Publicaties gemeente Gennep week 15

Publicaties gemeente Gennep week 15

door | apr 10, 2018 | Gemeente Gennep, Publicaties | 1 reactie

Hieronder vindt u de Publicaties gemeente Gennep week 15 – 2018

WML Watertaps weer aangesloten

Vanaf deze week kan er weer lekker drinkwater getapt worden, onder andere aan de Rijksweg in Milsbeek en de Heijenseweg in Gennep. Inwoners en voorbijgangers kunnen gratis gebruik maken van de WML Watertaps.

Het drinken van kraanwater is gezond en duurzaam bovendien. WML stimuleert het drinken ervan door samen met deelnemende gemeenten in heel Limburg watertaps aan te sluiten. Het water stroomt al via WML-leidingen door heel Limburg en hoeft niet over de halve wereld vervoerd te worden in plastic wegwerpflessen. Limburgs drinkwater is duurzaam, gezond maar vooral ook lekker. Een lokaal streekproduct dat ook nog eens bijdraagt aan een schoner en duurzamer milieu.

Archief weer beschikbaar

Het papieren archief van de gemeente Gennep is weer beschikbaar. Vanwege een schimmel moesten alle stukken onlangs gereinigd worden, om verdere besmetting te voorkomen. Alle papieren stukken en het fotomateriaal zijn inmiddels weer terug en kunnen op afspraak geraadpleegd worden. Meer informatie vindt u op www.gennep.nl/archief.

Tijdelijke afsluiting Driekronenstraat Milsbeek

Officiële opening nieuwe fabriek CNC

Op vrijdag 13 april vindt in Milsbeek de officiële opening plaats van de nieuwe fabriek van CNC Grondstoffen. In de nieuwe fabriek verwerkt CNC mest tot hoogwaardige compost voor de teelt van champignons. Dat gebeurt op een milieuvriendelijke manier. Door mest – eigenlijk een afvalproduct – volledig te hergebruiken levert CNC een bijdrage aan de zogeheten circulaire economie.

Koninklijk bezoek

Koning Willem-Alexander komt die middag speciaal naar Milsbeek om de nieuwe fabriek te openen. Aansluitend is er een feest voor medewerkers en andere genodigden.

Tijdelijke wegafsluiting

Vanwege de festiviteiten is de Driekronenstraat op vrijdag 13 april van 15.00 tot 01.00 uur voor alle verkeer afgesloten. Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de Horsestraat. De omleidingsroute wordt met borden aangegeven.

Eieren voor de ooievaars op het stadhuis

De ooievaars, die al jaren terugkeren naar het nest bovenop het oude stadhuis in Gennep, hebben onlangs hun eerste eieren verwelkomd! Hoeveel het er precies zijn, is nog moeilijk te zeggen. Het mannetje komt namelijk regelmatig hooi brengen om het nest mee te bekleden. Hierdoor zijn de eieren goed verstopt, ook als moeder ooievaar af en toe even opstaat. Op de beelden van Beleefdelente.nl waren in ieder geval al vier eieren te zien. Naar verwachting worden de eerste kuikens in de eerste week van mei geboren.

Auteur: Clark Kent

Deel dit bericht

Pin It on Pinterest