Publicaties gemeente Gennep week 20

Hieronder vindt u de Publicaties gemeente Gennep week 20 – 2019

Uw paspoort of ID-kaart aan huis bezorgd

Gemeente Gennep breidt haar dienstverlening uit. Vanaf 3 juni hoeft u nog maar één keer naar het gemeentekantoor als u een nieuw paspoort of nieuwe ID-kaart nodig heeft. Wanneer u bij de balie een aanvraag doet voor een nieuw reisdocument, kunt u voortaan kiezen. U haalt het document op bij de gemeente óf u laat het bezorgen: thuis of op een ander adres. Voor de bezorging betaalt u vijf euro als bijdrage in de kosten.

Bezorgbedrijf
Bedrijf Dynasure voert de bezorging uit voor gemeente Gennep. Dit bedrijf heeft al veel ervaring met deze dienst bij andere gemeenten. Als uw nieuwe paspoort of ID-kaart klaar is, wordt via e-mail of telefoon een afspraak voor de bezorging met u gepland. Bij de bezorging tekent u voor ontvangst. De bezorger controleert uw identiteit en neemt het oude document in.

Gratis service voor speciale groepen blijft
De gemeente bezorgt al twee keer per jaar reisdocumenten bij diverse locaties van Dichterbij, Norbertushof en Libermannhof. Ook andere inwoners, die om medische redenen niet in staat zijn naar het gemeentekantoor te komen, kunnen gebruikmaken van deze service. Deze is gratis en blijft ook in de toekomst behouden.

Europese verkiezingen 23 mei

Op donderdag 23 mei kunt u stemmen voor het Europees Parlement. Om u zo goed mogelijk voor te bereiden, informeren wij u over de stempas, stemlokalen en iemand machtigen om voor u te stemmen.

Uw persoonlijke stempas
Wie kiesgerechtigd is, heeft een persoonlijke stempas per post ontvangen. Heeft u uw stempas niet ontvangen of bent u uw stempas kwijtgeraakt? Vraag dan zo snel mogelijk een nieuwe aan bij de gemeente. Dit kan mondeling of schriftelijk. Het mondelinge verzoek moet uiterlijk woensdag 22 mei om 12.00 uur zijn gedaan. Het schriftelijke verzoek moet uiterlijk op maandag 20 mei zijn ontvangen.

Welk stemlokaal?
Bij de Europees Parlementsverkiezing kunt u met uw stempas en een geldig identiteitsbewijs stemmen in ieder stemlokaal binnen uw gemeente. Wilt u stemmen in een andere gemeente in Nederland? Dan moet u een kiezerspas aanvragen bij de gemeente. De stemlokalen zijn de bij verkiezingen geopend van 7.30 tot 21.00 uur. Op www.gennep.nl/verkiezingen vindt u een overzicht van de acht stemlokalen in onze gemeente.

Kan ik iemand machtigen om voor mij te stemmen bij verkiezingen?
Kunt u niet stemmen omdat u bijvoorbeeld ziek bent of op vakantie in het buitenland? Dan kunt u iemand machtigen om voor u te stemmen. Dit kan bij alle verkiezingen via uw stempas of via een machtigingsformulier. Meer informatie over het machtigen vindt u op www.gennep.nl/verkiezingen. Of bel bij vragen naar de gemeente, via telefoonnummer (0485) 494141.

Ronselen van volmachten
Alleen uit eigen beweging mag een kiezer een volmacht geven. Het ronselen van volmachten (het benaderen van kiezers met het verzoek om een volmacht te verlenen) is strafbaar.

Controle hondenbelasting van start

Begin juni 2019 gaan controleurs in gemeente Gennep huis-aan-huis controleren op het bezit van honden. Dit gebeurt ieder jaar. Deze controles worden uitgevoerd door BsGW. De controleurs bellen bij inwoners van de gemeente aan om het hondenbezit te inventariseren. Deze controleurs kunnen zich legitimeren, vraag daar gerust naar.

Uw hond aanmelden
Ieder die één of meer honden houdt is automatisch belastingplichtig en is wettelijk verplicht hiervan aangifte te doen. Het aantal honden op een adres bepaalt de hoogte van de aanslag. Het tarief voor de hondenbelasting vindt u op de website www.bsgw.nl. Als een hond wordt aangetroffen waarvoor geen belasting wordt betaald, zal de controleur deze hond(en) aanmelden. Is de bewoner niet thuis als de controleur aanbelt dan laat deze een brief met informatie over de hondenbelasting op het adres achter. Burgers zijn verplicht aangifte te doen. Gebeurt dit niet, dan kan ambtshalve een aanslag hondenbelasting worden opgelegd.

Boete
BsGW adviseert hondeneigenaren die één of meer honden niet hebben aangegeven, dit zo spoedig mogelijk te doen. Daarmee kunnen onnodige boetes worden voorkomen. Als tijdens de controle blijkt dat de houder van één of meer honden geen aangifte heeft gedaan, dan loopt deze het risico dat een bestuurlijke boete wordt opgelegd.

Aangifte via internet
Het aanmelden of afmelden van een hond, kan het snelste via de persoonlijke pagina op de website www.bsgw.nl. Log in met uw DigiD. De melding is dan direct geregeld. U kunt een hond ook telefonisch aanmelden via de BsGW-telefoon: 088 – 8420 420. Houd uw BSN bij de hand als u belt. Medewerkers van de BsGW-telefoon zijn van maandag tot en met vrijdag telefonisch bereikbaar van 9.00 tot 17.00 uur. Meer informatie over de hondenbelasting vindt u op www.bsgw.nl.

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 72)
Lintje voor Piet Claassen uit Milsbeek

Tijdens de lintjesregen op 26 april genoot Piet Claassen van een vakantie. Dat hij een van de gedecoreerden was, vertelde burgemeester De Koning hem die dag telefonisch vanuit een vol Pica Mare. Piets vrouw zat in het complot, maar Piet werd volledig overrompeld. Op maandag 13 mei kreeg hij op basisschool De Drie Vijvers in Milsbeek zijn lintje opgespeld.

Piet Claassen was ruim dertig jaar leerkracht op basisschool De Drie Vijvers in Milsbeek en ook na zijn pensionering doet hij nog steeds veel vrijwilligerswerk voor de school. Hij is al meer dan 35 jaar vrijwilliger bij de voetbalvereniging Milsbeek en in 2017 benoemd tot clubman van het jaar. Hij is betrokken bij diverse activiteiten en daarnaast jarenlang grensrechter en jeugdleider geweest. Sinds 1982 is Piet ook vrijwilliger bij CV De Diepenkikkers en initiator en medeorganisator van de kinderboerenbruiloft. Charlotte Medendorp, directeur De Drie Vijvers: “Piet is een verbindende factor in de gemeenschap, hij brengt en houdt mensen bij elkaar.”

door | mei 14, 2019 | Gemeente Gennep, Publicaties

Publicaties gemeente Mook en Middelaar week 22

Publicaties gemeente Mook en Middelaar week 22

Hieronder vindt u de Publicaties gemeente Mook en Middelaar week 22 - 2020 Zoals ieder jaar vindt ook in 2021 de traditionele lintjesregen plaats ter gelegenheid van Koningsdag. Kent u iemand die zich al langere tijd belangeloos inzet voor de gemeenschap? Dan kunt u...

Publicaties gemeente Bergen week 22

Publicaties gemeente Bergen week 22

Hieronder vindt u de Publicaties gemeente Bergen week 22 - 2020 Energie Update Informatie over de eikenprocessierups Latex handschoenen en mondkapjes in grijze afvalcontainer Schaapskudde vanaf Pinksteren bij Eendenmeer Taxus taxi Verkeersplateau Well Verplichte...

Publicaties gemeente Gennep week 22

Publicaties gemeente Gennep week 22

Hieronder vindt u de Publicaties gemeente Gennep week 22 - 2020 Steeds vaker worden bomen omwikkeld met plastic of tape om de eikenprocessierups te bestrijden. Het aanbrengen van plastic heeft echter geen effect voor de bestrijding. Het zorgt daarnaast voor...

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 71)
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 71)
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 71)
Download onze App Get it on Google Play

Auteur: Clark Kent

Deel dit bericht
468 ad