Publicaties gemeente Gennep week 15

Hieronder vindt u de Publicaties gemeente Gennep week 15 – 2020

Bloemrijk buitengebied

Stichting IKL en gemeente Gennep gaan samen aan de slag om het buitengebied te verfraaien. Afgelopen jaren was het een groot succes en daarom wordt ook dit jaar weer bloemzaad uitgegeven om te zorgen voor bloemrijke randen. Naast een kleurrijk landschap vergroot het ook de biodiversiteit in het buitengebied.

Drie soorten mengsels bloemzaad
U kunt kiezen uit drie soorten mengsels.

  • Mengsel dat natuurlijke bestrijders van de eikenprocessierups aantrekt.
  • Meerjarig bijenmengsel waarvan de meeste planten meerjarig zijn, waardoor dit bloemenmengsel ieder jaar mooier en aantrekkelijker wordt voor verschillende insecten.
  • Agrarisch mengsel dat zorgt voor variatie en van grote waarde is voor verschillende insecten en andere dieren zoals de patrijs. Dit mengsel wordt geadviseerd om bij grotere overhoeken in het buitengebied te zaaien.

Bloemzaad aanvragen
Heeft u een braakliggend stukje grond in het buitengebied of weet u een plek waar de bloemzaden gezaaid kunnen worden? Dan kunt u tot 24 april 2020 gratis bloemzaad aanvragen via www.gennepbuiten.nl. Geef hierbij de grootte van het in te zaaien perceel en de voorkeur voor het type mengsel door.

In verband met de maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus zullen we de uitgifte van het zaadmengsel op aangepaste wijze organiseren. U ontvangt hierover nadere informatie bij het afhaalbericht.

Bouw Pagepark weer gestart

Begin maart is de woningbouw op het Pagepark weer gestart. De firma Van Wijnen realiseert 20 twee-onder-een-kapwoningen aan de Dieseltram. Later volgen er nog 8 huurwoningen. De woningen zijn gasloos en voorzien van zonnepanelen. Vanwege de coronacrisis is de feestelijke start van de bouw niet doorgegaan. Tijdens de werkzaamheden worden de richtlijnen van het RIVM gevolgd.

Gemeentekantoor gesloten

In verband met tweede paasdag is het gemeentekantoor op maandag 13 april 2020 de gehele dag gesloten. Wij wensen u fijne paasdagen!

Weekmarkt

Vanwege de maatregelen rondom het coronavirus kan de weekmarkt niet doorgaan zoals gebruikelijk. Aanvankelijk waren alle weekmarkten op last van de veiligheidsregio verboden. Met de aangescherpte noodverordening is het marktverbod versoepeld. Kramen van waaruit voedsel verkocht wordt mogen wel op de weekmarkt staan. Daarbij worden maatregelen getroffen om te zorgen dat mensen 1,5 meter afstand van elkaar houden.

Op zaterdag kunt u terecht bij de broodkraam en de kaaskraam. De loempiakraam wordt weer verplaatst naar het Jan Lindersplein. Op dinsdag staat de groentekraam er weer. De visboer staat ook weer op het Jan Lindersplein.

Voorbereiding verkeersmaatregelen Zwarteweg Milsbeek

Door het nemen van een aantal maatregelen aan de Zwarteweg en de aanleg van de Verbindingsweg vergroten we de verkeersveiligheid in Milsbeek.
Van dinsdag 7 april tot en met donderdag 9 april wordt een verhardings- en bodemonderzoek uitgevoerd op de rijbaan, fietspaden en bermen langs de Zwarteweg. Volgens planning starten in juni de onderstaande werkzaamheden:

  • Zwarteweg buiten bebouwde kom: omvormen van de weg van 80 naar 60 kilometer per uur.
  • Zwarteweg binnen bebouwde kom: maatregelen die bijdragen tot het verhogen van de
    veiligheid voor fietsers en voetgangers. De maximumsnelheid blijft 50 kilometer per uur.

Kijk voor meer informatie op www.gennep.nl/zwarteweg.

Actuele informatie coronavirus

Op www.gennep.nl/corona vindt u algemene informatie over het coronavirus. Ook informeren wij over tijdelijke wijzigingen in onze dienstverlening, zoals de afvalinzameling.

Noodsteun voor ondernemers
Bent u zelfstandig ondernemer en heeft u financiële problemen vanwege de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus? Dan kunt u een beroep doen op de tijdelijke overbruggingsregeling voor zelfstandig ondernemers (TOZO) van het Rijk. De gemeente voert deze regeling uit.

Onafhankelijke helpdesk
Gemeente Gennep stelt voor de zelfstandig ondernemers ook een onafhankelijke helpdesk ter beschikking. Deze helpdesk is op werkdagen bereikbaar van 8.00 tot 13.00 uur. U kunt een e-mail sturen naar e.corstjens@gennep.nl of bellen naar 06-40695010.

Zelfstandigen kunnen er terecht voor:
– informatie over de regelingen voor ondersteuning;
– hulp bij het invullen van de formulieren en het aanvragen van bewijsstukken;
– doorverwijzing naar het juiste adres voor aanvragen steun;
– een luisterend oor.

Kijk voor meer informatie op www.gennep.nl/tozo.

Verbod op groepsvorming
Komend weekend is het Pasen. Liefst gaan we er allemaal op uit. In de strijd tegen corona moeten we doen wat we kunnen om elkaar en onszelf tegen het virus te beschermen. Blijf daarom fysieke afstand houden als u naar buiten gaat.
Er is een verbod op groepsvorming in de publieke ruimte voor 3 of meer personen, tenzij minimaal 1,5 meter afstand wordt bewaard (personen uit één huishouden en kinderen tot 12 jaar uitgezonderd). Helaas hebben we de eerste boetes à 400 euro al moeten uitdelen. Neem uw verantwoordelijkheid. Alleen samen krijgen we corona onder controle.

Eenvoudige informatie: Steffie legt uit
Op de website corona.steffie.nl legt uitleghulp Steffie moeilijke informatie over het coronavirus op een eenvoudige manier uit. De website is speciaal bedoeld voor mensen met een verstandelijke beperking. Deze website is gemaakt in opdracht van de Rijksoverheid.

Blijf in beweging met Gennep Doet Mee

Vanwege het coronavirus hebben alle sportscholen en sportverenigingen noodgedwongen hun deuren tijdelijk moeten sluiten. Maar dat betekent niet dat we nu massaal stil hoeven te zitten. Mede vanuit het gemeentelijk sport- en beweegstimuleringsprogramma Gennep Doet Mee zijn inspirerende initiatieven ontwikkeld om toch in beweging te blijven.

Sporten voor kinderen
Op de website van Ben Bizzie staan video’s voor kinderen met uitdagende sport- en beweegvormen, zoals een dobbelsteen estafette, wc-rol challenge of een thuisgym leskaart. Kijk voor meer informatie op www.benbizzie.nl.

Sporten voor ouderen
Dagelijks een kwartier de spieren soepel maken, doet u mee? TVL TV zendt op werkdagen om 11.00 en 16.00 uur het programma Senioren in Beweging uit. TVL TV, het televisiekanaal van GennepNews en Maasland, kunt u ontvangen via Ziggo kanaal 44 en KPN kanaal 1374. Daarnaast is er voor sportverenigingen een factsheet gemaakt met tips en aanbod voor ondersteuning.

 

 

Ook interessant

Publicaties gemeente Gennep week 29

Publicaties gemeente Gennep week 29

Hieronder vindt u de Publicaties gemeente Gennep week 29 - 2020 Vanaf juli start BsGW de inning van belastingen voor ondernemers geleidelijk weer op. In maart maakte BsGW bekend dat ondernemers uitstel van betaling werd verleend op de verzonden belastingaanslagen,...

Publicaties gemeente Mook en Middelaar week 28

Publicaties gemeente Mook en Middelaar week 28

Hieronder vindt u de Publicaties gemeente Mook en Middelaar week 28 - 2020 De werkzaamheden voor het glasvezelnetwerk in gemeente Mook en Middelaar zijn begonnen. Naar verwachting is in het tweede kwartaal van 2021 de gemeente aangesloten op het nieuwe netwerk....

Publicaties gemeente Bergen week 28

Publicaties gemeente Bergen week 28

Hieronder vindt u de Publicaties gemeente Bergen week 28 - 2020 Digitale gemeentegids Wegwerkzaamheden plateau Siebengewaldseweg technische uitwerking 2019 in één oogopslag Afkoppelen loont Afsluiting Siebengewaldseweg Bescherming tegen corona bij restafval...

door | apr 7, 2020 | Gemeente Gennep, Publicaties

Auteur: Clark Kent

Deel dit bericht
468 ad