Publicaties gemeente Gennep week 18

Hieronder vindt u de Publicaties gemeente Gennep week 18 – 2019

Gemeentelijke dodenherdenking 4 mei

Geef de vrijheid door – in vrijheid kiezen

Ook dit jaar herdenkt de gemeente Gennep de slachtoffers van oorlogsgeweld tijdens de Nationale Dodenherdenking op 4 mei.
De officiële gemeentelijke herdenking in Milsbeek start om 18.50 uur met een kerkdienst in de kerk van Milsbeek. Om 19.30 uur start een stille tocht naar het burgermonument waar kransen gelegd worden. Daarna loopt de stoet naar het militair ereveld. Om 19.50 uur luiden de kerkklokken in de hele gemeente, waarna om 20.00 uur twee minuten stilte volgt. Daarna volgen toespraken, muziek en kransleggingen bij het militair ereveld. Rond 20.30 uur is de bijeenkomst afgelopen.

In Gennep is zoals elk jaar een herdenking bij de Barmhartige Samaritaan op het Vrijheidsplein bij de Highlanderbridge. Vanaf 19.30 uur verzamelt men bij het stadhuis op de Markt, om onder begeleiding van het St. Martinusgilde naar het Vrijheidsplein te wandelen. De Gennepse Stadsdichter Piet Tunnesen draagt een gedicht voor en er wordt een kort verhaal over de betekenis van het Beeld ‘De Barmhartige Samaritaan’ verteld. Aansluitend klinkt het taptoesignaal, een eresaluut aan de gesneuvelde soldaten, waarna om 20.00 uur twee minuten stilte volgen. Het thema van 2019 is ‘Geef de vrijheid door – in vrijheid kiezen’.

Acht lintjes in gemeente Gennep

Ter gelegenheid van de lintjesregen op vrijdag 26 april reikte burgemeester De Koning aan acht inwoners van gemeente Gennep een koninklijke onderscheiding uit. De decorandi werden verrast in zaal Pica Mare in Gennep.
Stuk voor stuk prachtige vrijwilligers waar we enorm trots op zijn en waar onze samenleving niet zonder kan. Van harte gefeliciteerd met jullie welverdiende onderscheiding! Onder het nieuwsbericht op www.gennep.nl vindt u een bijlage met een beknopte omschrijving van al hun verdiensten.

De gedecoreerden (vlnr) Theo Roosenboom, Gilbert van der Mooren, Harry van den Bogaert, Ruud Zwollo, Ria Pijls-Kerkhoff, Frans Meeuws, Ferdy Pijls, Piet Claassen (niet aanwezig bij uitreiking) en rechts burgemeester De Koning.

Koningsdag
Sinds de lintjesregen van 2018 hebben in totaal elf inwoners van gemeente Gennep een koninklijke onderscheiding ontvangen. Op Koningsdag, zaterdag 27 april, werden zij nog eens extra in het zonnetje gezet tijdens een bijeenkomst in de publiekshal van het gemeentekantoor. Ter afsluiting volgde een aubade door Harmonie St. Caecilia op het Ellen Hoffmannplein.

Nieuw! Online jaarstukken 2018 gemeente Gennep

Op donderdag 25 april lanceerde gemeente Gennep een nieuwe website, waar u online het jaarverslag en de jaarrekening 2018 van de gemeente kunt bekijken.
Deze website biedt u de mogelijkheid om op een gebruiksvriendelijke manier inzicht te krijgen in welke plannen de gemeente Gennep in 2018 heeft uitgevoerd en wat de bijbehorende kosten waren. In de jaarrekening ziet u, naast de uitgaven, ook alle inkomsten van het afgelopen jaar en wat de financiële balans is.

Transparant
Wethouder Janine van Hulsteijn had de eer om de website te onthullen. “Dit is voor zowel onze ambtenaren als inwoners een enorme vooruitgang! De website is gebruiksvriendelijk en visueel aantrekkelijk vormgegeven. Inwoners kunnen gemakkelijk vinden wat zij zoeken en naar wens doorklikken van programma- tot detailniveau. Dat sluit perfect aan bij onze ambitie om een
transparante en dienstverlenende organisatie te zijn.”

De jaarstukken zijn te bekijken via www.gennep.nl/onlinejaarstukken.

Ooievaarskwartet

Op Koningsdag kroop een vierde kuiken uit het ei. Waarschijnlijk is bij het verschijnen van deze krant ook het vijfde ooievaartje geboren. Wilt u het nest op het stadhuis van dichtbij bekijken? Dat kan via de webcam op www.beleefdelente.nl/ooievaar.

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 72)
Informatieavond Lob van Gennep

Mooier en veiliger leven met de Maas
Op donderdag 9 mei organiseert het projectteam Lob van Gennep van 19.00 tot 21.00 uur een informatieavond in ‘t Trefpunt, Kerkstraat 31 in Milsbeek. Vanaf 19.00 uur is er een presentatie over het project, om 20.00 uur start de informatiemarkt. Enkele dagen eerder, op dinsdag 7 mei, vindt eenzelfde informatieavond plaats in MFC de Koppel, Dorpsstraat 45 in Middelaar.

Informatiemarkt
Op de informatiemarkt kunt u kaartmateriaal en foto’s bekijken van het gebied Lob van Gennep. Het projectteam Lob van Gennep gaat graag met u in gesprek over de huidige situatie en de opgave om het gebied voor de toekomst beter te beschermen tegen hoogwater van de Maas. Daarnaast willen we de waterbergende werking van het gebied verbeteren en de bijzondere gebiedskwaliteiten versterken. Heeft u daar vragen of ideeën over? We nodigen u van harte uit om deze met ons te delen.

Website
Bent u niet in de gelegenheid om de bijeenkomst op 7 of 9 mei bij te wonen? Over enkele weken volgt een derde informatieavond. De datum en locatie maken we nog bekend. Dat gebeurt via de website www.lobvangennep.nl. Hier vindt u meer informatie over de Lob van Gennep. 

In opdracht van de minister van Infrastructuur en Waterstaat is in april 2019 een verkenning naar de Lob van Gennep gestart. Hierin wordt bekeken hoe een verbetering van de huidige situatie kan worden bereikt volgens drie doelen: de Lob van Gennep beter beschermen tegen hoogwater, het bergen van water én de ruimtelijke kwaliteit van het gebied versterken.

Help het milieu en win een Wecycle Sponsorcheque

Door recycling van gebruikte apparaten blijven grondstoffen behouden, komen schadelijke stoffen niet in het milieu terecht en wordt de uitstoot van CO2 vermeden. Gemeente Gennep werkt al jaren samen met Wecycle, om het inleveren van afgedankte apparaten en lampen te stimuleren. Met de nieuwe actie help je niet alleen het milieu, maar ook een lokaal goed doel of club!

Zo doe je mee:

  1. Verzin een inzamelactie voor afgedankte kleine elektrische apparaten, armaturen en/of kapotte lampen.
  2. Gebruik het gratis promotiemateriaal op wecycle.nl/inleveren.
  3. Lever de afgedankte kleine elektrische apparaten, armaturen en kapotte lampen in bij het Milieustation in Heijen.
  4. Maak een foto of kort filmpje van het inlevermoment.
  5. Stuur de inleverfoto (of filmpje) samen met een beschrijving van je actie in via wecycle.nl/inleveren of per post naar Wecycle. Insturen kan t/m zondag 9 juni 2019.

De 25 leukste, opvallendste of creatiefste inzendingen worden beloond met een Wecycle Sponsorcheque van 1.000 euro voor de opgegeven club of lokaal goed doel. Ook zijn er 100 troostprijzen: bloemenbonnen t.w.v. 25 euro om iemand te bedanken voor de inzet voor de club of lokaal goed doel. Deelname vanaf 18 jaar. Kijk voor alle actievoorwaarden op wecycle.nl/inleveren.

Over Wecycle
Wecycle is de stichting die in Nederland de inzameling en recycling van e-waste regelt. Als u een oud elektrisch apparaat of kapotte spaarlamp (e-waste) inlevert bij een Wecycle-inleverpunt, wordt deze gerecycled tot nieuwe grondstoffen. Zo ontstaat een cirkel van produceren, gebruiken, inleveren, recyclen en wederom produceren. Dit wordt daarom de circulaire economie genoemd.

Inloopbijeenkomst reconstructie N271

Provincie Limburg gaat samen met de gemeenten Mook en Middelaar en Gennep de N271 tussen Milsbeek en Mook vernieuwen. De indeling van de weg en de fietspaden verandert.

Nu is er aan beide kanten van de N271 een smal fietspad. Na de vernieuwing blijft ten noorden van Plasmolen aan één kant een breed fietspad over. Bomen worden met houten geleiderails afgeschermd van het gemotoriseerde verkeer. Voor landbouwverkeer komt er tussen Plasmolen en Mook aan beide kanten van de weg een passeerhaven. Bij Plasmolen komt ook een 50 km/u zone
zodat het makkelijker wordt om de weg over te steken.

Voorlopig ontwerp
Het voorlopig ontwerp, mede tot stand gekomen door de inbreng van aanwonenden, is te bekijken tijdens een inloopbijeenkomst. Hier kunt u uw vragen stellen over het ontwerp, de onderzoeken en de bestemmingsplanprocedure.
Datum: donderdag 9 mei 2019
Tijd: tussen 17.00 en 19.30 uur
Locatie: MFC De Koppel, Dorpsstraat 45 in Middelaar

Meer informatie
Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief via www.limburg.nl/N271plasmolen. Op deze website vind u ook achtergrondinformatie. Ook kunt de Facebookpagina volgen via www.facebook.com/N271Milsbeek-Plasmolen-Mook. Heeft u vragen? Mail dan naar N271plasmolen@prvlimburg.nl.

Nieuwe OMO-krant verschijnt

Deze week komt er een nieuwe OMO-krant uit. OMO staat voor ontmoeten, meedoen en ondersteunen. Met deze krant, die enkele keren per jaar verschijnt, informeren wij u over ontwikkelingen op het gebied van zorg, werk en welzijn in onze gemeente. Ook leest u over initiatieven van inwoners en verenigingen die bijdragen aan een prettige leefomgeving. De krant wordt huis-aan-huis bezorgd.

 

 

door | apr 30, 2019 | Gemeente Gennep, Publicaties

Publicaties gemeente Mook en Middelaar week 28

Publicaties gemeente Mook en Middelaar week 28

Hieronder vindt u de Publicaties gemeente Mook en Middelaar week 28 - 2020 De werkzaamheden voor het glasvezelnetwerk in gemeente Mook en Middelaar zijn begonnen. Naar verwachting is in het tweede kwartaal van 2021 de gemeente aangesloten op het nieuwe netwerk....

Publicaties gemeente Bergen week 28

Publicaties gemeente Bergen week 28

Hieronder vindt u de Publicaties gemeente Bergen week 28 - 2020 Digitale gemeentegids Wegwerkzaamheden plateau Siebengewaldseweg technische uitwerking 2019 in één oogopslag Afkoppelen loont Afsluiting Siebengewaldseweg Bescherming tegen corona bij restafval...

Publicaties gemeente Gennep week 28

Publicaties gemeente Gennep week 28

Hieronder vindt u de Publicaties gemeente Gennep week 28 - 2020 Maandag 6 juli nam de gemeenteraad afscheid van wethouder Peter Lucassen. Burgemeester Van Beek sprak hem toe met mooie woorden over zijn zes jaren als wethouder in Gennep. Op donderdag is er een...

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 71)
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 71)
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 71)
Download onze App Get it on Google Play

Auteur: Clark Kent

Deel dit bericht
468 ad