Publicaties gemeente Gennep week 22

Hieronder vindt u de Publicaties gemeente Gennep week 22 – 2019

Fotowedstrijd gemeentegids 2019/2020

In het najaar komt de nieuwe gemeentegids 2019/2020 uit. Het beeldmateriaal in de gids wordt zoals elk jaar verzameld met een fotowedstrijd. Deze keer is het thema ‘ontmoeting’.

In 2019 worden diverse activiteiten georganiseerd om ontmoetingen tussen inwoners van de veertig verschillende culturen in onze gemeente te stimuleren. De activiteiten in het Jaar van de Ontmoeting variëren van lezingen en concerten tot aan culinaire, culturele en sportieve ontmoetingen. Deze initiatieven komen van zowel migranten als gevestigde inwoners. Door elkaar te ontmoeten en met elkaar in gesprek te gaan, ontstaat meer wederzijds begrip.

Insturen
Voor de fotowedstrijd zijn we op zoek naar foto’s binnen de gemeente Gennep met het thema ‘ontmoeting’. Dus trekt u er de komende dagen op uit in onze gemeente, vergeet dan uw camera niet! Of misschien heeft u nog een mooie foto in uw archief. U kunt tot en met woensdag 5 juni 2019 maximaal drie foto’s insturen. Deze plaatsen we in een apart album op onze Facebookpagina. De fotografen van de drie foto’s met de meeste ‘vind ik leuks’ winnen een mooie prijs. De foto’s komen uiteraard ook op een mooie plek in de gemeentegids te staan.
Kijk voor meer informatie en spelregels op www.gennep.nl/gemeentegids.

Fris uw verkeerskennis op

Bent u een ervaren automobilist en wilt u worden bijgespijkerd over de (veranderde) verkeersregels? Veilig Verkeer Nederland (VVN) organiseert in Gennep een cursus van drie dagdelen. Onder het genot van een kopje koffie of thee informeert een gecertificeerde rij-instructeur u over alle verkeersregels die in de loop der jaren veranderd zijn. Ook kunt u zich tijdens deze cursus aanmelden voor een individuele praktijk rit in de eigen auto (vrijblijvend).

Aanmelden
De cursussen zijn op woensdag 12, 19 en 26 juni 2019 van 13.30 tot 15.30 uur in Gennep. De eigen bijdrage voor de cursus bedraagt acht euro. Is dit iets voor u? Meld u dan aan via de website van Veilig Verkeer Nederland www.vvn.nl/opfrisnoordlimburg of bel tijdens kantooruren naar 088-5248850. U ontvangt een week voor aanvang een bevestiging met de locatiegegevens.

Gewijzigde openingstijden

In verband met Hemelvaart is het gemeentekantoor op donderdag 30 en vrijdag 31 mei de gehele dag gesloten. Het Milieustation in Heijen is normaal geopend (vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur en zaterdag van 9.00 tot 15.00 uur).

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 72)
Kermis Ven-Zelderheide

Van zaterdag 8 tot en met maandag 10 juni is het kermis in Ven-Zelderheide. Op de kermis staan de volgende attracties: Lucky Cranes, autoscooters, boksbal, draaimolen, lijntrekspel, hengelsport, schietsalon, een gebakskraam en een snoepkraam. De kermis is alle dagen geopend vanaf 14.00 uur en sluit om 24.00 uur.

Omleiding fietsverkeer via Weverpark

Het fietspad door het nieuwe Weverpark, het gebied achter de Weverflat, is klaar. Dit pad verbindt het fietsverkeer tussen de Maasbrug en het centrum van Gennep. Tijdens de aanleg van de fietstunnel dient dit fietspad ook als omleidingsroute. Er is de komende maanden geen fietsverkeer mogelijk over het Spoorwegje tussen Voorhoevepark en Weverstraat. Doorgaand fietsverkeer wordt omgeleid via Voorhoevepark, Burgemeester Woltersstraat en Weverpark en omgekeerd. De kruising
Weverstraat-Burgemeester Woltersstraat is tijdelijk aangepast om een veilige oversteekplaats voor fietsers te maken. Tijdens de reconstructie van de Weverstraat in het najaar wordt deze kruising definitief ingericht.

Weverpark
Voor de inrichting van het Weverpark, zoals speelmogelijkheden en bankjes, gaat de gemeente nog in overleg met omwonenden. In het najaar van 2019 volgt ook de aanplant van bomen en struiken waarmee het Weverpark zal worden voltooid.

Uitslag verkiezingen Europees Parlement

Op donderdag 23 mei vonden de verkiezingen voor het Europees Parlement plaats. Het opkomstpercentage in onze gemeente was 38,7%. PvdA kreeg 1421 stemmen, gevolgd door CDA (864) en VVD (645). De volledige uitslag is na te lezen op www.gennep.nl/verkiezingen.

Uw paspoort of ID-kaart aan huis bezorgd

Binnenkort hoeft u nog maar één keer naar het gemeentekantoor als u een nieuw paspoort of nieuwe ID-kaart nodig heeft. Als u bij de balie een aanvraag doet voor een nieuw reisdocument, kunt u voortaan kiezen. U haalt het document op bij de gemeente óf u laat het bezorgen: thuis of op een ander adres. Voor de bezorging betaalt u vijf euro als bijdrage in de kosten.

Bezorgbedrijf
Bedrijf Dynasure voert de bezorging uit voor gemeente Gennep. Dit bedrijf doet dat ook voor veel andere gemeenten. Als uw nieuwe paspoort of ID-kaart klaar is, wordt via e-mail of telefoon een afspraak voor de bezorging met u gepland. Bij de bezorging tekent u voor ontvangst. De bezorger controleert uw identiteit en neemt het oude document in.
Kijk voor meer informatie op www.gennep.nl. Daar kunt u ook een filmpje bekijken over de bezorging van reisdocumenten.

Gratis service voor speciale groepen blijft
De gemeente bezorgt al twee keer per jaar reisdocumenten bij diverse locaties van Dichterbij, Norbertushof en Libermannhof. Ook andere inwoners, die om medische redenen niet in staat zijn naar het gemeentekantoor te komen, kunnen gebruikmaken van deze service. Deze is gratis en blijft ook in de toekomst behouden.

Werkzaamheden Melkstraatje

Op 3 juni starten de werkzaamheden voor uitbreiding van het aantal parkeerplaatsen aan het Melkstraatje. Daarbij wordt ook het speeltuintje aangepast. De werkzaamheden zullen naar verwachting drie weken duren. Tijdens de uitvoeringsperiode is het parkeerterrein alleen toegankelijk vanuit de Genneperhuisweg. Toegang vanuit de Maaskempweg zal tijdelijk worden gestremd. Het verkeer wordt omgeleid via de Maaskempweg naar de Genneperhuisweg. In verband met de veiligheid is het speeltuintje in deze periode niet toegankelijk. Om de werkzaamheden zo goed en veilig mogelijk te laten verlopen, vragen wij uw medewerking door de afzettingen intact te laten en kinderen tijdens de werkzaamheden op afstand te houden.

Parkeerfonds
De extra parkeervakken komen voort uit bijdragen aan het Parkeerfonds. Bij bouwprojecten hebben bedrijven en particulieren de verplichting parkeerplaatsen aan te leggen of een bijdrage te storten in het Parkeerfonds. Met de bijdragen van een aantal jaren worden nu twintig extra parkeervakken aangelegd. Zo beperken we overlast door werkzaamheden en besparen we op de kosten.

Dinsdagmarkt ook op Jan Lindersplein

Vanaf dinsdag 4 juni staat de warenmarkt niet meer op het Europaplein maar op het Jan Lindersplein. In overleg met de marktkooplieden is hiervoor gekozen. Redenen voor deze nieuwe locatie, waar de versmarkt op zaterdag ook staat, zijn de centralere ligging en de verbinding tussen het Europaplein en de Zandstraat. De warenmarkt op dinsdag vindt plaats van 08.30 tot 13.00 uur.

door | mei 28, 2019 | Gemeente Gennep, Publicaties

Publicaties gemeente Mook en Middelaar week 22

Publicaties gemeente Mook en Middelaar week 22

Hieronder vindt u de Publicaties gemeente Mook en Middelaar week 22 - 2020 Zoals ieder jaar vindt ook in 2021 de traditionele lintjesregen plaats ter gelegenheid van Koningsdag. Kent u iemand die zich al langere tijd belangeloos inzet voor de gemeenschap? Dan kunt u...

Publicaties gemeente Bergen week 22

Publicaties gemeente Bergen week 22

Hieronder vindt u de Publicaties gemeente Bergen week 22 - 2020 Energie Update Informatie over de eikenprocessierups Latex handschoenen en mondkapjes in grijze afvalcontainer Schaapskudde vanaf Pinksteren bij Eendenmeer Taxus taxi Verkeersplateau Well Verplichte...

Publicaties gemeente Gennep week 22

Publicaties gemeente Gennep week 22

Hieronder vindt u de Publicaties gemeente Gennep week 22 - 2020 Steeds vaker worden bomen omwikkeld met plastic of tape om de eikenprocessierups te bestrijden. Het aanbrengen van plastic heeft echter geen effect voor de bestrijding. Het zorgt daarnaast voor...

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 71)
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 71)
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 71)
Download onze App Get it on Google Play

Auteur: Clark Kent

Deel dit bericht
468 ad