Publicaties gemeente Gennep week 20

Publicaties gemeente Gennep week 20

door | mei 15, 2018 | Gemeente Gennep, Publicaties | 0 Reacties

Hieronder vindt u de Publicaties gemeente Gennep week 20 – 2018

Energie Braderie Gennep

Op zaterdag 26 mei 2018 vindt de allereerste Energie Braderie Gennep plaats, van 13:00 tot 16:00 uur op en rond het Ellen Hoffmannplein. Allerlei duurzame thema’s worden deze middag toegelicht; van energiebesparing tot aan zwerfafval en van klimaatverandering tot aan elektrisch deelvervoer. Bij de diverse marktkramen staan deelnemers klaar die u verder kunnen helpen bij het verduurzamen van uw leefomgeving.

Steen eruit, plant erin

Speciale aandacht is er ook voor de verandering van ons klimaat, met als gevolg extremer weer. Tijdens hoosbuien zien we dat een met stenen bebouwde omgeving veel regenwater niet meer zo snel kan verwerken. Maak daarom gebruik van de actie ¨Steen eruit, plant erin¨. U kunt door het inleveren van een steen uit uw tuin een gratis vaste plant ophalen bij de marktkraam van de Gemeente Gennep.

Ook leuk voor kinderen

Voor kinderen is er een speciaal programma. De kleintjes kunnen kijken naar de poppenkast, waar Jan Klaassen leert hoe je afval moet scheiden. Voor de oudere kinderen is er een knutselhoek met het thema ‘spaar het milieu’. Hier kunnen ze van een mini afvalcontainer een gepimpte spaarpot maken. Kortom een leer- en duurzame middag, die u zeker niet mag missen!

Fotowedstrijd gemeentegids 2018/2019

In het najaar komt de nieuwe gemeentegids 2018/2019 uit. Het beeldmateriaal in de gids wordt – zoals ieder jaar – verzameld door middel van een fotowedstrijd.

Thema

Dit jaar is het thema van de fotowedstrijd ‘de Omgevingsvisie’. De gemeente is bezig met het opstellen van een Omgevingsvisie. Deze gaat over de toekomst van het hele Gennepse grondgebied. In de visie komt te staan hoe we de sterke punten van onze leefomgeving kunnen behouden en waar we eventueel nog kunnen verbeteren. We maken de visie zoveel mogelijk samen met iedereen die in de gemeente Gennep woont, werkt of zich op een andere manier betrokken voelt. Voor de
fotowedstrijd zijn we daarom op zoek naar foto’s van wat u de mooiste plek in de gemeente Gennep vindt.

Doe mee vóór 23 mei

Trekt u er de komende dagen op uit in onze gemeente? Vergeet dan uw camera niet! U kunt tot en met woensdag 23 mei 2018 maximaal drie foto’s insturen. Deze plaatsen we in een apart album op onze Facebookpagina. De fotografen van de drie foto’s met de meeste ‘vind ik leuks’ winnen een mooie prijs. De foto’s komen uiteraard ook op een mooie plek in de gemeentegids te staan. Kijk voor meer informatie op www.gennep.nl/gemeentegids.

Gelders Erfgoedfestival

In de periode van 23 mei tot en met 22 juli 2018 wordt het Gelders Erfgoedfestival gehouden. Het thema is ‘Over Grenzen van Gelderland’. Het festival laat het publiek op een laagdrempelige manier kennismaken met Gelderse grensverhalen via theater, pop-up tentoonstellingen, wandel- en fietsroutes, lezingen en nog veel meer.

Beleef het in Gennep!

Gezien het thema, zijn ook organisaties uit het vroegere Overkwartier van Gelre en organisaties aan de andere zijde van de provincie- en landsgrens uitgenodigd om mee te doen. Daar horen Limburg en Duitsland natuurlijk ook bij. In en rondom Gennep wordt een scala aan activiteiten georganiseerd, door o.a. Museum het Petershuis en het Platform Cultuurhistorie. Meer informatie en het complete programma in de kop van Noord-Limburg vindt u op www.museumhetpetershuis.nl.

Gewijzigde openingstijden

In verband met Pinksteren is het gemeentekantoor op maandag 21 mei 2018 de gehele dag gesloten.

Kermis in Ven-Zelderheide

Van zaterdag 19 tot en met maandag 21 mei is het kermis in Ven-Zelderheide. Op de kermis staan de volgende attracties: Lucky Cranes, autoscooters, boksbal, draaimolen, lijntrekspel, hengelsport, schietsalon, een gebakskraam en een snoepkraam.
De kermis is alle dagen geopend vanaf 14:00 uur en sluit om 00:00 uur.

Wegwerkzaamheden gemeente Gennep

In de week van 21 mei t/m 25 mei 2018 worden op diverse wegen in de gemeente Gennep slijtlagen aangebracht.

Woensdag 23 mei 2018:

Stuwweg, Heijen
Veerweg, Gennep
Stamelbergerdijk, Gennep
Parkeerterrein Vitesse, Gennep
Kamperweg, Heijen
Heidestraat, Ven-Zelderheide
Horsestraat / Hondsiepsebaan, Ottersum

Donderdag 24 mei 2018:

Steenweg, Milsbeek
Smeleweg / Smeleberg, Milsbeek
Grietjeskamp / Kempkesstraat, Milsbeek
Ebbenkamp, Milsbeek
Potkuilen, Milsbeek
Telebeekstraat / Verloren Land, Milsbeek
Achterbroek, Milsbeek

Vrijdag 25 mei 2018:

Sleeweg, Heijen
De Dellen, Milsbeek

De werkzaamheden zijn afhankelijk van werkbaar weer. Genoemde wegen worden niet afgesloten, maar er kan enige overlast ontstaan. Hiervoor vragen we uw begrip.

Download onze App Get it on Google Play

Auteur: Clark Kent

Deel dit bericht
468 ad

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest