Publicaties gemeente Gennep week 22

Hieronder vindt u de Publicaties gemeente Gennep week 22 – 2020

Doe geen plastic om bomen

Steeds vaker worden bomen omwikkeld met plastic of tape om de eikenprocessierups te bestrijden. Het aanbrengen van plastic heeft echter geen effect voor de bestrijding. Het zorgt daarnaast voor vervuiling. Ook het aanbrengen van tape werkt niet. Vooral de natuurlijke vijanden en andere insecten worden hierdoor gedood. Natuurlijke vijanden zijn bijvoorbeeld vleermuizen en mezen. We verzoeken u om het plastic en het tape van de gemeentelijke bomen te verwijderen.

Wat kunt u wel doen?
Maak de omgeving aantrekkelijk voor natuurlijke vijanden. Zo draagt u bij aan de bestrijding van de eikenprocessierups. U kunt bijvoorbeeld een mezenkastje ophangen of een strook van uw tuin inzaaien met schermbloemen, zoals berenklauw of fluitenkruid. Dat hoeft niet per se in de buurt van een eikenboom te zijn.

Fotowedstrijd gemeentegids 2020/2021

Onze gemeente kent veel fotogenieke plekken en ongetwijfeld ook veel inwoners die daar mooie foto’s van maken. Fotografeert u graag de omgeving, natuur, evenementen of andere kenmerkende dingen in onze gemeente? Doe dan mee met de fotowedstrijd voor de gemeentegids 2020/2021.

Maak kans op een cadeaubon
De fotografen van de drie mooiste foto’s winnen een cadeaubon. De foto’s verschijnen daarnaast in de nieuwe gemeentegids. De winnaars krijgen bericht via de mail.

Hoe kunt u meedoen?
Tot en met maandag 1 juni 2020 kunt u uw foto(‘s) sturen naar communicatie@gennep.nl onder vermelding van ‘fotowedstrijd gemeentegids 2020/2021’. Vermeld in de mail uw naam, e-mailadres en een omschrijving van de foto. Per persoon mag u maximaal drie foto’s insturen.

Kijk voor de spelregels op www.gennep.nl/gemeentegids.

Gemeentelijk EnergieLoket Gennep bereikbaar

Heeft u vragen over energiebesparing en duurzame energie? Dan bent u bij de gemeente van harte welkom voor gratis basisadvies. Vanwege de coronacrisis en de maatregelen vinden er voorlopig geen spreekuren plaats op locatie. Het Gemeentelijk EnergieLoket Gennep (GELG) is op woensdagen tussen 15.00 en 17.00 uur wel telefonisch bereikbaar via 0485 – 49 41 41. Ook kunt u een e-mail sturen naar GELG@gennep.nl.

Maaien van gemeentelijke bermen

Tussen 15 mei en 15 juni worden de gemeentelijke bermen gemaaid. In deze maaironde wordt alleen de eerste meter berm langs de weg gemaaid. Dit gebeurt in het belang van de verkeersveiligheid. Op plekken waar de berm breder is dan 1 meter blijft de begroeiing staan. Niet alle bermen zijn van de gemeente, ook Waterschap en de provincie hebben verschillende bermen in hun bezit.

TV de Milsbeek wint hoofdprijs

De Vitaal Verenigen Sportquiz was een groot succes! De sportquiz was georganiseerd voor de hele regio. Maar liefst 44 inwoners uit de gemeente Gennep deden vrijdag 15 mei mee. De deelnemers kregen verschillende vragen voorgelegd door topsporters uit de regio. Verenigingsleden konden prijzen winnen voor hun club én individueel. Tennisvereniging de Milsbeek ging er vandoor met de hoofdprijs. De gemeente had voor de hoofdprijs een cheque ter waarde van 500 euro beschikbaar gesteld. Ook leden van Achates, Vitesse ’08 en Vivalo vielen in de prijzen. Namens medeorganisator van de quiz Gennep Doet Mee feliciteren we alle prijswinnaars!

Versoepeling coronamaatregelen

Vanaf maandag 1 juni worden weer een aantal coronamaatregelen versoepeld. Vanaf dan mogen restaurants, cafés, terrassen, bioscoop-, theater- en concertzalen onder bepaalde voorwaarden weer open. Daarnaast mogen mensen buiten bij elkaar komen als zij 1,5 meter afstand tot elkaar bewaren. Kijk voor meer informatie over de versoepeling van de maatregelen op www.gennep.nl/corona.

Alleen samen krijgen we corona onder controle
Het versoepelen van maatregelen kan alleen als we de belangrijkste basisregels blijven naleven, zodat het virus onder controle blijft. We houden nog steeds 1,5 meter afstand van elkaar. We schudden geen handen en wassen vaak onze handen. Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog. Gebruik papieren zakdoekjes om uw neus te snuiten en gooi deze daarna weg.

Bent u ziek?
Bij verkoudheidsklachten of verhoging tot 38 graden Celsius blijft u thuis. Heeft u koorts en/of bent u benauwd? Dan blijven ook uw huisgenoten thuis.

Weet wat er speelt

Droogt in 2030 de stroom verse boodschappen helemaal op? Het klimaat verrast ons steeds vaker. Weet wat er speelt. Ga naar www.gennep.nl/waterklaar en lees meer over droogte in onze regio en wat we er samen tegen kunnen doen.

Ook interessant

Publicaties gemeente Mook en Middelaar week 28

Publicaties gemeente Mook en Middelaar week 28

Hieronder vindt u de Publicaties gemeente Mook en Middelaar week 28 - 2020 De werkzaamheden voor het glasvezelnetwerk in gemeente Mook en Middelaar zijn begonnen. Naar verwachting is in het tweede kwartaal van 2021 de gemeente aangesloten op het nieuwe netwerk....

Publicaties gemeente Bergen week 28

Publicaties gemeente Bergen week 28

Hieronder vindt u de Publicaties gemeente Bergen week 28 - 2020 Digitale gemeentegids Wegwerkzaamheden plateau Siebengewaldseweg technische uitwerking 2019 in één oogopslag Afkoppelen loont Afsluiting Siebengewaldseweg Bescherming tegen corona bij restafval...

Publicaties gemeente Gennep week 28

Publicaties gemeente Gennep week 28

Hieronder vindt u de Publicaties gemeente Gennep week 28 - 2020 Maandag 6 juli nam de gemeenteraad afscheid van wethouder Peter Lucassen. Burgemeester Van Beek sprak hem toe met mooie woorden over zijn zes jaren als wethouder in Gennep. Op donderdag is er een...

door | mei 26, 2020 | Gemeente Gennep, Publicaties

Auteur: Clark Kent

Deel dit bericht
468 ad