Publicaties gemeente Gennep week 24

Publicaties gemeente Gennep week 24

door | jun 12, 2018 | Gemeente Gennep, Publicaties | 1 reactie

Hieronder vindt u de publicaties gemeente Gennep week 23 – 2018

Skatepipes naar Ottersum

Gemeente Gennep is in het bezit van twee quarter pipes, die door skateboarders en skaters gebruikt worden om trucs op te doen. De quarter pipes worden elk half jaar naar een nieuwe locatie verplaatst, zodat alle kinderen in de gemeente Gennep hier gebruik van kunnen maken. Het komende half jaar staan ze in Sport- en speelstraat De Brink in Ottersum.

Afscheid wethouders >>>>

Na de gemeenteraadsverkiezingen in maart is een nieuw college gevormd in de gemeente Gennep. Daarmee is een einde gekomen aan het wethouderschap van Ed Vandermeulen en Jan Welles. Namens D66 zat Ed jarenlang in de gemeenteraad, waarna hij bijna zeven jaar wethouder was met de portefeuille Samenleving, Jeugd en Onderwijs. Jan Welles nam namens de lokale partij KERN vier jaar lang zitting als wethouder Ruimte, Milieu en Kernen.


Op donderdag 7 juni werd voor hen een afscheidsreceptie georganiseerd in de raadzaal van het oude stadhuis aan de Markt. Daarbij werden veel lovende woorden gesproken door o.a. burgemeester De Koning, het management team van de gemeente Gennep en een aantal (ex)raadsleden.

Alzheimer Café: Dementie heb je niet alleen

In Nederland wonen ouderen steeds langer thuis en steeds vaker krijgt men in de directe omgeving te maken met iemand die de diagnose dementie krijgt. Dit is niet alleen ingrijpend voor de persoon met dementie zelf, maar ook voor de mantelzorger verandert er veel.

Wat betekent dit in de relatie? En waar kan de mantelzorger ondersteuning vinden? Deze en andere vragen komen tijdens het Alzheimer Café op maandagavond 18 juni 2018 aan bod. U bent van harte welkom in de KennisKeuken van de bibliotheek in Gennep.

Het programma start om 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur) en duurt tot circa 21.30 uur. Het Alzheimer Café is bedoeld voor mensen met dementie, hun partners, kinderen, vrijwilligers, hulpverleners en andere belangstellenden. Aanmelding is niet nodig en de toegang is gratis. Er staat een groene bus waarin u een vrijwillige bijdrage in kunt doen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Corry Hopman, Team Toegang gemeente Gennep (0485-494141).

Eikenprocessierups >>>>

Vanwege het warme weer komen er bij de gemeente in een korte tijd veel meldingen binnen over de eikenprocessierups. Voor de bestrijding hiervan zijn we afhankelijk van professionele bestrijdingsbedrijven, die het op dit moment razend druk hebben. We doen er alles aan om de nesten zo snel mogelijk te bestrijden, maar vanwege het grote aantal meldingen duurt dit helaas
langer dan gewenst. Het is belangrijk om de rupsen zelf niet aan te raken en uit de buurt te blijven.

Gemeentelijke grond

De gemeente bestrijdt alleen nesten op gemeentelijke grond. Hiervoor kunt u meldingen doorgeven via www.gennep.nl/melding of telefonisch via 0485 49 41 41. Alle meldingen worden verzameld en geprioriteerd. De gemeente geeft daarbij voorrang aan evenementenlocaties, zoals de route van Jeugdvierdaagse en de Nijmeegse Vierdaagse. Vanwege de grote drukte ontvangt u hiervan geen tegenbericht.

Particulieren en bedrijven

Particulieren en bedrijven dienen zelf contact op te nemen met een bestrijdingsbedrijf, zoals Nationale Bomenbank Zuidoost-Nederland (tel. 0485 45 55 57). Meldingen bij scholen, kinderdagverblijven en sportclubs krijgen daarbij voorrang.

Gennepse ooievaarsjongen geringd

Op woensdag 6 juni zijn de twee ooievaarsjongen uit het nest bovenop het oude stadhuis in Gennep geringd. Wilt u meer weten over de ooievaars en waarom ze geringd worden? Kijk dan op www.beleefdelente.nl/ooievaars. Hier vindt u meer informatie, live webcambeelden en impressiefilmpjes van o.a. het ringen.

Koninklijke onderscheidingen tijdens jubileumweekend harmonie

Erepenning

Op vrijdag 8 juni heeft burgemeester De Koning een koninklijke erepenning uitgereikt aan Harmonie Unitas et Fidelitas (‘Eenheid en Trouw’). De Gennepse harmonie vierde dit weekend het 200-jarig bestaan met diverse feestelijke activiteiten. De harmonie is na 200 jaar nog steeds van maatschappelijk belang en levert een wezenlijke bijdrage aan de leefbaarheid in Gennep. De uitreiking van het predicaat vond plaats na afloop van het concert van de Koninklijke Luchtmachtkapel op De Groes in Gennep.

Lintje voor Mat Rutten

Op 10 juni, de laatste dag van het jubileumweekend van de harmonie, heeft voorzitter Mat Rutten een koninklijke onderscheiding ontvangen. Hij werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Naast voorzitter van de harmonie, is Mat al jaren vrijwilliger bij Lijn 83, Vastelaovendclub ’t Bombakkes, Joekskapel Nève d’n Diepvries en voorheen ook buurtvereniging Dr. Nolens en Stichting Buurthuis Van Ons.


Burgemeester De Koning reikte het lintje uit tijdens een receptie, aansluitend op de H. Mis.

Pannaveld Julianalaan geopend

Op vrijdag 8 juni heeft wethouder Rob Peperzak, samen met initiatiefnemers Tim en Rick Janssen, het nieuwe pannaveld aan de Julianalaan in Gennep geopend.

Initiatief

In 2016 heeft de gemeenteraad het beleidsplan ‘Spelen en ontmoeten in de openbare ruimte’ vastgesteld. Uitgangspunt hiervan is dat speel- en ontmoetingsplekken meer van de gemeenschap moeten worden en minder van de gemeente. Naar aanleiding hiervan heeft Wijkplatform Gennep-West een plan ingediend om een pannaveld te realiseren in de wijk. Het
idee voor een sportveldje, waar diverse sporten beoefend kunnen worden en waar het verkeersveilig is, is afkomstig van voetballende jongens uit de wijk. De gemeente heeft gezamenlijk met een groepje vertegenwoordigers uit de wijk, waaronder kinderen, het plan tot uitvoering gebracht.

SamenLoop voor Hoop

Op zaterdag 16 en zondag 17 juni 2018 wordt op de Groes in Gennep de SamenLoop voor Hoop georganiseerd. Dit is een 24 uurs evenement, waarbij ca. 50 teams wandelen om geld op te halen voor kankeronderzoek. Daarbij gaat het ook om vreugde en verdriet, saamhorigheid en gezelligheid. Er wordt stilgestaan bij kanker, maar ook het leven wordt gevierd. Tijdens de wandelestafette zijn er muziekoptredens, een braderie met bijzondere veilingitems en verschillende ceremonies waarbij
iedereen welkom is.

Drie ceremonies

Naast de openingsronde en de slotceremonie is de kaarsenceremonie op zaterdagavond rond 22.30 uur een waar hoogtepunt. Enkele duizenden kaarsen in versierde zakken met daarop persoonlijke boodschappen zullen rond het parcours branden. Met een speciale ceremonie worden dierbaren herdacht, vinden mensen steun bij elkaar en wordt er gevierd dat mensen kanker hebben overwonnen.

KinderLoop

Op zondag 17 juni is er van 11.00 tot 13.00 uur een speciaal kinderprogramma met om 12.00 uur een individuele KinderLoop van 24 minuten.

Voor meer informatie kunt u kijken op www.samenloopvoorhoop.nl. Afgelopen week is er door vrijwilligers tevens een prachtig boekje huis-aan-huis verspreid in de hele gemeente Gennep en Oeffelt.

Iedereen kan sporten!

Op zondag 17 juni 2018 vindt de X-triathlon in Venray plaats. Een wedstrijd voor mensen met een beperking, bestaande uit drie sporten: zwemmen, fietsen en hardlopen. Er zijn twee parcoursen; één voor wedstrijdsporters en één voor recreanten, waarbij rekening wordt gehouden met de beperking. Uit Gennep doet X-triathlon ambassadeur Roy Althuizen mee.

Zin om hem en de andere deelnemers aan te komen moedigen? Wethouder Anne Thielen uit Venray opent de X-triathlon om 12.45 uur in Laco Sportcentrum. Het recreantenparcours start vervolgens om 13.00 uur en het wedstrijdparcours start om 14.30 uur. De finish is op de atletiekbaan op Sportpark De Wieën.

Download onze App Get it on Google Play

Auteur: Clark Kent

Deel dit bericht
468 ad

Pin It on Pinterest