Publicaties gemeente Gennep week 16

Publicaties gemeente Gennep week 16

door | apr 17, 2018 | Gemeente Gennep, Publicaties | 1 reactie

Hieronder vindt u de publicaties gemeente Gennep week 16 – 2018

Gaan mijn buren verbouwen? >>>>

Steeds meer zaken kunt u online regelen. Snel en accuraat. Ook de overheid biedt haar diensten en berichten digitaal aan. Een ontwikkeling die in de huidige samenleving niet meer is weg te denken. Berichten over uw wijk of buurt zijn ook online te vinden. Via de e-mailservice of app van ‘Over uw buurt’ kunt u continue op de hoogte blijven van alles wat er speelt in uw omgeving. Dat is wel zo prettig en veilig wonen.
U ontvangt informatie van regionale overheidsorganisaties, zoals de gemeente, de provincie of het waterschap, rechtstreeks in uw mail of via de app op uw smartphone of tablet. Daarbij gaat het om vergunningen, (bouw)plannen en regelgeving, zoals de verbouwing van een huis of een terrasvergunning.

Aanmelden

De app is beschikbaar voor Apple (iOS), Android en Windows, en aanmelden kan via www.overuwbuurt.overheid.nl. Daar kunt u zelf instellen welk type berichten u wilt ontvangen en binnen welke straal om uw huis of bedrijf.

Slechts één klik verwijderd

Met deze service zijn de buurtberichten snel en eenvoudig te vinden via de digitale weg. Informatie van de overheid komt via ‘Over uw buurt’ op één plek samen, waardoor u constant slechts één klik verwijderd bent van de meest recente berichten over uw wijk. Hierdoor bent u niet meer afhankelijk van bijvoorbeeld de bekendmakingen in de VIA Gennep, die wij als extra service publiceren.

Actualisatie nieuwe gemeentegids van start

Deze week start Akse Media met het actualiseren van de redactionele adressen voor de nieuwe gemeentegids van Gennep. Heeft u een vermelding inclusief e-mailadres in de huidige gids, dan krijgt u binnenkort een e-mail ter controle van uw gegevens. Door middel van een unieke persoonlijke code kunt u uw gegevens controleren en naar wens aanpassen. De overige vermeldingen zonder e-mailadres worden telefonisch benaderd door Akse Media.
Is uw organisatie of vereniging nog niet eerder in de gemeentegids vermeld en wilt u zich aanmelden voor een plaatsing in het adressengedeelte? Dat kan per e-mail via redactie@aksemedia.nl (o.v.v. Gemeentegids Gennep), telefonisch via 0223-673010 (redactie Akse Media) of schriftelijk naar Postbus 6033, 1780KA Den Helder (t.a.v. Gemeentegids Gennep).
Ook wijzigingen van bestaande vermeldingen kunt u op deze manier zelf aan Akse Media doorgeven.
Wijzigingen en/of aanmeldingen voor het adressengedeelte kunnen tot uiterlijk 25 mei 2018 worden doorgegeven.

Cliëntervaringsonderzoek Wmo, jeugd en participatie

In opdracht van de gemeente Gennep voert ZorgfocuZ in het voorjaar een onafhankelijk cliëntervaringsonderzoek uit op het gebied van Wmo (Wet Maatschappelijke Ondersteuning), jeugd en participatie. Door middel van dit onderzoek proberen we inzicht krijgen in wat er goed gaat en wat er beter kan in de hulp en ondersteuning die wij onze inwoners bieden. Aan de hand van deze inzichten willen we onze sociale dienstverlening verbeteren.

Vragenlijst

Heeft u in 2017 gebruik gemaakt van ondersteuning vanuit de Wmo, Jeugdwet of Participatiewet? Dan kan het zijn dat u volgende week een brief ontvangt met daarbij een vragenlijst. Wij zouden het zeer op prijs stellen als u de vragenlijst –eventueel met behulp van een familielid, vriend of mantelzorger- invult. Het onderzoek loopt tot en met 1 juni 2018. Meedoen aan het onderzoek is geheel vrijwillig en heeft geen gevolgen voor de hulp of ondersteuning die u ontvangt.

ZorgfocuZ

ZorgfocuZ is een onafhankelijk onderzoeksbureau en zorgt ervoor dat alle onderzoeksgegevens strikt vertrouwelijk worden behandeld. De gemeente krijgt alleen een samenvatting van de antwoorden en weet niet welke antwoorden u hebt gegeven.
Voor meer informatie of vragen kunt u contact opnemen met de helpdesk van ZorgfocuZ via tel. (050) 205 30 14 of e-mail helpdesk@zorgfocuz.nl.

Auteur: Clark Kent

Deel dit bericht

Pin It on Pinterest