Publicaties gemeente Gennep week 16

Hieronder vindt u de Publicaties gemeente Gennep week 16 – 2019

Nieuwe fietsroutes

Met het prachtige lenteweer is het heerlijk om erop uit te gaan. Wist u al dat er nieuwe grensoverschrijdende fietsroutes zijn? Deze sluiten, ook in Duitsland, aan op het knooppuntensysteem. De routes hebben elk een eigen thema, zoals fietsen langs het oorlogsverleden, fietsen langs heerlijkheden in het grensgebied en op ontdekkingstocht in het spoor van het Duits Lijntje. De fietsroutes zijn verkrijgbaar bij het VVV-kantoor en diverse horecagelegenheden en campings in de regio. Kijk voor meer informatie op www.dynamicborders.eu.

Openingstijden VVV-kantoor
Met de overgang naar de zomertijd zijn de openingstijden van het VVV-kantoor verruimd. Het VVV-kantoor, gehuisvest in het historische stadhuis aan de Markt, is open op:

Dinsdag, woensdag en donderdag: 10.00 – 14.00 uur
Vrijdag: 10.00 – 17.00 uur
Zaterdag: 10.00 – 14.00 uur

Lezing Aziatische godsdiensten in het Westen

Mindfulness, yoga, zen. Deze termen horen we tegenwoordig bijna dagelijks. Welke ontwikkelingen zijn hierin gaande in Nederland? Wat kunnen wij van Azië leren en hoe Aziatisch is het eigenlijk nog? Prof. dr. Paul van der Velde gaat tijdens deze lezing in op Aziatische religies en waarom deze religies de Europeanen aanspreken.

Hoogleraar Paul van der Velde geeft de lezing in het kader van het Jaar van de Ontmoeting. De lezingencyclus geeft een indruk van wat leeft in de diverse culturen in onze gemeente met verschillende thema’s als kunst, taal en gezondheid. Paul van der Velde studeerde Aziatische talen en culturen in Utrecht en Leiden. Hij promoveerde op een studie naar middeleeuws Hindi en de cultus rond de god Krishna in India. Tegenwoordig doceert hij hindoeïsme en boeddhisme aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Daarnaast is hij actief als beeldend kunstenaar, geïnspireerd door de tradities van Azië.

Datum: donderdag 25 april 2019
Tijd: aanvang 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur
Locatie: KennisKeuken (benedenverdieping Bibliotheek Gennep)
Entree: € 2,50 incl. koffie/thee (vrienden van Museum het Petershuis hebben gratis toegang)

KEC krijgt stap voor stap vorm

De voorbereidingen voor het nieuwe Kind Expertise Centrum (KEC) zijn in volle gang. Op maandag 8 april werden raadsleden en andere belangstellenden bijgepraat over de stand van zaken.

Schets omgeving en gebouw
Landschapsarchitect Saskia Bongers van Royal Haskoning presenteerde haar voorstel voor de inrichting van het gebied rond het nieuwe schoolgebouw. Zij heeft naar allerlei aspecten gekeken: de ligging, het landschap, de bebouwing en de verkeerssituatie. Het nieuwe schoolgebouw moet daar straks mooi in passen. Architect Huub Frencken heeft gesprekken gevoerd met de toekomstige gebruikers van het KEC. Met hun input heeft hij een eerste schetsontwerp gemaakt voor de nieuwbouw.

Werkgroep
Verschillende ouders, omwonenden en andere geïnteresseerden hebben zich opgegeven voor de werkgroep KEC. Zij kunnen daar meedenken over de verkeersafwikkeling en de inrichting van het gebied. In maart is de werkgroep voor het eerst bijeen geweest. Een constructieve bijeenkomst, waar al veel ervaringen en informatie werden uitgewisseld. Afgesproken is dat de werkgroep regelmatig bij elkaar komt. De deelnemers gaan zich onder andere buigen over de resultaten van het aanvullend verkeersonderzoek.

Vervolg
De komende tijd worden de schetsen voor de omgeving en het gebouw uitgewerkt. Ook het financiële plaatje wordt verder ingevuld, zodat de gemeenteraad daarover een besluit kan nemen. Wilt u meer weten over het KEC? Kijk op www.gennep.nl/kec. Daar vindt u ook de schetsen die tijdens de bijeenkomst van 8 april zijn gepresenteerd.

Het KEC is een nieuw onderwijsgebouw, dat gerealiseerd wordt aan de Picardie in Gennep. Het KEC gaat onderdak bieden aan de scholen Maria Goretti, Elckerlyc, De Piramide en Mikado en aan Spring Kinderopvang.

Video-ad
Gewijzigde openingstijden

Op maandag 22 april, tweede paasdag, is het gemeentekantoor gesloten. Op Goede Vrijdag, 19 april, is het gemeentekantoor normaal geopend, zo ook het Milieustation in Heijen.

Nierspromenade lenteklaar

De Nierspromenade ligt er weer netjes bij na een grondige schoonmaakbeurt. De groene aanslag op de planken en trappen is verwijderd, de muur is van graffiti ontdaan en onder de brug kreeg de muur een speciale anti-graffiti coating. Ook zijn er, op veler verzoek van inwoners, bankjes op de vlonder geplaatst, van waaruit je een prachtig uitzicht hebt op de natuurlijke omgeving.

Actualisatie nieuwe gemeentegids van start

Deze week start Akse Media met het actualiseren van de redactionele adressen voor de nieuwe gemeentegids van Gennep. Heeft u een vermelding inclusief e-mailadres in de huidige gids, dan krijgt u binnenkort een e-mail ter controle van uw gegevens. Met een unieke persoonlijke code kunt u uw gegevens controleren en naar wens aanpassen. De overige vermeldingen zonder e-
mailadres worden telefonisch benaderd door Akse Media.

Is uw organisatie of vereniging nog niet eerder in de gemeentegids vermeld en wilt u zich aanmelden voor een plaatsing in het adressengedeelte? Dat kan per e-mail via redactie@aksemedia.nl (o.v.v. Gemeentegids Gennep), telefonisch via 0223-673010 (redactie Akse Media) of schriftelijk naar Postbus 6033, 1780KA Den Helder (t.a.v. Gemeentegids Gennep).

Ook wijzigingen van bestaande vermeldingen kunt u op deze manier zelf aan Akse Media doorgeven. Wijzigingen en/of aanmeldingen voor het adressengedeelte kunt u uiterlijk 24 mei 2019 doorgeven.

 

 

door | apr 16, 2019 | Gemeente Gennep, Publicaties

Publicaties gemeente Bergen week 25

Hieronder vindt u de Publicaties gemeente Bergen week 25 - 2019 Bedrijfsbezoek Knoest in AfferdenEnergieUpdate_juni2019_definitief Excursie meedenkgroep Wells Meer Glasvezel buitenaf start met aanleg Inzameling door Taxus Taxi Noord-Limburg wil...

Publicaties gemeente Mook en Middelaar week 25

Hieronder vindt u de Publicaties Mook en Middelaar week 25 -2019 Aanpassing komgrenzen Mook en MolenhoekHeeft u een vraag over de Lob van Gennep Opknappen dak Basisschool Adalbert Schoolkinderen geven startsein bouw nieuwe fietsbrug over de...

Publicaties gemeente Gennep week 25

Hieronder vindt u de Publicaties gemeente Gennep week 25 Ondanks preventieve bestrijding is de overlast van de eikenprocessierups dit jaar nog erger dan voorgaande jaren. De rups wordt momenteel op zoveel plekken aangetroffen, waardoor alleen urgente...

Weys - speciaal
Download onze App Get it on Google Play

Auteur: Clark Kent

Deel dit bericht
468 ad

Pin It on Pinterest