Publicaties gemeente Gennep week 19

Hieronder vindt u de Publicaties gemeente Gennep week 19 – 2019

Europese verkiezingen op 23 mei

Op donderdag 9 mei is het de Dag van Europa. Bij het Gennepse gemeentekantoor wappert dan de Europese vlag, net als bij vele andere gemeenten aan weerszijden van de grens.

Over enkele weken – op donderdag 23 mei – kunt u naar de stembus om te stemmen voor het Europees Parlement. Binnenkort leest u in deze rubriek meer informatie over dit onderwerp.

Europees informatiecentrum
Wilt u nu al meer weten over de Europese verkiezingen? Kijk dan op www.europainnijmegen.nl/het-europees-parlement. Dit is de website van het EDIC, een informatiecentrum in Nijmegen dat allerlei activiteiten organiseert om Europa dichterbij te brengen.

OMO-krant niet ontvangen?

Met de OMO-krant die enkele keren per jaar verschijnt, informeert de gemeente haar inwoners over ontwikkelingen op het gebied van zorg, werk en welzijn. Ook staan er artikelen in over initiatieven van inwoners en verenigingen die bijdragen aan een prettige leefomgeving. OMO staat voor ontmoeten, meedoen en ondersteunen. Heeft u de OMO-krant vorige week niet ontvangen en wilt u deze wel graag lezen? Dan kunt u een exemplaar ophalen op een van de afhaalpunten, zoals het gemeentekantoor, buurthuizen en scholen in de gemeente. Ook kunt u de krant lezen op www.gennep.nl/omo. Bezorgklachten kunt u doorgeven via e-mailadres communicatie@gennep.nl.

Verstoring markering Pieterpad

Sinds een aantal weken wordt op een deel van het Pieterpad, tussen de Schaafsebosweg en de Erfsebosweg in Heijen, de routemarkering op bomen weggekrabd. Ook de markeringen van het regionale Maas- en Niederrheinpad worden weggehaald. Hierdoor lopen diverse wandelaars verkeerd. Wie achter deze acties zit is een raadsel. De komende tijd wordt dit gebied, deels
eigendom van de gemeente en deels van een particulier, vaker gecontroleerd. Markeerders van de route Mieke Arts en Jan Koopmans hebben briefjes opgehangen in de hoop meer te weten te komen over wie dit doet en waarom.

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 72)
Burgerhulpverlening en AED

Als elke seconde telt

Bij een hartstilstand zijn de eerste zes minuten cruciaal. Als iemand dan start met reanimeren en een AED aansluit, is de kans op overleven het grootst. Een ambulance redt het vaak niet om binnen zes minuten bij het slachtoffer te zijn. U misschien wel. Daarom zijn er burgerhulpverleners: vrijwillige hulpverleners die zijn aangemeld bij het alarmeringssysteem HartslagNu. Met dit
systeem worden burgerhulpverleners vanuit de Meldkamer Ambulancezorg gealarmeerd als er in hun woon- of werkomgeving een melding is van een hartstilstand.

Gemeente Gennep streeft naar een dekkend Reanimatie Oproep Netwerk (RON) voor passende hulpverlening bij een hartstilstand. Om dit voor elkaar te krijgen, werven we meer vrijwilligers voor het netwerk Hartveilig Gennep, met name woonachtig in het buitengebied.

Aanmelden
Heeft u al een geldig reanimatiediploma of -certificaat, maar bent u nog niet aangemeld als burgerhulpverlener? Als u in gemeente Gennep woont of werkt, kunt u dit alsnog doen via www.hartslagnu.nl. Heeft u nog geen diploma, maar bent u wel bereid een cursus te volgen? Geef dit dan door via hartveilig@gennep.nl.

Beschikbare AED’s
Is uw bedrijf of organisatie in het bezit van een AED? En wilt u dat deze AED ingezet kan worden bij een hartstilstand in de buurt? Dan kunt u uw apparaat aanmelden op www.hartslagnu.nl. Zo kan uw AED snel gevonden worden bij een 112-melding van een hartstilstand. Raadpleeg de site voor meer informatie.

Bijeenkomst over de kansen van digitalisering in de landbouw

Digitalisering zorgt ook in de landbouw al lang voor geoptimaliseerde bedrijfsprocessen en verhoogde effectiviteit. Zo werken veel landbouwmachines op de akkers al met GPS-ondersteuning en sensorbesturing. In de toekomst zal de inzet van hulpmiddelen op het gebied van ‘precision farming’ de landbouw verder ontwikkelen. Ook kleinere bedrijven kunnen zich
daarbij voorbereiden op de toekomst.

Het INTERREG-project “Dynamic Borders” organiseert op woensdag 15 mei a.s. een bijeenkomst om agrariërs te informeren over de mogelijkheden op het gebied van digitalisering in de landbouw. U bent van harte welkom voor een bedrijfsrondleiding bij Agrarservice Schmitz GmbH aan de Gocher Straße 178 in Weeze. Aansluitend is er een paneldiscussie met Prof. Dr. Burkhard Wrenger van de vakgroep ‘Autonome Sensorsystemen’ binnen het vakgebied ‘Milieu-engineering en toegepaste Informatica’ aan de Hochschule Ostwestfalen-Lippe. Ook Jacob van den Borne, een van de meest vooruitstrevende landbouwers in Nederland op het gebied van precision farming, neemt deel aan de paneldiscussie. Een mooie gelegenheid om te netwerken en van gedachten te wisselen met collega’s uit het buurland.

De bijeenkomst start om 14.30 uur en deelname is kosteloos. Aanmelden kan tot en met zaterdag 11 mei 2019, per e-mail via bienen-scholt@document1.de.

door | mei 7, 2019 | Gemeente Gennep, Publicaties

Publicaties gemeente Mook en Middelaar week 28

Publicaties gemeente Mook en Middelaar week 28

Hieronder vindt u de Publicaties gemeente Mook en Middelaar week 28 - 2020 De werkzaamheden voor het glasvezelnetwerk in gemeente Mook en Middelaar zijn begonnen. Naar verwachting is in het tweede kwartaal van 2021 de gemeente aangesloten op het nieuwe netwerk....

Publicaties gemeente Bergen week 28

Publicaties gemeente Bergen week 28

Hieronder vindt u de Publicaties gemeente Bergen week 28 - 2020 Digitale gemeentegids Wegwerkzaamheden plateau Siebengewaldseweg technische uitwerking 2019 in één oogopslag Afkoppelen loont Afsluiting Siebengewaldseweg Bescherming tegen corona bij restafval...

Publicaties gemeente Gennep week 28

Publicaties gemeente Gennep week 28

Hieronder vindt u de Publicaties gemeente Gennep week 28 - 2020 Maandag 6 juli nam de gemeenteraad afscheid van wethouder Peter Lucassen. Burgemeester Van Beek sprak hem toe met mooie woorden over zijn zes jaren als wethouder in Gennep. Op donderdag is er een...

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 71)
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 71)
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 71)
Download onze App Get it on Google Play

Auteur: Clark Kent

Deel dit bericht
468 ad