Publicaties gemeente Gennep week 21

Hieronder vindt u de Publicaties gemeente Gennep week 21 – 2020

Fotowedstrijd gemeentegids 2020/2021

De gemeente Gennep kent veel fotogenieke plekken en ongetwijfeld ook veel inwoners die daar mooie foto’s van maken. Fotografeert u graag de omgeving, natuur, evenementen of andere kenmerkende dingen in onze gemeente? Doe dan mee met de fotowedstrijd voor de gemeentegids 2020/2021.

Maak kans op een cadeaubon
De fotografen van de drie mooiste foto’s winnen een cadeaubon. De foto’s verschijnen daarnaast in de nieuwe gemeentegids. De winnaars krijgen bericht via de mail.

Hoe kunt u meedoen?
Tot en met maandag 1 juni 2020 kunt u uw foto(‘s) sturen naar communicatie@gennep.nl onder vermelding van ‘fotowedstrijd gemeentegids 2020/2021’. Vermeld in de mail uw naam, e-mailadres en een omschrijving van de foto. Per persoon mag u maximaal drie foto’s insturen.

Kijk voor de spelregels op www.gennep.nl/gemeentegids.

Maak uw tuin waterklaar

Hogere temperaturen, nattere winters, hevigere regenbuien en kans op drogere zomers. Dat vraagt anders om te gaan met regenwater en dat kan op allerlei manieren. Voorkom wateroverlast én speel in op langdurige perioden van droogte, door uw tuin waterklaar te maken. Hoe kunt u dat doen? Op www.gennep.nl/waterklaar vindt u tips, filmpjes en meer inspiratie.

Wat is Waterklaar?
Waterklaar is een initiatief van gemeenten in Noord- en Midden Limburg, Waterschap Limburg, Waterschapsbedrijf Limburg en Provincie Limburg, in samenwerking met onder andere bedrijven, onderwijs, woningbouwcorporaties en leveranciers.

Noodverordening versoepeling coronamaatregelen

Op 11 mei werden de maatregelen tegen het coronavirus versoepeld. Wat mag er op dit moment wel en niet? Dat staat in de nieuwe noodverordening van de Veiligheidsregio Limburg-Noord. Op onze website www.gennep.nl/noodverordening hebben we de belangrijkste versoepelingen toegelicht. Daar vindt u informatie over de opening van winkels, binnen- en buitenzwembaden en wat is toegestaan bij uitvaarten, huwelijken en religieuze samenkomsten.

We moeten ons aan de basisregels blijven houden
Alleen als we ons allemaal aan de basisregels regels houden, geven we het coronavirus geen nieuwe kans.

  • Houd 1,5 meter afstand van elkaar;
  • Vermijd drukte;
  • Was regelmatig uw handen;
  • Blijf thuis als u verkoudheidsklachten heeft. Bij koorts of benauwdheid blijven ook uw huisgenoten thuis.

Videoboodschap burgemeester
Burgemeester Van Beek sprak op 15 mei de inwoners toe over de versoepeling van de maatregelen.
Bekijk de video op www.gennep.nl/corona.

Maatregelen in Nordrhein-Westfalen
Wilt u weten welke maatregelen in het Duitse grensgebied Nordrhein-Westfalen gelden? Kijk dan op www.euregio.org/corona-update. Daar staan de maatregelen in het Nederlands uitgelegd. Op www.grenzinfo.eu/nl vindt u alle informatie over werken, wonen en studeren in Duitsland en Nederland.

Reisdocument vermist of gestolen?

Is uw paspoort of identiteitskaart vermist of gestolen? Dan kunt u bij de gemeente een nieuwe aanvragen. U hoeft geen aangifte meer te doen bij de politie, ook niet als uw paspoort of identiteitskaart is gestolen. U moet wel een verklaring van vermissing afleggen bij de gemeente. Dat kan tegenwoordig digitaal door het formulier in te vullen op www.gennep.nl/verklaringvermissing.

Verklaring van vermissing
Een verklaring van vermissing afleggen is verplicht om een nieuw reisdocument aan te vragen. Ook is het aan te raden om een verklaring van vermissing te doen als er geen nieuw reisdocument aangevraagd hoeft te worden, omdat u nog een ander reisdocument hebt. De overheid registreert bij een verklaring van vermissing het documentnummer van uw vermiste paspoort of identiteitskaart. Deze registratie helpt bij de strijd tegen identiteitsfraude.

Aangifte doen bij verzekering tegen diefstal
Is uw paspoort of identiteitskaart gestolen en bent u verzekerd tegen diefstal? Dan is het wel handig om aangifte te doen bij de politie, zodat u dit kunt aantonen bij uw verzekeraar.

Taxusinzameling gaat weer van start

De jaarlijkse inzameling van taxussnoeisel door stichting Taxus Taxi gaat vanaf 1 juni weer van start. Het snoeisel van deze haagplant wordt gebruikt voor de productie van Taxol, het basisbestandsdeel van de chemotherapie. Elk jaar zijn er duizenden taxusdonateurs die bijdragen aan een mooi resultaat.

Ophalen van taxussnoeisel
Taxus Taxi komt het snoeisel kosteloos voor de deur ophalen bij een minimale hoeveelheid van 15 kilo. Kleinere hoeveelheden zijn ook welkom, maar hiermee kunt u terecht bij de verschillende inzamelpunten. Om de inzameling zo makkelijk mogelijk te maken, biedt Taxus Taxi iedere donateur gratis tassen en zeilen aan. Deze materialen kunt u ophalen bij verschillende uitgiftepunten. Kijk voor de uitgiftepunten op www.taxustaxi.nl/uitgiftepunten.

Afspraak maken
Wilt u deelnemen aan de actie? Vanaf 1 juni kunt u online een afspraak maken voor het ophalen via www.taxustaxi.nl/afspraak. Vanaf 2 juni zijn zij, in beperkte mate, weer telefonisch bereikbaar. De stichting vraagt bij voorkeur online een afspraak te maken.

Wilt u zich nog op andere manieren inzetten voor de strijd tegen kanker?
Stichting Taxus Taxi is op zoek naar vrijwilligers die in de maanden juni, juli en augustus beschikbaar zijn als chauffeur. U moet in het bezit zijn van een rijbewijs B of BE. Voor meer informatie kunt u mailen naar communicatie@taxustaxi.nl.

Ook interessant

Publicaties gemeente Gennep week 23

Publicaties gemeente Gennep week 23

Hieronder vindt u de Publicaties gemeente Gennep week 23 - 2020 Als ouder of verzorger kunt u in aanmerking komen voor een vergoeding van het vervoer van uw kind naar de basisschool of het speciaal onderwijs. Dit gaat om het schooljaar 2020-2021. Wanneer komt u in...

Publicaties gemeente Mook en Middelaar week 22

Publicaties gemeente Mook en Middelaar week 22

Hieronder vindt u de Publicaties gemeente Mook en Middelaar week 22 - 2020 Zoals ieder jaar vindt ook in 2021 de traditionele lintjesregen plaats ter gelegenheid van Koningsdag. Kent u iemand die zich al langere tijd belangeloos inzet voor de gemeenschap? Dan kunt u...

Publicaties gemeente Bergen week 22

Publicaties gemeente Bergen week 22

Hieronder vindt u de Publicaties gemeente Bergen week 22 - 2020 Energie Update Informatie over de eikenprocessierups Latex handschoenen en mondkapjes in grijze afvalcontainer Schaapskudde vanaf Pinksteren bij Eendenmeer Taxus taxi Verkeersplateau Well Verplichte...

door | mei 19, 2020 | Gemeente Gennep, Publicaties

Auteur: Clark Kent

Deel dit bericht
468 ad