Publicaties gemeente Gennep week 14

Hieronder vindt u de Publicaties gemeente Gennep week 14 – 2020

Actuele informatie coronavirus

Op www.gennep.nl/corona vindt u algemene informatie over het coronavirus. Ook informeren wij over tijdelijke wijzigingen in onze dienstverlening, zoals de afvalinzameling. Op een aparte pagina informeren we ondernemers over economische maatregelen en het aanvragen van noodsteun voor zzp’ers.

Lokale nieuwsuitzendingen
MaasduinenCentraal en Gennep News maken live programma’s over al het coronanieuws uit onze omgeving. Ook de vele hartverwarmende initiatieven van inwoners en ondernemers komen hierbij aan bod. Heeft u vragen over corona? Wilt u iets vertellen over een initiatief? Wilt u een tekening laten zien of een oproepje doen? Neem dan contact op en/of stuur uw filmpje in. De contactgegevens vindt u hieronder.

Coronatalk – MaasduinenCentraal
Dagelijks om 18.00 uur praat Chris Smits u bij over Corona met informatie, interviews en bijdragen uit de Maasduinen. Coronatalk kunt u volgen via het radio-, Facebook- en Youtube-kanaal van MaasduinenCentraal. Tijdens de uitzending kunt u live meepraten via het Facebook-kanaal. Ook kunt u het programma later terugkijken.
Wilt u een bijdrage leveren? Neem dan contact op via maasduinencentraal@gmail.com of 06-41 11 55 44.

QuarantaineTV – Gennep News
Op dinsdag en donderdag om 19.30 uur ontvangt Dominique Bartels van de KonnectKever in het stadhuis twee gasten met wie ze het coronanieuws bespreekt. Daarnaast is er volop aandacht voor lokale initiatieven.
Volg de uitzending op TVL TV (het televisiekanaal van GennepNews en Maasland op Ziggo kanaal 44 of KPN kanaal 1374).
Wilt u iets insturen of wilt u te gast zijn? Mail dan naar QuarantaineTV@Gennep.News.

Digitale nieuwsbrief

De gemeente start met een digitale nieuwsbrief voor inwoners. De nieuwsbrief bevat dezelfde berichten als de gemeenterubriek in de krant: nieuws en bekendmakingen. Meld u aan op www.gennep.nl/digitalenieuwsbrief.

De gemeente onderzocht van half februari tot begin maart de behoefte aan een digitale nieuwsbrief. 412 inwoners vulden de vragenlijst in, nadat zij uit een willekeurige steekproef een uitnodigingsbrief hadden ontvangen. De uitkomsten van het onderzoek kunt u ook vinden op onze website.

Kerkdiensten op lokale tv

Vanwege de corona-epidemie heeft de Rooms-Katholieke kerk voorlopig alle publieke kerkdiensten geschorst. Als alternatief kunt u de zondagsmissen vanuit de Sint-Martinuskerk in Gennep zien op TVL TV, het televisiekanaal van Gennep News en Maasland.

U kunt de missen op 5 april (Palmzondag) en 12 april (Pasen) vanaf 15.00 uur volgen op TVL TV en (terug)kijken op Gennep.News. Kijk TVL TV op Ziggo kanaal 44 of KPN kanaal 1374.

Volg de ooievaars

In het ooievaarsnest op het oude stadhuis liggen inmiddels al een aantal eieren die goed warm worden gehouden door de moeder. Wilt u de ooievaars ook volgen? Dat kan via de livebeelden op www.beleefdelente.nl/ooievaar.

Waarnemend burgemeester blijft langer

Vanwege de maatregelen rondom het coronavirus ligt de selectieprocedure voor een nieuwe burgemeester tijdelijk stil. Het duurt daarom langer voordat in gemeente Gennep een nieuwe burgemeester komt. Huidig waarnemend burgemeester Willibrord van Beek heeft beloofd om beschikbaar te blijven, totdat er een opvolger is. Van Beek: “Ik houd mij aan mijn afspraak en blijf beschikbaar.”

 

 

 

Ook interessant

Publicaties gemeente Gennep week 29

Publicaties gemeente Gennep week 29

Hieronder vindt u de Publicaties gemeente Gennep week 29 - 2020 Vanaf juli start BsGW de inning van belastingen voor ondernemers geleidelijk weer op. In maart maakte BsGW bekend dat ondernemers uitstel van betaling werd verleend op de verzonden belastingaanslagen,...

Publicaties gemeente Mook en Middelaar week 28

Publicaties gemeente Mook en Middelaar week 28

Hieronder vindt u de Publicaties gemeente Mook en Middelaar week 28 - 2020 De werkzaamheden voor het glasvezelnetwerk in gemeente Mook en Middelaar zijn begonnen. Naar verwachting is in het tweede kwartaal van 2021 de gemeente aangesloten op het nieuwe netwerk....

Publicaties gemeente Bergen week 28

Publicaties gemeente Bergen week 28

Hieronder vindt u de Publicaties gemeente Bergen week 28 - 2020 Digitale gemeentegids Wegwerkzaamheden plateau Siebengewaldseweg technische uitwerking 2019 in één oogopslag Afkoppelen loont Afsluiting Siebengewaldseweg Bescherming tegen corona bij restafval...

door | mrt 31, 2020 | Gemeente Gennep, Publicaties

Auteur: Clark Kent

Deel dit bericht
468 ad