Publicaties gemeente Gennep week 24

Hieronder vindt u de Publicaties gemeente Gennep week 24 – 2019

Interreligieuze ontmoeting

In het kader van ‘2019 Jaar van de Ontmoeting’ vindt zondag 16 juni van 14.00 tot 17.00 uur een Interreligieuze Ontmoeting plaats in de Groene Gracht bij het Jan Lindersplein. Leiders van de Christelijke kerken en de Islamitische moskee zullen op deze plek onder het motto ‘elkaar ontmoeten, inspireren en bemoedigen’ korte inleidingen verzorgen over het naast elkaar en met elkaar leven in één gemeente, afgewisseld door muzikale intermezzo’s. Sprekers zijn imam El Ghazi, dominee R. Fechner, dominee M. Aipassa-Loppies, pastoor G. Kessels en pater K. Bruin CSSp.

Zanggroepen
Burgemeester Peter de Koning opent deze middag in de Groene Gracht om 14.00 uur. Muzikale intermezzo’s worden verzorgd door zanggroep Cheers, de Trumpies, Tifa, de ouderenzanggroep van de Molukse gemeenschap en kinderkoor De Muzieknootjes. Vanaf 15.30 uur gaat de spirituele bijeenkomst over in een informeel samenzijn dat tot 17.00 uur duurt.

Aansluiting 344 zonnepanelen op dak gemeentewerf

Vorige week sloten burgemeester Peter de Koning en Tom Wienhofen van Megens Installatietechniek – symbolisch – de 344 zonnepanelen op het dak van de gemeentewerf aan op het elektriciteitsnet. De opbrengst is goed voor de stroombehoefte van de gemeentewerf en daarbij nog vijftien huishoudens.

Verduurzaming van de gemeentelijke gebouwen staat hoog op het lijstje van het Genneps college. Wethouder duurzaamheid Rob Peperzak: “Alle daken van gemeentelijke gebouwen die hiervoor geschikt zijn worden in de toekomst voorzien van zonnepanelen. Op een aantal basisscholen in de gemeente liggen al zonnepanelen. Gemeenschapshuis D’n Toomp en de gymzaal in Heijen zullen snel volgen. Het is mooi dat ook steeds meer particulieren en andere organisaties kiezen voor duurzame energieopwekking. Zoals Stichting MFC De Goede Herder die voor zonnepanelen op de nieuwe aanbouw van De Goede Herder heeft gezorgd. Initiatieven van zulke verenigingen kunnen rekenen op een subsidie van de provincie.”

Energiebesparing en afvalscheiding
Behalve verduurzaming van gebouwen, wordt ook op andere manieren energie bespaard en duurzaam opgewekt. “Alle nieuwe openbare verlichting bevat led-verlichting en bij vervanging kiezen we enkel nog voor deze energiezuinige lampen. Nieuwe bedrijfsauto’s die we aanschaffen zijn elektrisch en we plaatsen meer oplaadpunten in de gemeente. Bovendien proberen we – samen met onze inwoners – de afvalstroom zo klein mogelijk te maken. Het aantal kilo’s afval per inwoner daalt al enkele jaren en ook het grote animo voor de opruimactie Gennep Schoon is een mooi voorbeeld. Zo werken we samen aan het minimaliseren van de Gennepse CO2-voetafdruk.”

Van harte welkom in het Alzheimercafé Gennep

Kent u het Alzheimercafé? En wist u dat dit ook plaatsvindt in gemeente Gennep?
Het Alzheimercafé is een trefpunt voor mensen met dementie, voor hun partners, familieleden en vrienden. Ook hulpverleners en andere belangstellenden zijn van harte welkom. Bezoekers van het Alzheimercafé praten met elkaar over wat ze meemaken, over dementie en over de mogelijkheden om hulp en ondersteuning te krijgen. Dat gebeurt in een gemoedelijke sfeer.

Programma
Elke keer staat een onderwerp centraal. De bijeenkomst begint met een interview, een lezing door een deskundige of de vertoning van een film. Daarna kunnen de aanwezigen ervaringen uitwisselen. Ook is er gelegenheid om vragen te stellen aan de spreker. Na afloop kan men nog iets drinken en met elkaar napraten. Het programma duurt ongeveer twee uur. U hoeft zich niet aan te melden. De toegang is gratis, evenals de koffie en thee. Voor meer informatie over deze avond kunt u terecht bij de avond-coördinator, Corry Hopman, Team Toegang, tel. 49 41 44.

Alzheimercafé Gennep – maandag 17 juni 2019
Kenniskeuken Bibliotheek, Ellen Hoffmannplein Gennep van 19.30 tot 21.30 uur; zaal open vanaf 19.00 uur

Thema: Ook zorgen voor jezelf: hoe voorkom je dat je als mantelzorger over je grenzen heen gaat en hoe zorg je voor voldoende afleiding en ontspanning?

Uw paspoort of ID-kaart aan huis bezorgd

Sinds 3 juni 2019 hoeft u nog maar één keer naar het gemeentekantoor als u een nieuw paspoort of nieuwe ID-kaart nodig heeft. Als u bij de balie een aanvraag doet voor een nieuw reisdocument, kunt u voortaan kiezen. U haalt het document op bij de gemeente óf u laat het bezorgen: thuis of op een ander adres. Voor de bezorging betaalt u vijf euro als bijdrage in de kosten.

Bezorgbedrijf
Bedrijf Dynasure voert de bezorging uit voor gemeente Gennep. Dit bedrijf doet dat ook voor veel andere gemeenten. Als uw nieuwe paspoort of ID-kaart klaar is, wordt via e-mail of telefoon een afspraak voor de bezorging met u gepland. Bij de bezorging tekent u voor ontvangst. De bezorger controleert uw identiteit en neemt het oude document in. Vorige week maakte een inwoner direct gebruik van deze nieuwe service. Een dezer dagen wordt het eerste reisdocument in onze gemeente thuisbezorgd.. Kijk voor meer informatie op www.gennep.nl. Daar kunt u ook een filmpje bekijken over de bezorging van reisdocumenten.

Gratis service voor speciale groepen blijft
De gemeente bezorgt al twee keer per jaar reisdocumenten bij diverse locaties van Dichterbij, Norbertushof en Libermannhof. Ook andere inwoners, die om medische redenen niet in staat zijn naar het gemeentekantoor te komen, kunnen gebruikmaken van deze service. Deze is gratis en blijft ook in de toekomst behouden.

Informatiebijeenkomst Ontwerp-Omgevingsvisie 24 juni 2019

In de afgelopen anderhalf jaar heeft de gemeente samen met de Gennepse samenleving gewerkt aan een omgevingsvisie. Deze visie gaat over de toekomst van het gemeentelijke grondgebied. De zogenoemde ontwerp-omgevingsvisie is nu klaar. Deze ligt van 30 mei tot en met 10 juli 2019 ter inzage. In deze periode kan iedereen die dat wil een reactie geven op de ontwerp-visie.

Informatiebijeenkomst
Op maandagavond 24 juni organiseert de gemeente een informatiebijeenkomst. U kunt dan met ons in gesprek over de ontwerp-omgevingsvisie. De bijeenkomst vindt plaats in het oude stadhuis aan de Markt in Gennep en duurt van 19.00 tot 21.00 uur. De zaal is open vanaf 18.30 uur. 
Om 19.00 uur starten we met een informatief gedeelte. We lichten dan onder andere toe hoe de omgevingsvisie tot stand is gekomen. Ook gaan we kort in op de belangrijkste onderdelen van de visie. Uiteraard is er ook gelegenheid om vragen te stellen.
Aansluitend is er van 20.00 tot 21.00 uur een informatiemarkt. Daar staan verschillende thematafels waar u terecht kunt met uw vragen én ideeën voor de toekomst van gemeente Gennep.

Graag aanmelden
U bent van harte welkom. In verband met de organisatie van de avond stellen we het op prijs als u zich vooraf aanmeldt. Dat kan door uiterlijk 20 juni a.s. een mail te sturen naar omgevingsvisie@gennep.nl.

Historische boeken

Het VVV-kantoor in het stadhuis verkoopt twee nieuwe boeken die aansluiten bij deze periode van herdenking van de twee historische gebeurtenissen.
Het boek 150 jaar Duits Lijntje/Boxteler Bahn is tweetalig (Nederlands/Duits) en prachtig geïllustreerd met historische ansichtkaarten. Het is niet alleen een waardevol boek voor geïnteresseerden in het Duitse Lijntje, maar voor alle spoor- en treinliefhebbers. De prijs voor dit 144 pagina’s tellende boek bedraagt 10 euro.
Het boek De oorlog in Limburg is een uniek boek dat speciaal over Limburg gaat. Limburg herdenkt in 2019/2010 dat het 75 jaar geleden bevrijd werd van de Duitse bezetting tijdens de Tweede Wereldoorlog. Als aanzet tot deze gelegenheid verschijnt dit multimediale boek. De luxe belevingseditie bevat naast het boek ook een gratis te downloaden AR app (ontdek 3D-modellen en
video- en audiofragmenten) en 40 replica’s van originele documenten. Het boek in een luxe bewaardoos kost € 39,95.

Vierdaagse Feestidee

Heeft u als inwoner of vereniging in gemeente Gennep een leuk idee voor de Vierdaagse?
Bijvoorbeeld het verzorgen van een wateruitdeelpunt, massagepunt, het organiseren van spelletjes of andere activiteiten langs de route? Of wilt u met uw club of vereniging helpen versieren of opruimen na afloop? Stuur dan uw Vierdaagse Feestidee in en kom in aanmerking voor een vergoeding van uw activiteit! Vul hiervoor het formulier in op www.gennep.nl/vierdaagse.

door | jun 11, 2019 | Gemeente Gennep, Publicaties

Publicaties gemeente Bergen week 42

Hieronder vindt u de Publicaties gemeente Bergen week 42 - 2019Commissievergadering oktober 2019Gratis Jekko Individuele inkomenstoeslag 2019 Raadsvergadering 21-10-2019 Verplichte publicaties Vrijwilligerszorg dementie [adrotate...

Publicaties gemeente Mook en Middelaar week 42

Hieronder vindt u de Publicaties gemeente Mook en Middelaar week 42 - 2019 Op vrijdag 4 oktober is de jaarlijkse Dag van de Ouderen in onze gemeente gehouden in gemeenschapshuis MFC de Koppel in Middelaar. Deze dag wordt jaarlijks georganiseerd door de...

Publicaties gemeente Gennep week 42

Hieronder vindt u de Publicaties gemeente Gennep week 42 - 2019 Burgemeester Peter de Koning neemt na zeven jaar afscheid als burgemeester van gemeente Gennep. De gemeente biedt de burgemeester als dank voor zijn inzet een tot ziens-bijeenkomst aan....

Download onze App Get it on Google Play

Auteur: Clark Kent

Deel dit bericht

Pin It on Pinterest