Publicaties gemeente Gennep week 17

Hieronder vindt u de Publicaties gemeente Gennep week 17 – 2019

Lever een apparaat in en ontvang een gratis spel

Stond u op de vrijmarkt en heeft u enkele elektrische apparaten niet verkocht? Lever uw oude apparaat of spaarlamp, e-waste, dan in bij het Milieustation. Inwoners die deze inleveren na Koningsdag, ontvangen een gratis Wecycle Recycle Memo-spel (op=op). Wecycle organiseert de inzameling en recycling van e-waste in Nederland.

Het doel van de actie is het inleveren te stimuleren van vooral kleine elektrische apparaten en spaarlampen bij het Milieustation. Vooral na de vrijmarkt belanden veel van deze onverkochte producten alsnog in de vuilnisbak. Toch nog een tweede leven voor je apparaat? Denk dan aan de kringloopwinkel. Op www.watismijnapparaatwaard.nl staan nog meer mogelijkheden om uw apparaat een tweede leven te geven of toch in te leveren voor recycling. Kijk op www.gennep.nl/afval voor meer informatie over afvalinzameling en de openingstijden van het Milieustation in Heijen.

Gennep vaste stop in Boels Ladies Tour

Gemeente Gennep maakt ook de komende drie jaar deel uit van het etappeschema van de Boels Ladies Tour. In de jaren 2019, 2020 en 2021 tekent de Niersstad voor een start én finish in de enige Nederlandse etappekoers in de UCI Women’s World Tour.

Gemeente Gennep is al vijf jaar op rij etappeplaats in de belangrijkste Nederlandse rittenkoers voor vrouwen en daarmee een vertrouwde locatie. Wethouder Rob Peperzak: “De Boels Ladies Tour en Gennep zijn de laatste jaren met elkaar vergroeid geraakt. Deze etappekoers voor vrouwen zet ons op de kaart als wielergemeente. Hiermee kunnen we onze inwoners absolute topsport voorschotelen.”

Massale belangstelling
Peperzak vervolgt: “Het is een prachtig evenement, waarin ook activiteiten voor de jeugd worden georganiseerd. De inwoners zijn verknocht geraakt aan de Boels Ladies Tour en komen elk jaar massaal kijken. We zijn dan ook blij dat we het evenement voor de komende drie jaar aan Gennep hebben kunnen verbinden.” Volgens wethouder Janine van Hulsteijn wordt het evenement ook door toeristen zeer gewaardeerd. “Tijdens de Boels Ladies Tour ervaar je ten volle de gastvrije, bourgondische inslag van een bruisend Gennep!”

Jongeren en Politiek: voor een gezonde toekomst!

Vorige week vond de 16de editie van ‘Jongeren & Politiek’ plaats. Tijdens dit gezamenlijke project van het Elzendaalcollege en gemeente Gennep gingen leerlingen aan de slag met een politiek vraagstuk. Zo maakten ze tijdens deze intensieve projectweek kennis met de lokale politiek.

Dit jaar was het thema ‘Met een gezonde jeugd naar een gezonde toekomst!‘ De leerlingen gingen op zoek naar een geschikte locatie voor een beweegplek voor jongeren in Gennep-Zuid. Net als echte politici deden ze onderzoek, verzamelden ze argumenten en bereidden ze zich voor op een raadsvergadering. Deze vond donderdag 18 april plaats onder voorzitterschap van burgemeester Peter de Koning. De plannen die ze voorstelden waren goed doordacht. Enkele reacties van leerlingen:

“In het begin vond ik het heel spannend, vooral ook omdat het live werd uitgezonden. Ik vond het erg leuk, want ik hou van praten en discussies voeren.”
“Het duurde wel een beetje lang. Ik snap nog steeds niet veel van de politiek.”
“Het was wel leuk om te zien hoe mensen discussieerden en schorsingen aanvroegen.”

Toekomstbestendige bedrijventerreinen

Op dinsdag 16 april was er een ontbijtsessie voor ondernemers en vastgoedeigenaren op bedrijventerreinen in gemeente Gennep. De aanwezigen spraken met elkaar over het aantrekkelijk en op kwaliteitsniveau houden van de bedrijventerreinen. Hiertoe stelt de gemeente in samenwerking met de ondernemers en vastgoedeigenaren een concreet actieprogramma op. Wethouder Janine van Hulsteijn lichtte tijdens de bijeenkomst bij Intos de aanpak toe.

Trends
Met een ontbijtje werd aan thematafels van gedachten gewisseld over duurzaamheid, leegstand, arbeidsmarkt en mobiliteit. De inbreng die dat opleverde wordt verwerkt in de bedrijventerreinvisie; voor veilige, kwalitatief sterke en goed bereikbare bedrijventerreinen.

Ideeën
Ondernemers en vastgoedeigenaren die niet bij de ontbijtsessie aanwezig waren, maar hun ideeën voor toekomstbestendige bedrijventerreinen wel met de gemeente willen delen, nodigen we van harte uit contact op te nemen met het Bedrijvenloket+ via telefoonnummer 0485-494235 of per e-mail: bedrijvenloket@gennep.nl.

Onderzoek naar beweeggedrag

Gemeente Gennep voert een sport- en beweegmonitor uit onder haar inwoners. Hiermee wil de gemeente inzicht krijgen in het sport- en beweeggedrag van de Gennepenaren. Vierduizend inwoners tussen 12 en 80 jaar die binnen de steekproef vallen, ontvangen hiervoor een brief.

Sport- en beweegaanbod
In 2016 voerde gemeente Gennep een eerste sport- en beweegmonitor uit. Met deze tweede meting wil de gemeente onderzoeken of het sport- en beweeggedrag van de inwoners veranderd is en zo ja, waardoor dat komt. Het onderzoek wordt uitgevoerd door Bureau Negen, de organisatie achter Gennep Doet Mee. Zij onderzoeken ook het sport- en beweeggedrag bij basisschoolleerlingen van groep vijf tot en met groep acht. Op basis van de resultaten kan de gemeente samen met alle sport-
en beweegaanbieders het aanbod waar nodig nog aantrekkelijker en toegankelijker maken voor alle inwoners. Meer informatie over het onderzoek vindt u op www.gennepdoetmee.nl.

Omleiding fietsverkeer Spoorwegje

De voorbereidingen voor de aanleg van de fietstunnel Weverstraat zijn in volle gang. Dat brengt de komende tijd regelmatig hinder met zich mee voor het doorgaand verkeer. Van 30 april tot en met 2 mei is er geen fietsverkeer mogelijk over het Spoorwegje tussen het Voorhoevepark en rotonde Weverstraat. Doorgaand fietsverkeer wordt omgeleid via Voorhoevepark, Burgemeester Woltersstraat en Weverstraat. Voor gemotoriseerd verkeer is er geen hinder tijdens deze werkzaamheden.

Zonnepanelen op gemeentewerf

Binnenkort worden 344 zonnepanelen op het dak van de gemeentewerf aan de Paesplasweg gelegd. Gemeente Gennep en Megens Elektrotechniek ondertekenden hiervoor op 17 april een overeenkomst.

Tentoonstelling 150 jaar Duits Lijntje – 150 Jahre Boxteler Bahn

Op 28 mei 2019 is het 150 jaar geleden dat de Noord-Brabantsch-Duitsche Spoorweg-Maatschappij (NBDS) werd opgericht. Dit was aanleiding voor Stichting Gennep-Niers-Goch (GNG), spoorweggroep De Maaslijn en Heimatverein Goch om gezamenlijk een grensoverschrijdend herdenkingsproject te organiseren: een wisseltentoonstelling over het Duits Lijntje. Op donderdag 18 april vond de internationale perspresentatie plaats in Goch, waar de tentoonstelling al in de steigers staat.

De tentoonstelling is van 27 april tot en met 28 mei te bezichtigen in het ‘Haus zu den Fünf Ringen’ in Goch. Op 2 juni wordt de tentoonstelling overgebracht naar de KennisKeuken in Gennep, waar deze tot en met 31 juli is te bezichtigen.

Boek
Over het treintraject Boxtel-Wesel wordt ook een boek met ansichtkaarten uitgegeven. Dit boek is verkrijgbaar bij de tentoonstelling en lokale boekhandels en kost 10 euro.

Informatiebijeenkomst Keer Diabetes2 Om

Heeft u diabetes type 2 en gebruikt u hiervoor medicatie? Wellicht is de leefstijlbehandeling Keer Diabetes2 Om interessant voor u. Gemeente Gennep biedt in samenwerking met VGZ een gratis informatiebijeenkomst aan over deze behandeling die gericht is op een nieuwe leefstijl.

Wethouder Peter Lucassen: “Als gemeente streven we naar een goede gezondheid van onze inwoners. We zetten daarbij vooral in op preventie, want voorkomen is beter dan genezen. Daarom werken we met onze buurgemeenten samen met het zorgkantoor en de zorgverzekering van VGZ. Deze behandeling sluit aan bij onze positieve gezondheid-aanpak. Het resultaat is het afbouwen van medicatie, meer energie en je beter voelen. Ook de huisartsen in Gennep ondersteunen dit programma. Ik ben blij met deze ontwikkeling en trots dat wij door het ondersteunen van deze bijeenkomst daar ook een steentje aan bijdragen.”

Aanmelden
Wilt u meer weten hoe u voeding, beweging en ontspanning in kunt zetten als medicijn? Kom dan naar de informatiebijeenkomst. Oud-deelnemers delen hun ervaring en u kunt u al uw vragen stellen aan het begeleidingsteam. U bent van harte welkom; neem vooral ook iemand mee als u dit prettig vindt. In verband met de organisatie is vooraf aanmelden gewenst. Dat kan via www.keerdiabetesom.nl.
Datum: maandag 13 mei 2019
Tijd: 19.00 – 20.30 uur (inloop vanaf 18.45 uur)
Locatie: Zaal Pica Mare, Picardie 36, Gennep

Hieronder omleiding fietsverkeer Spoorwegje

door | apr 23, 2019 | Gemeente Gennep, Publicaties

Publicaties gemeente Bergen week 33

Hieronder vindt u de Publicaties gemeente Bergen week 33 - 2019Afval eerder opgehaald bij afkondiging hitteplan Eerlijk over je ID daar kom je verder mee Hondenpoep Inzameling Taxus Taxi tot en met donderdag 22 augustus Start herinrichting Oranjebuurt...

Publicaties gemeente Mook en Middelaar week 33

Hieronder vindt u de Publicaties gemeente Mook en Middelaar week 33 - 2019BikkeltrainingIedereen doet mee Groot onderhoud Rijksweg Malden-Nijmegen 2 september van start Komgrens Mook Middelaar Te gast bij de raad in het najaar van 2019 [adrotate...

Publicaties gemeente Gennep week 33

Hieronder vindt u de Publicaties gemeente Gennep week 33 - 2019 Voor dijkgraaf Patrick van der Broeck, voorzitter van de Stuurgroep Lob van Gennep, is het heel helder: “Door maatregelen te nemen in de Lob van Gennep krijgen inwoners in het gebied een...

Download onze App Get it on Google Play

Auteur: Clark Kent

Deel dit bericht

Pin It on Pinterest