Publicaties gemeente Gennep week 17

Hieronder vindt u de Publicaties gemeente Gennep week 17 – 2020

Cultuurregio Noord-Limburg investeert in kunst en cultuur

Cultuurregio Noord-Limburg investeert in de verbindende kracht van kunst en cultuur door een nieuwe subsidieregeling te lanceren. Plannen die bijdragen aan de doelstellingen van de Cultuurregio komen in aanmerking voor een bijdrage.

De subsidieregeling heeft drie doelen:
1. Het verbeteren van de zichtbaarheid van het rijke culturele aanbod in de regio.
2. Het versterken van het productieklimaat.
3. (Talent)ontwikkeling.

Samenwerking tussen gemeenten
De Cultuurregio Noord-Limburg is een samenwerking tussen de gemeenten Beesel, Bergen, Gennep, Horst aan de Maas, Mook en Middelaar, Peel en Maas, Roermond, Venlo, Venray en Weert en wordt ondersteund door de Provincie Limburg. Ook de gemeenten Leudal, Maasgouw en Nederweert zijn van plan aan te sluiten. De betrokken gemeenten dragen financieel bij aan deze samenwerking. Gemeente Venray coördineert de subsidieregeling . De provincie Limburg verdubbelt het beschikbare budget.

Nieuwe dorpsondersteuner Heijen

Wilma Kroon wil als nieuwe dorpsondersteuner van Heijen iets voor de mensen betekenen. Ook in deze tijd, waarin alles anders gaat dan normaal, laat Wilma zien dat er veel mogelijk is. Zij kijkt mee met wat mensen zelf kunnen doen en wat hun omgeving of dorp voor ze kan betekenen. Ze brengt de juiste mensen met elkaar in contact.

Heeft u een vraag over iets dat in uw omgeving speelt? Of heeft u een vraag over of door de coronacrisis? Dan kunt u terecht bij een van de dorps- en wijkondersteuners. Kijk op www.gennep.nl/dorpswijkondersteuners voor de contactgegevens.

Samen maken we Gennep! Ook nu.

We zijn trots op alle mensen die zich, ook in deze tijd, met hart en ziel inzetten voor hun medemens!
Om hen een hart onder de riem te steken, hangen op verschillende locaties spandoeken waar iedereen een eigen boodschap op mag zetten.

Gaat u even naar buiten voor een frisse neus? Neem dan een watervaste stift mee en schrijf of teken iets moois op het spandoek op één van de onderstaande locaties. Houd daarbij wel 1,5 meter afstand van elkaar.

Kijk op www.gennep.nl/corona voor meer informatie over het coronavirus.
– Norbertushof, tegenover de beweegtuin
– Libermannhof, Spoorstraat
– Dichterbij hoofdkantoor, Zwerfheide
– Dichterbij Winterheide, Stiemensweg
– Dichterbij De Ziep, Siebengewaldseweg

Voorkom brand in de natuur

Vanwege het coronavirus vragen we u zoveel mogelijk thuis te blijven. Wilt u toch even een ommetje maken? Let dan op in de natuur. Het is al langere tijd droog in onze regio. Het risico dat er brand ontstaat in een natuurgebied wordt hierdoor groter.

Rookverbod
Een natuurbrand is onvoorspelbaar: een klein brandje in het bos of op de hei kan snel uit de hand lopen. Natuurbranden zijn vaak wél te voorkomen. De meeste van deze branden ontstaan namelijk door menselijk gedrag. Daarom is het tussen 1 april en 1 oktober verboden open vuur te maken of te roken in bossen en natuurgebieden. Eén weggeschoten peuk is al genoeg om een groot gebied af te laten branden. Rook dus nooit in een bos- of heidegebied. Een auto kan ook brandgevaar opleveren, bijvoorbeeld als de katalysator heet wordt. Als u de auto vervolgens in droog, hoog gras parkeert, kan het gras daardoor gaan branden. Gooi verder geen afval weg, ook dat kan in de warme zon brandbaar zijn.

Wat te doen bij brand?
Ontdekt u een brand in een natuurgebied? Waarschuw dan onmiddellijk de brandweer door 112 te bellen. Geef duidelijk aan waar de brand zich bevindt. Denk hierbij aan herkenbare punten zoals een ANWB-paddenstoel, informatieborden, straatnamen of gps-coördinaten. Verlaat het gebied zo snel mogelijk tegen de wind- of rookrichting in. Probeer de brandweer op te vangen voor eventueel aanvullende informatie.

Dorpsondersteuner Wilma Kroon

Ook interessant

Publicaties gemeente Gennep week 29

Publicaties gemeente Gennep week 29

Hieronder vindt u de Publicaties gemeente Gennep week 29 - 2020 Vanaf juli start BsGW de inning van belastingen voor ondernemers geleidelijk weer op. In maart maakte BsGW bekend dat ondernemers uitstel van betaling werd verleend op de verzonden belastingaanslagen,...

Publicaties gemeente Mook en Middelaar week 28

Publicaties gemeente Mook en Middelaar week 28

Hieronder vindt u de Publicaties gemeente Mook en Middelaar week 28 - 2020 De werkzaamheden voor het glasvezelnetwerk in gemeente Mook en Middelaar zijn begonnen. Naar verwachting is in het tweede kwartaal van 2021 de gemeente aangesloten op het nieuwe netwerk....

Publicaties gemeente Bergen week 28

Publicaties gemeente Bergen week 28

Hieronder vindt u de Publicaties gemeente Bergen week 28 - 2020 Digitale gemeentegids Wegwerkzaamheden plateau Siebengewaldseweg technische uitwerking 2019 in één oogopslag Afkoppelen loont Afsluiting Siebengewaldseweg Bescherming tegen corona bij restafval...

door | apr 21, 2020 | Gemeente Gennep, Publicaties

Auteur: Clark Kent

Deel dit bericht
468 ad