Publicaties gemeente Gennep week 23

Publicaties gemeente Gennep week 23

door | jun 6, 2017 | Gemeente Gennep, Publicaties | 1 reactie

Hieronder vindt u de Publicaties gemeente Gennep week 23 – 2017

Aftrap taxusinzameling >>>>

Vanaf 6 juni 2017 kan Stichting Taxus Taxi weer worden ingeschakeld voor het kosteloos ophalen van taxussnoeisel, dat wordt gebruikt voor kanker remmende medicijnen. Via www.taxustaxi.nl/afspraak is het heel gemakkelijk om een afspraak te maken. Taxus Taxi haalt het snoeisel dan binnen 24 uur voor de deur op.

Dynamic Borders zoekt bedrijven voor grensoverschrijdende stageplaatsen

Met het grensoverschrijdende INTERREG-project ‘Dynamic Borders’ van de gemeenten Weeze, Goch, Bergen, Gennep, Boxmeer en Cuijk worden stagiaires en bedrijven aan beide zijden van de grens met elkaar in contact gebracht. Dit gebeurt in samenwerking met het Stagebureau Land van Cuijk & Noord-Limburg in Boxmeer en Agrobusiness Niederrhein.

In deze grensoverschrijdende regio is een veelvoud aan roc’s, hogescholen en universiteiten aanwezig die gebruik kunnen maken van het stagebemiddelingsbureau in Boxmeer. Door stages aan te bieden kunnen jonge vaklieden, die niet uit de regio komen, maar ook studenten en scholieren uit de regio geënthousiasmeerd worden voor bedrijven uit met name de agrofood-keten. Meer informatie: www.ervaarhet.nl

Eerste inloopavond hondenspeelplaatsen >>>>

Donderdagavond 19 mei was de eerste inloopavond over hondenspeelplaatsen, in Gennep. Binnenkort volgen de inloopavonden in Milsbeek, Ottersum, Ven-Zelderheide en Heijen. Er werden goede gesprekken gevoerd en ideeën en wensen gedeeld. Via verschillende kanalen (o.a. via een online enquête) hebben we ideeën binnen gekregen voor mogelijke locaties in onze gemeente. De locaties in Gennep werden 19 mei met behulp van een grote kaart besproken. Ook de inrichting en spelregels voor de hondenspeelplaats kwamen aan bod.

Verwacht wordt dat het college voor de zomervakantie een besluit neemt over de meest geschikte locatie. Bij de inrichting van de hondenspeelplaats houden we rekening met wensen van omwonenden, (verkeers)veiligheid en voldoende speelruimte en afwisseling. Daarnaast komt er een bankje binnen de omheining, duidelijke spelregels en een opruimplicht.

Meer informatie: www.gennep.nl/hondenbeleid

Euregio subsidie voor mini-projecten >>>>

De Euregio Rijn-Waal ondersteunt projecten in het kader van „People to People“ met middelen uit het EU-programma INTERREG VA Duitsland-Nederland. Naast de grotere projecten worden zogenaamde mini-projecten in dit programma met maximaal € 1.000 gesubsidieerd.

Grensoverschrijdende scholierenuitwisselingen, sporttoernooien, muziekevenementen, tentoonstellingen, seniorenuitwisselingen of andere gezamenlijke activiteiten kunnen in aanmerking komen voor deze subsidie.

In onze gemeente ontvangen de volgende twee projecten een subsidie van € 1.000:

· “Concert zonder grenzen” op 5 november 2017, georganiseerd door gemeente Gennep, Weeze, Bergen en Stadt Goch

· Grensoverschrijdende uitwisseling tussen burgers uit Gennep en Goch; “Mai- und Brunnenfest“ in Goch op 7 mei 2017

Heeft u plannen voor dergelijke activiteiten of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Svenja Arntz (Tel. 0049-2821- 793012) of Astrid Hubbers (Tel. 0049-2821- 793019). Meer informatie: www.euregio.org.

Krachtige Kernen: grensoverschrijdende aanpak zelfmanagement Euregio dorpen

Voor veel kleine dorpen worden de gevolgen van de demografische ontwikkeling steeds sterker merkbaar. Wat kunnen de burgers in de dorpen – nu en in de toekomst – zelf doen, om hun dorp leefbaar en aantrekkelijk te houden? Daar gaat het om in het Nederlands-Duitse samenwerkingsproject Krachtige Kernen/Starke Dörfer (KRAKE). De burgers en dorpen staan centraal in dit INTERREG-project. De Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN) en Duitse projectpartners realiseren samen met de burgers in de Nederlandse en Duitse dorpen in de Euregio Rijn-Waal activiteiten en nieuwe concepten, om het zelf-management van de dorpen te versterken en op die manier de gevolgen van de demografische ontwikkeling het hoofd te bieden. Er bestaat nog steeds de mogelijkheid voor geïnteresseerde dorpsgemeenschappen uit de Euregio Rijn-Waal om aan dit project deel te nemen, als pilotdorp. Meer informatie en contactgegevens via: www.project-krake.eu.

Ouderavond ‘Pubers en social media, roken/drugs en alcohol’ >>>

Hoe herken en voorkom je als ouder/verzorger problemen rond social mediagebruik (incl. digipesten), roken/drugs en alcohol bij je puber? Op donderdag 8 juni organiseert de gemeente samen met de scholen en de GGD een voorlichtingsbijeenkomst voor ouders/verzorgers van alle kinderen uit de gemeente Gennep in de leeftijd van 11 tot 15 jaar. Verschillende organisaties dragen bij aan de avond, waaronder Helder Theater, dat op interactieve en humoristische wijze dilemma’s en praktijkvoorbeelden naspeelt.

Datum en tijd: donderdag 8 juni , 19.30 uur (inloop vanaf 19.15 uur) – 21.00 uur

Locatie: Zaal Pica Mare, Picardie 36, 6591 JE Gennep

Aanmelden kan via: gemeente@gennep.nl.

Informatiebijeenkomst voorzieningen in de kern Gennep

Op dinsdag 20 juni organiseert de gemeente een informatiebijeenkomst over de voorzieningen in de kern Gennep. Draagt u de voorzieningen in uw buurt een warm hart toe? Heeft u kennis en ideeën die kunnen bijdragen aan de toekomst van de kern Gennep? Dan mag u niet ontbreken op deze bijeenkomst!

Resultaten vragenlijst

Begin mei hebben inwoners van de kern Gennep een vragenlijst ontvangen over dit onderwerp. Een groot aantal heeft de vragenlijst ingevuld en teruggestuurd. Tijdens de informatiebijeenkomst presenteren we de resultaten.

Voorzieningenplan

Daarna willen we de volgende stap zetten: het oprichten van een werkgroep, die samen met ons aan de slag gaat met een voorzieningenplan voor de kern Gennep. In dit plan willen we voor de komende tien jaar de bestaande én gewenste voorzieningen uitgebreid in beeld brengen. Spirato, steunpunt voor gemeenschapsaccommodaties in Limburg, zal ons daarbij helpen. De bijeenkomst vindt plaats in Zaal Pica Mare. Het programma start om 19.45 uur en duurt tot circa 21.30 uur. U bent van harte welkom. Vanaf 19.30 uur staat de koffie klaar.

Werkzaamheden Hommersumseweg Heijen >>>>

Op dinsdag 13 juni 2017 wordt de verkeersdrempel op de Hommersumseweg (t.h.v. nr. 30) in Heijen vervangen. De weg wordt ter plaatse afgesloten voor alle verkeer en er zijn omleidingsborden. De werkzaamheden duren maximaal een dag. Meer informatie: www.gennep.nl

[rns_reactions]

Auteur: Clark Kent

Deel dit bericht

Pin It on Pinterest