Publicaties gemeente Gennep week 20

Hieronder vindt u de Publicaties gemeente Gennep week 20 – 2020

Actualisatie gemeentegids 2020/2021

Akse Media is bezig met het actualiseren van de redactionele adressen voor de nieuwe gemeentegids van Gennep. Heeft u een vermelding met e-mailadres in de huidige gids? Dan heeft u een e-mail ontvangen met een persoonlijke code om uw gegevens te controleren en naar wens aan te passen.

Heeft u nog geen vermelding in de gemeentegids?
Wilt u uw organisatie of vereniging op laten nemen in het adressenoverzicht in de gids? Stuur dan een e-mail naar redactie@aksemedia.nl (o.v.v. Gemeentegids Gennep). U kunt het ook telefonisch doorgeven via 0223-673010 of schriftelijk aan Postbus 6033, 1780 KA Den Helder (t.a.v. Gemeentegids Gennep).

Wijzigingen en/of aanmeldingen voor het adressenoverzicht kunt u tot en met 22 mei 2020 doorgeven.

Daag de gemeente uit met Right to Challenge

Heeft u ideeën over hoe u gemeentelijke taken beter, sneller of goedkoper kunt uitvoeren? Maak dan gebruik van uw Right to Challenge! Ook wel uitdaagrecht genoemd in het Nederlands.

De Gennepse samenleving kent veel betrokken inwoners en organisaties. We zien een grote bereidheid om maatschappelijke taken samen op te pakken. Met Right to Challenge wil de gemeente inwoners nog meer betrekken en invloed geven op hun eigen leefomgeving.

Welke taken komen in aanmerking?
U kunt bestaande gemeentelijke taken overnemen, waarvoor geld is opgenomen in de begroting. Voorbeelden uit andere gemeenten zijn het onderhoud van openbaar groen, het ontwerpen van de inrichting van de openbare ruimte, het maken van een dorpsvisie, het beheer van een buurthuis en het organiseren van hulp in de huishouding. Uitgezonderd zijn wettelijke taken die alleen de overheid mag uitvoeren, zoals de uitgifte van paspoorten of het afgeven van vergunningen.

Iedereen mag een voorstel indienen
Dat mag als individu, groep, vereniging of organisatie. Als u niet uit Gennep komt, moet u extra goed kunnen onderbouwen waarom het voorstel goed is voor onze gemeente. Draagvlak bij direct betrokkenen, zoals de buurt of wijk, vinden wij belangrijk.

Op www.gennep.nl/R2C vindt u meer informatie en het formulier waarmee u uw idee kunt indienen.

Gennep herdacht en vierde de vrijheid

Samen, maar op afstand
Op 4 mei herdenken we in Nederland de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog, op 5 mei vieren we de vrijheid. Dat gaat al jaren zo. Dit jaar is het 75 jaar geleden dat Nederlanders hun vrijheid terugkregen en daarom zou 5 mei 2020 een extra bijzondere dag worden. Het leed van de oorlog en de zwaarbevochten vrijheid zouden we herdenken en vieren in aanwezigheid van mensen die de Tweede Wereldoorlog zelf nog hebben meegemaakt.

We herdachten samen, maar op afstand
Op 15 februari 2020 stonden we in Gennep al stil bij de bevrijding van onze gemeente. Zoals elk jaar vindt er op 4 mei de nationale dodenherdenking plaats, waar ook in onze gemeente aandacht voor is. In Milsbeek zijn normaal gesproken openbare ceremonies bij het burgermonument en het militair ereveld. En in Gennep op het Vrijheidsplein, bij het monument de Barmhartige Samaritaan en het Indiëmonument. De coronacrisis maakte een gemeenschappelijke herdenking helaas onmogelijk. Burgemeester Van Beek legde, als vertegenwoordiger van alle Gennepenaren, kransen bij de monumenten en herdacht de slachtoffers van het oorlogsgeweld.

We vierden samen, maar op afstand
Op Bevrijdingsdag vierden we onze vrijheid, maar anders dan gepland. Ruim tien muziek- en toneelverenigingen uit de gemeente bereidden zich de afgelopen maanden voor op een avondvullend programma voor het bevrijdingsfestival in Landgoed Roepaen. Helaas kon ook dit festival vanwege de coronacrisis niet doorgaan. We vierden onze vrijheid thuis, maar wel samen.

Nationale afsluiting 75 jaar bevrijding
Het Nationaal Comité 4 en 5 mei roept op om van de nationale afsluiting van 75 jaar bevrijding een extra groot moment te maken. Deze afsluiting staat gepland op 24 oktober 2020, indien de maatregelen tegen het coronavirus het dan weer toelaten. Samen met de organisaties, die zouden deelnemen aan het Gennepse bevrijdingsfestival, wordt gekeken om bij die datum aan te sluiten.

Andries Knevel,
Voorzitter Stichting Evenementen Gennep (SEG)

Vacature! Wijkondersteuner Gennep-Zuid

Wijkraad Gennep-Zuid zoekt een wijkondersteuner voor 6 tot 8 uur per week. De wijkondersteuner moet affiniteit hebben met de doelgroep (50+) en goed kunnen samenwerken met de wijkraad. Kent u de wijk of woont u in de wijk en maakt u makkelijk contact met buurtbewoners? Bent u een verbinder en staat u open voor initiatieven uit de wijk? Stuur dan uw motivatiebrief en CV naar Wijkraad Gennep-Zuid, Watertoren 46, 6591 TD Gennep. Of per mail naar voorzitter@wijkraadgennep-zuid.nl.

Reageren kan tot en met woensdag 20 mei 2020. Heeft u nog vragen over de vacature? Stuur dan een mail naar info@wijkraadgennep-zuid.nl.

Verkeersmaatregelen Stiemensweg

Deze week nemen de leerlingen van basisschool Elckerlyc tijdelijk hun intrek in het schoolgebouw aan de Stiemensweg. Om ervoor te zorgen dat de leerlingen veilig van en naar school kunnen, nemen we een aantal verkeersmaatregelen. De werkzaamheden voor deze verkeersmaatregelen starten deze week en duren ruim vier weken.

  • De oversteek van de Stiemensweg bij Hezeland wordt verhoogd aangelegd. Hierdoor moeten automobilisten afremmen als ze de bebouwde kom inrijden.
  • Door het woord ‘schoolzone’ aan te brengen op de weg worden automobilisten geattendeerd op het feit dat ze langs een school rijden.
  • Ouders/begeleiders, die met de auto komen, kunnen op twee plekken de kinderen halen en brengen. De parallelweg voor het schoolgebouw wordt een kiss & ride en achter het schoolgebouw komt een tijdelijke parkeerplaats.
  • De parallelweg zal niet meer aansluiten op Hezeland maar op de Stiemensweg tegenover de uitgang van het parkeerterrein bij het Elzendaalcollege. Hierdoor komt er ruimte om een voetpad te maken vanaf Hezeland naar de school.
  • Het parkeerterrein achter de school is bereikbaar vanaf de Stiemensweg. De route om het parkeerterrein te verlaten loopt via de Winterheide en Struikheide.
  • Langs het parkeerterrein bij het Elzendaalcollege wordt een vrijliggend fietspad aangelegd. Dit fietspad verbindt de fietspaden vanaf de Burgemeester Gilissenweg en de Langeweg met het fietspad langs de Stiemensweg. Dit verbetert de veiligheid voor fietsers.
Versoepeling coronamaatregelen

Vanaf maandag 11 mei worden de maatregelen tegen het coronavirus verruimd. Het versoepelen van maatregelen kan alleen als we de belangrijkste basisregels blijven naleven, zodat het virus onder controle blijft. We houden nog steeds 1,5 meter afstand van elkaar. We schudden geen handen en wassen vaak onze handen. Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog en gebruik papieren zakdoekjes om uw neus te snuiten en gooi deze daarna weg.

Bent u ziek?
Bij verkoudheidsklachten of verhoging tot 38 graden Celsius blijft u thuis. Heeft u koorts en/of bent u benauwd? Dan blijven ook uw huisgenoten thuis.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over de maatregelen rond het coronavirus op www.gennep.nl/corona. Via deze pagina houden we u ook op de hoogte van onder andere tijdelijke wijzigingen van de afvalinzameling of dienstverlening.

Werkzaamheden Spoorwegje

Maandag 11 mei is Gasunie gestart met werkzaamheden aan het fietspad Spoorwegje in Gennep. Tijdens de werkzaamheden wordt een gasleiding verwijderd die niet meer in gebruik is. De leiding ligt grotendeels onder het fietspad en loopt voor de rotonde haaks door naar de Willem Boyeweg.

Tijdens de werkzaamheden wordt het fietspad tijdelijk afgesloten. De gaslevering naar de woningen gaat gewoon door. Volgens de planning duren de werkzaamheden tot eind juni 2020.

Burgemeester Willibrord van Beek vindt het belangrijk dat we de slachtoffers blijven herdenken: “Het is een bijzondere tijd, waarin wij ervaren hoe het is om minder van onze vrijheid te kunnen genieten. Velen hebben tijdens de Tweede Wereldoorlog de vrijheid, waarvoor werd gevochten, niet meer mogen ervaren. We staan stil bij deze slachtoffers en herdenken hen samen, maar op afstand.”

Ook interessant

Publicaties gemeente Gennep week 23

Publicaties gemeente Gennep week 23

Hieronder vindt u de Publicaties gemeente Gennep week 23 - 2020 Als ouder of verzorger kunt u in aanmerking komen voor een vergoeding van het vervoer van uw kind naar de basisschool of het speciaal onderwijs. Dit gaat om het schooljaar 2020-2021. Wanneer komt u in...

Publicaties gemeente Mook en Middelaar week 22

Publicaties gemeente Mook en Middelaar week 22

Hieronder vindt u de Publicaties gemeente Mook en Middelaar week 22 - 2020 Zoals ieder jaar vindt ook in 2021 de traditionele lintjesregen plaats ter gelegenheid van Koningsdag. Kent u iemand die zich al langere tijd belangeloos inzet voor de gemeenschap? Dan kunt u...

Publicaties gemeente Bergen week 22

Publicaties gemeente Bergen week 22

Hieronder vindt u de Publicaties gemeente Bergen week 22 - 2020 Energie Update Informatie over de eikenprocessierups Latex handschoenen en mondkapjes in grijze afvalcontainer Schaapskudde vanaf Pinksteren bij Eendenmeer Taxus taxi Verkeersplateau Well Verplichte...

door | mei 12, 2020 | Gemeente Gennep, Publicaties

Auteur: Clark Kent

Deel dit bericht
468 ad