Publicaties gemeente Gennep week 14

Hieronder vindt u de Publicaties gemeente Gennep week 14 – 2019

Stichting Leergeld: alle kinderen mogen meedoen

Stichting Leergeld De Stuwwal zet zich in om sociale uitsluiting van kinderen uit gezinnen met een laag inkomen en zonder vermogen, te voorkomen. Leergeld biedt kinderen de mogelijkheid om mee te doen aan activiteiten op school, sport of cultuur.

Stichting Leergeld De Stuwwal helpt ouders met kinderen die wonen in de gemeenten Heumen, Mook en Middelaar, Gennep en Bergen. Er is hulp voor kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar. Ouders komen in aanmerking voor deze hulp als zij een laag besteedbaar inkomen hebben (niet hoger dan 130% van de bijstandsnorm) en geen vermogen.

Vergoeding
Leergeld geeft directe hulp door de kosten van activiteiten voor kinderen rechtstreeks te vergoeden aan school of vereniging, als die kosten niet vergoed worden door andere voorzieningen. Leergeld kan bijvoorbeeld een fiets, computer of laptop aanschaffen, of de betaling van de ouderbijdrage doen. Ook kunnen de kosten om mee te kunnen doen met zwemles, sport- of culturele activiteiten worden vergoed.

Aanvraag
Wilt u gebruik maken van de ondersteuning van leergeld? Ga dan naar de website www.leergeld.nl/destuwwal. Daar kunt u het aanvraagformulier invullen. Bij elke aanvraag volgt een huisbezoek door een Leergeld-vrijwilliger. De financiële situatie wordt getoetst en de aanvraag wordt beoordeeld. De Leergeld vrijwilliger geeft ook advies over ondersteuning door andere instanties en levert zo maatwerk voor elk gezin.

Gratis bloemzaad voor bloeiende akkerranden

Een bloemrijk buitengebied, wie geniet daar nou niet van? Naast een kleurrijk en recreatief landschap leveren bloemen een belangrijke bijdrage aan de vergroting van de biodiversiteit in het buitengebied. Vooral bloemrijke planten uit de streek herstellen mede de natuurlijke omgeving en zorgen voor voedsel, schuil- en nestgelegenheid voor diverse insecten, vogels en kleine zoogdieren. Ook een ‘uitgebloeide’ strook is een zadenoase voor vele akkervogels.

Aanvragen via website
Heeft u een braakliggend stukje grond in het buitengebied en wilt u bijdragen aan een vrolijk bloemenlint door onze gemeente? Vraag dan gratis bloemzaad aan. Dit wordt u aangeboden door Stichting IKL, de Plattelandscoöperatie en gemeente Gennep. Doe uw aanvraag uiterlijk 15 april via de website www.gennepbuiten.nl. Het bloemzaad kan eind april opgehaald worden. In de zomermaanden wordt u getrakteerd op een bloeiend lint door het landschap!

Landschapsdromen
Heeft u een perceel in het buitengebied van gemeente Gennep en een landschapsdroom om dit nog mooier te maken? Bijvoorbeeld door een boomgaard aan te planten, een heg te plaatsen of een poel aan te leggen? Wij helpen u, samen met Stichting IKL, om uw droom uit te laten komen! Kijk voor meer informatie en voorbeelden en werkwijze op www.gennepbuiten.nl.

Bijeenkomst dementievriendelijk Gennep

Helpt u mee?
Weet u wat u moet doen als u iemand treft die het allemaal niet meer zo goed weet? In uw winkel, op straat of bij uw vereniging? Steeds meer mensen krijgen te maken met dementie. Wat betekent dat voor de mensen die dit overkomt en hun omgeving? En wat zijn de gevolgen voor de Gennepse samenleving?

Meld u aan
Om hier achter te komen, organiseert gemeente Gennep samen met Pantein een informatiebijeenkomst. Het programma begint met twee inleidingen. Daarna is er volop ruimte om informatie op te halen bij landelijke en Gennepse deskundigen én om met elkaar in gesprek te gaan. Help mee om gemeente Gennep dementievriendelijk te maken en meld u aan voor de bijeenkomst. Dat kan met het aanmeldformulier op www.gennep.nl/dementievriendelijk. De toegang is gratis.
Graag tot ziens op 8 april!

Datum: maandag 8 april 2019
Tijd: 14.00 – 17.00 uur (zaal open vanaf 13.30 uur)
Locatie: zaal Pica Mare, Picardie 36 in Gennep
Meer informatie en aanmelden: www.gennep.nl/dementievriendelijk

Goede afvalscheiding bespaart milieu én geld

Afvalstoffenheffing gemeente Gennep fors onder gemiddelde

Inwoners van gemeente Gennep betalen op jaarbasis veel minder voor hun afval dan elders in Limburg. De afvalstoffenheffing in 2019 wisselt sterk per gemeente. Het verschil loopt uiteen tot honderden euro’s. Dat blijkt uit een onderzoek van RegioContainer. Gemeente Gennep scoort met € 167,32 op jaarbasis flink onder het gemiddelde van € 217,84 per tweepersoonshuishouden.

Wethouder Rob Peperzak legt uit hoe dit zit. “Dat komt doordat onze inwoners hun afval goed scheiden. Daardoor blijft er relatief weinig restafval over. Niet alleen het glas en textiel, maar ook het PMD-afval wordt goed gescheiden. Het afgelopen jaar is per inwoner 29,2 kilo plastic verpakkingsafval, metalen verpakkingen en drankenkartons gescheiden ingezameld. Een
totaalgewicht van 498 ton! Hierdoor blijft de afvalstoffenheffing al jaren laag in Gennep. Een resultaat waar we trots op zijn, want het is goed voor het milieu én de portemonnee.”

Gemeentelijke dodenherdenking 4 mei

Geef de vrijheid door – in vrijheid kiezen

Ook dit jaar herdenkt de gemeente Gennep de slachtoffers van oorlogsgeweld tijdens de Nationale Dodenherdenking op 4 mei. De officiële gemeentelijke herdenking in Milsbeek start om 18.50 uur met een kerkdienst in de kerk van Milsbeek. Om 19.30 uur start een stille tocht naar het burgermonument waar kransen gelegd worden. Daarna loopt de stoet naar het militair ereveld. Om 19.50 uur luiden de kerkklokken in de hele gemeente, waarna om 20.00 uur twee minuten stilte volgt. Daarna volgen toespraken, muziek en kransleggingen bij het militair ereveld. Rond 20.30 uur is de bijeenkomst afgelopen.

In Gennep is zoals elk jaar om 20.00 uur een herdenking bij de Barmhartige Samaritaan op het Vrijheidsplein bij de Niersbrug. Het thema van 2019 is ‘Geef de vrijheid door – in vrijheid kiezen’.

Watertaps weer aangesloten

Sinds deze week kan er weer drinkwater getapt worden op twee locaties in onze gemeente. Inwoners en voorbijgangers kunnen gratis gebruik maken van de WML Watertap. Gemeente Gennep wil hiermee een gastvrij gebaar maken en een bijdrage leveren aan duurzaamheid en gezondheid.

U vindt de watertaps op deze locaties:

  • Rijksweg in Milsbeek, bij Museum ‘De Oude Pottenbakkerij’ Rijksweg 22 in Milsbeek
  • Rotonde Brabantweg/Heijenseweg in Gennep.

Gratis drinkwater onderweg
Het drinken van kraanwater is gezond en duurzaam. WML stimuleert het drinken ervan door samen met gemeente Gennep ook onderweg Limburgers en bezoekers van lekker drinkwater te voorzien. Het drinkwater stroomt al via leidingen door heel Limburg en hoeft niet over de halve wereld vervoerd te worden in plastic wegwerpflessen. Limburgs drinkwater: duurzaam, gezond en lekker!

 

 

door | apr 2, 2019 | Gemeente Gennep, Publicaties

Publicaties gemeente Bergen week 33

Hieronder vindt u de Publicaties gemeente Bergen week 33 - 2019Afval eerder opgehaald bij afkondiging hitteplan Eerlijk over je ID daar kom je verder mee Hondenpoep Inzameling Taxus Taxi tot en met donderdag 22 augustus Start herinrichting Oranjebuurt...

Publicaties gemeente Mook en Middelaar week 33

Hieronder vindt u de Publicaties gemeente Mook en Middelaar week 33 - 2019BikkeltrainingIedereen doet mee Groot onderhoud Rijksweg Malden-Nijmegen 2 september van start Komgrens Mook Middelaar Te gast bij de raad in het najaar van 2019 [adrotate...

Publicaties gemeente Gennep week 33

Hieronder vindt u de Publicaties gemeente Gennep week 33 - 2019 Voor dijkgraaf Patrick van der Broeck, voorzitter van de Stuurgroep Lob van Gennep, is het heel helder: “Door maatregelen te nemen in de Lob van Gennep krijgen inwoners in het gebied een...

Download onze App Get it on Google Play

Auteur: Clark Kent

Deel dit bericht

Pin It on Pinterest