. Op onze website www.gennep.nl/corona worden ook berichten over het coronavirus geplaatst.

Nieuwe fietsknooppuntenkaart

De nieuwe fietsknooppuntenkaart van Routebureau Noord- en Midden-Limburg is weer beschikbaar. U kunt de kaart voor € 2,95 kopen bij de verschillende VVV-kantoren in Noord- en Midden-Limburg. De kaart is ook te verkrijgen in de webshop van VVV Midden-Limburg. Als u uw oude kaart vóór 1 juli inlevert, dan krijgt u € 1,95 korting.

Het fietsnetwerk in Noord- en Midden-Limburg bestaat al ruim 20 jaar. In deze periode is er veel veranderd aan het fietsnetwerk. Routes zijn gewijzigd en knooppunten zijn toegevoegd. De routes zijn aangepast aan de wensen van de fietsers van deze tijd. Zo lopen de routes door mooiere gebieden en over veiligere (fiets)paden.

Verbeterde routes
Tijdens het najaar en de winter is het Routebureau druk bezig geweest met het verbeteren van het netwerk en het wijzigen van de routes. Ieder jaar brengt het Routebureau een nieuwe fietskaart uit waarop deze wijzigingen zijn meegenomen. Ook worden, indien nodig, de informatiepanelen vervangen. Hiermee zorgt Routebureau ervoor dat fietsers de route goed kunnen blijven volgen.

Routebureau Noord- en Midden-Limburg
Het Routebureau zorgt voor een kwalitatief hoogstaand en actueel fietsroutenetwerk en bevordert het gebruik van recreatieve routes door bewoners en toeristen. Dit doet zij door het onderhoud van de routenetwerken voor fietsers, wandelaars en ruiters en de productie van actuele routekaarten. Ook adviseert het Routebureau horeca- en verblijfsrecreatiebedrijven op het gebied van fietsvriendelijkheid. Het Routebureau werkt samen met VVV Midden-Limburg, Dolmans Landscaping Group, Routepunt Zuid-Limburg en het Fietsplatform om haar doelen te bereiken.

VVV gesloten

VVV Gennep is vanwege de maatregelen rondom het coronavirus de komende tijd gesloten. U kunt Gennep natuurlijk ook in de buitenlucht ontdekken, bijvoorbeeld wandelend of op de fiets. Verschillende fiets- en wandelroutes in de omgeving kunt u vinden op www.visitgennep.nl .

 

 

Ook interessant

Publicaties gemeente Gennep week 29

Publicaties gemeente Gennep week 29

Hieronder vindt u de Publicaties gemeente Gennep week 29 - 2020 Vanaf juli start BsGW de inning van belastingen voor ondernemers geleidelijk weer op. In maart maakte BsGW bekend dat ondernemers uitstel van betaling werd verleend op de verzonden belastingaanslagen,...

Publicaties gemeente Mook en Middelaar week 28

Publicaties gemeente Mook en Middelaar week 28

Hieronder vindt u de Publicaties gemeente Mook en Middelaar week 28 - 2020 De werkzaamheden voor het glasvezelnetwerk in gemeente Mook en Middelaar zijn begonnen. Naar verwachting is in het tweede kwartaal van 2021 de gemeente aangesloten op het nieuwe netwerk....

Publicaties gemeente Bergen week 28

Publicaties gemeente Bergen week 28

Hieronder vindt u de Publicaties gemeente Bergen week 28 - 2020 Digitale gemeentegids Wegwerkzaamheden plateau Siebengewaldseweg technische uitwerking 2019 in één oogopslag Afkoppelen loont Afsluiting Siebengewaldseweg Bescherming tegen corona bij restafval...

door | mrt 17, 2020 | Gemeente Gennep, Publicaties

Auteur: Clark Kent

Deel dit bericht
468 ad