Publicaties gemeente Gennep week 25

Hieronder vindt u de Publicaties gemeente Gennep week 25

Eikenprocessierups

Ondanks preventieve bestrijding is de overlast van de eikenprocessierups dit jaar nog erger dan voorgaande jaren. De rups wordt momenteel op zoveel plekken aangetroffen, waardoor alleen urgente meldingen direct worden opgepakt. Urgente meldingen zijn eikenprocessierupsen in de directe omgeving van scholen, kinderdagverblijven, winkelgebieden en evenementenroutes, zoals de jeugdvierdaagse en de Nijmeegse Vierdaagse. Alles melden heeft dus geen zin (meer). 

Heeft u de eikenprocessierups gezien in de openbare ruimte op een plek die hierboven genoemd is? Meld dit dan bij de gemeente telefonisch via (0485) 494141 of via de website bij ‘Melding doen’. Heeft u de eikenprocessierups in uw tuin of ander particulier eigendom gezien? Neem dan contact op met een bedrijf dat de rups kan bestrijden.

Preventief kunt u een kleine bijdrage leveren met een bloemrijke tuin. Natuurlijke vijanden van de processierups, zoals larven van de gaasvlieg, sluipwespen en lieveheersbeestjes houden van een bloemrijke omgeving.

Informatiebijeenkomst Ontwerp-Omgevingsvisie

In de afgelopen anderhalf jaar heeft de gemeente samen met inwoners en organisaties gewerkt aan een omgevingsvisie. Deze visie gaat over de toekomst van het gemeentelijke grondgebied. De toekomstige Omgevingswet vervangt veel wetten en regels op het gebied van ruimtelijke ontwikkeling. Dat betekent minder regels en meer overzicht. Bij een nieuw plan gaat het vooral om de vraag: ‘Draagt het bij aan een goede leefomgeving?’ in plaats van om: ‘Mag het wel?’. De nieuwe wet stimuleert participatie door inwoners, ondernemers en organisaties.

De ontwerp-omgevingsvisie is nu klaar en ligt ter inzage tot en met 10 juli 2019. In deze periode kan iedereen die dat wil een reactie geven op de ontwerp-visie. Op maandagavond 24 juni organiseert de gemeente een informatiebijeenkomst. U kunt dan met ons in gesprek over de ontwerp-omgevingsvisie. De bijeenkomst vindt plaats in het gemeentekantoor (ingang Torenstraat) en duurt van 19.00 tot 21.00 uur. De zaal is open vanaf 18.30 uur. De avond start met een informatief gedeelte. We lichten dan onder andere toe hoe de omgevingsvisie tot stand is gekomen. Ook gaan we kort in op de belangrijkste onderdelen van de visie. Uiteraard is er ook gelegenheid om vragen te stellen.

Aansluitend is er van 20.00 tot 21.00 uur een informatiemarkt. Daar staan verschillende thematafels waar u terecht kunt met uw vragen én ideeën voor de toekomst van gemeente Gennep.

Aanmelden
U bent van harte welkom. In verband met de organisatie van de avond stellen we het op prijs als u zich vooraf aanmeldt. Dat kan door uiterlijk 20 juni a.s. een mail te sturen naar omgevingsvisie@gennep.nl.

Verkeersmaatregelen Jeugd 4daagse Ottersum

Op woensdag 26 juni gaat de 62 e Jeugdvierdaagse van Ottersum van start. Om veiligheidsredenen is het nodig om voor een aantal wegen een tijdelijk inrijverbod in te stellen. Dit is met name het geval in het buitengebied van Ottersum en Milsbeek en rondom de start en finish in het centrum van Ottersum. De afsluiting per locatie is gemiddeld een halfuur. Op www.gennep.nl vindt u een overzicht per dag van de wegen waar een inrijverbod geldt tijdens de doorkomst.

Op woensdag, donderdag en vrijdag wordt er gewandeld van 16.00 tot 21.00 uur. Op zaterdag 29 juni van 12.00 tot 17.00 uur met als afsluiting de intocht door het centrum van Ottersum. Tijdens de intocht wordt een omleidingsroute ingesteld. Namens de gemeente Gennep wensen we alle kinderen veel wandelplezier!

Grensoverschrijdende fietsdag 7 juli

De Niederrheinischer Radwandertag is een uniek fietsevenement door onze prachtige regio. U kunt gratis deelnemen aan dit evenement op zondag 7 juli, dat zich afspeelt in het grensgebied. Bij elk controlepunt ontvangt u een stempel en kunt u ervoor kiezen de gekozen route te vervolgen, of over te stappen op een andere route. Een volle stempelkaart geeft recht op deelname aan de tombola. Om 17.00 uur worden op alle startlocaties aantrekkelijke prijzen verloot.

Vanaf 10.00 uur starten er in Gennep drie routes vanaf het stadhuis aan de Markt:
Route 4: Kranenburg – Gennep – Berg en Dal – Kranenburg (ca. 57 km)
Route 11: Kranenburg – Gennep – Kleve – Kranenburg (ca. 66 km)
Route 18: Nieuw-Bergen – Gennep –  Goch – Nieuw-Bergen (ca. 63 km)

In elke plaats aan de route kunt u starten of een tussenstop nemen. Wilt u meer informatie? Bij het VVV-kantoor kunt u een folder afhalen, of kijk op www.niederrhein-tourismus.de/radwandertag waar u ook de routes kunt downloaden.

Inloopmiddag bedrijventerreinenvisie

Uitnodiging aan ondernemers en vastgoedeigenaren

Gemeente Gennep hecht veel waarde aan een goed ondernemersklimaat. Daaronder verstaan we optimaal ondernemen op een veilig, kwalitatief sterk en goed bereikbaar bedrijventerrein. Samen met ondernemers en vastgoedeigenaren zijn we gestart met het opstellen van een nieuwe, actuele strategie om de bedrijventerreinen verder toekomstbestendig te maken.

Op 16 april vond een inspirerende ontbijtbijeenkomst plaats bij Intos. De inbreng die toen is opgehaald, is door de onderzoekers van Stec Groep verwerkt tot ‘kansenkaarten’ per bedrijventerrein. Daarop staan per terrein de belangrijkste kansen en verbeterpunten op het gebied van onder andere de bereikbaarheid en duurzaamheid. Deze willen we bespreken met ondernemers en vastgoedeigenaren.

Loop binnen en praat mee
U bent van harte welkom om tijdens de inloopmiddag de kansenkaarten per terrein te bekijken. Medewerkers van de gemeente en de onderzoekers van Stec Groep geven hierbij uitleg. Graag horen we wat u nog mist aan de kansenkaarten of wat volgens u nog beter uit de verf zou moeten komen. De inloop is vrij, u hoeft geen afspraak te maken. Bent u verhinderd, maar wilt u wel uw mening geven? Heel graag! Uw reactie of vragen kunt u sturen naar bedrijvenloket@gennep.nl .

Datum: woensdag 26 juni
Tijd: 13.00 – 17:30 uur
Locatie: De Fabriek, De Grens 3 in Heijen

door | jun 18, 2019 | Gemeente Gennep, Publicaties

Publicaties gemeente Bergen week 28

Hieronder vindt u de Publicaties gemeente Bergen week 28 - 2019wk 28 b Aanbieden huisvuil algemeenwk 28 b BOB. Ook als je naar een tuinfeest gaat wk 28 b Durf jij in te stappen bij de brandweer wk 28 b Gemeente gaat voertuigwrakken op de Elsterendijk en...

Publicaties gemeente Mook en Middelaar week 28

Hieronder vindt u de Publicaties gemeente Mook en Middelaar week 28 - 2019wk 28 mm Afval scheiden loontwk 28 mm Burgernet is vernieuwd wk 28 mm De vierdaagse in Mook wk 28 mm Dijkversterking Mook officieel opgeleverd wk 28 mm Nieuwe wijkagent erbij voor...

Publicaties gemeente Gennep week 28

Hieronder vindt u de Publicaties gemeente Gennep week 28 - 2019 Bij een hartstilstand zijn de eerste zes minuten cruciaal. Als iemand dan start met reanimeren en een AED aansluit, is de kans op overleven het grootst. Een ambulance redt het vaak niet om...

Download onze App Get it on Google Play

Auteur: Clark Kent

Deel dit bericht
468 ad

Pin It on Pinterest